FreshBreeze , за сега само веднъж са ми я гледали някъде около ову-то,защото имах 20 мм фоликул.....А лично на теб казвали ли са,че това е евентуална пречка за забременяване?
Наиема, а колко мм беше лигавицата, помниш ли?
Нещо ми е странна тая работа с удебелената маточна стена. Това звучи сякаш е удебелена през цялото време. А с ментруацията нали се изчиства лигавицата и след М е нормално малка, след което почва да си расте пак. Само от един преглед направо се учудвам, че са ти поставили диагноза?? (Може би е само предположение?)
На мен не са ми казвали, че пречи на забременяването високата лигавица, даже както ти казвам, непрекъснато й се радват.
Само ми казаха веднъж, че ще ми дадат прогестерони, което тогава ме учуди, защото си мислех, че дебелата лигавица = предостатъчно прогестерон.
Та с две думи, не казват лекарите да пречи, но напоследък и аз се замислям. (и аз като теб се чудя за какво да се хвана). Попрочетох някои работи за жени с естрогенна доминация. Не съм проучила въпроса много добре, но може при мен да има нещо такова. Имам фиброкистозни гърди, доста обилен М, висок естрадиол при овулация. Имала съм миома и полипи (също естрогенно позитивни).
Така или иначе, чела съм, че за хиперплазия се говори при лигавица над 20мм.
Сещам се също, че един път ми споменаха за някакво състояние, което било нещо като вътрешна ендометриоза (не запомних термина
).