Хайде пак моя филм ...
Купих си дефламол, сега мажа с него. Гърдата, дето беше по-добре, вчера сдаде багажа и не можах и от нея да го накърмя
Мими, сърдечно благодаря за краткото, но много точно описание как да се цедя на ръка, бях чела в книгите по-подробни описания, но от твоето ми стана най-ясно. Последните няколко пъти цедя на ръка, вече и от двете гърди. Сякаш ми е една идея по-лесно, но почти цялото цедене си е на капки и да не ви казвам как капнах
Джейзи, защо си мисля, че имам достатъчно кърма- от родилния дом го кърмя, там започна да наддава много добре. Здраво пълни памперсите. Хранех ту от едната, ту от другата, и след като се нахрани продължавам да имам мляко в гърдата. Периодично ми потичат и всичко става в мляко. Иначе бебето не сме го мерили.
Днес, както ме посъветва и Ултричка, имах удоволстивето да се видя с една мама-консултант по кърменето от бгмама. Още като й казах, че според мен захапва добре, цялата ареола, но с венците какво захапва не мога да преценя, на нея и проблясна евентуален проблем (каза, че въобще не би трябвало да чувствам венците му, а аз ги чувствам като менгеме) и му погледна устичката - каза, че има къса юздичка (после се оказа, че и двамата с баща му сме заглеждали тази особеност). Като му отвориш брадичката, вместо да си изплези езичето, си го дърпа навътре, това било характерно при късата юздичка, езичето е като прещипано по средата на форма. Баща му и той има малко къса юздичка, му казаха веднъж, което обяснявало чаровното му "Р". Та с този проблем милото Зайче не можел да захапе както трябва гърдата, защото не можел да пусне езичето отдолу и да поеме така гърдата. Това обяснявало и че папка по 60 мин, защото му било по-трудничко (така ми се сви сърчицето, че мама се отегчаваше, че стои по толкова време на гърдата). Та препоръча да се обадим към стоматолог, в Юниордент, да му цепнат (каза клапнат?) леко юздичката и това би трябвало да елиминира проблема. Дотук добре. Обадих се на педиатъра, тя каза, че бил мъничък да му се цепва юздичката, трябвало да е към 6-8 години, въпреки че на нейна племенница й я цепнали, като била на два месеца. В клиниката се обадих да запиша час, рецепционистката също каза, че бил мъничък, но утре да съм говорила с хирурга (д-р Хусеин
).
Та сега съм в чуденка, някой ако е чувал за този проблем нещо, да казва. Явно при сегашните обстоятелства няма да мога да кърмя, а с цеденето направо не съм на себе си. Дали да стискам зъби да го заведа при този доктор да видим ще цепваме ли юздичката и да се надявам нещата да се оправят с кърменето, или при толкова обстоятелства срещу нас да се откажа най-сетне. Освен това съм на лекарства пак, метилпреднизолон, уж не било вредно да се кърми.
Сърдечно съм ви благодарна за всички коментари и съвети, толкова сте ми от помощ в тези дни