в София в държавната кухня слагат сварен жълтък на супите, а в някой дори и белтъка настърган. Хер бебе не застройват супи, както не правят кремчетата с прясно мляко.
аха, значи правилно съм останала с впечатление, че ми говорят глупости, че и в държаваната слагали суров жълтък. мен ми се стори безумно да се прави така и то посред лято, но може и жената, която приемаше заявките да не е била много наясно.
иначе аз нямам против да слагат сварен жълтък - и аз така правя(аз съм с убеждението, че жълтъкът е необходима храна, не ме бийте
и два пъти седмично давам).
а за кремчетата ми беше все тая дали с мляко или без мляко, защото така или иначе десертите не съм й ги давала. млечните кремчета съм им фен и обичам, ама това киселът ми е супер неприятно за ядене (и гледане) нещо. не знам защо за трето кухните просто не предлагат някакъв плод. вярно, няма да е домашен, ама ако нямам домашен и аз така или иначе ще и дам купен. гледах менюто на хер бебе, че единият ден има нектарина, може би имаха предвид праскова нектарина...
касинка, вярно е, че с добра организация, време ще се намери. аз готвех всеки ден по две различни неща, докато не стана мона на 1.5г. не съм си и помисляла за кухня. съвсем случайно боровинката ми каза, че откривали частна кухня във варна и понеже беше много близо до нас, реших да мина да я видя и си казах - абе ще я пробвам, за една седмица. ами голямо улеснение е, остава ти много повече време за занимания с детенцето. ако се намери добра кухня и детето я приема добре, няма лошо това да е вариант за хранене.
а за леглата - който е идвал у дома знае колко е мъничка детската ни стая и живот и здраве, ако имаме друго дете, двуетажните легла са единственият ни вариант - сега има доста практични и спестяващи място варианти и композиции, и хубави освен това - повечето са италиански и много скъпи, но могат да се изпълнят и от бг фирми. но съм чувала от работещи в детска трвматология, че масово случаите са им от такива легла
ама както казах - при нас това е само вариантът за по натам. според мен 5 г даже е рано, може би 6-7 найрано.
нинче, не мисля да плаша! не го усещам като добра идея - ако не направиш еди си какво - ще ти се случи еди си какво.