Чета как някоя акушерка трябва да ви покаже или да дойде консултант по кърмене за да ви каже как да кърмите, ама не е съвсем така. Ако разчитах на акушерката от МД, не бих кърмила и ден, защото заключи , че нямам кърма. Добре че беше едно момиче с трето раждане до моето легло, та ме светна - те ви консултант по кърмене от първа ръка , но не асоцииран от неква Лига. Благодарение на нея се справих /както може би баба ми едно време е разчитала на по-опитни в тази работа от нея/ плюс бегъл поглед на една листовка на Авент.
да бе,
лейди, точно за това става въпрос - да те консултира, или там посъветва, покаже, обясни, ако думата консултира не е подходяща, НЯКОЙ, без оглед да е акушер, оторизиран консултант на лиги или каквото и да е, а просто човек с опит и наблюдения в/у процеса. Било и момичето от съседното легло. това имах предвид, че съм съгласна, че това е естествен физиологичен процес, но това не значи че се получава автоматично и от раз, и в много, даже в повечето случаи трябва да се научиш на него. и преди е имало, и сигурно винаги е имало, по-опитни жени, които са подпомагали младите майки, т.е. информация и опит някак си са се предавали.
колкото за удоволствието - нека оставим тези, които изпитват удоволствие - да го изпитват, и да не ги убеждаваме, че няма такова, както и обратното - да не убеждаваме онези, които не са изпитали приятни емоции, че нещо не им е в ред и са пропуснали. нека всеки има право да го приема и изпита по свой си начин
иначе става един безмислен диалог.
и дано наистина да не почваме сега кой е повече майка - родилата секцио или естествено
в тази връзка -
Мини, а и другите родили по естествен път, наболява ли ви понякога епизиотмията (на които е правена такава)? забелязала съм, че когато се попреуморя (физически) или стоя цял ден права - изпитвам леко болезнено натежаване.