Габи, не си мъчи детето като не иска бибка. И ние още се мръщим. Ни силиконови, ни каучукуви харесва. Татко ми казва, че приличал на него - и двамата не харесвали силикона
. Ние си смучем пръстите, но само когато заспива или е гладен. Еми номера с бибата не става и това е, въпреки че пробвам.
В чувалче го слагам откакто стана на 2 месеца. Тогава беше тъничко (само един бархетен плат), а сега е дебело. Направо се родих. Поне съм спокойна, че не се отвива през ноща. Иначе ставах по 10 пъти да го завивам.
Фреши, махни силиконовата фунийка с листенцата. На мен още в болницата ми казаха, че никаква работа не върши. И е вярно. Напълно е възможно тази гърда да има по-малко и по-тесни канали. Обърни внимание дали на другата имаш повече струйки. При мен поне каквото и да направех не можех да докарам в лявата гърда толкова мляко, колкото в дясната. Много ти е рано да започнеш да кърмиш само от едната гърда. Когато ти оздравее зърното пробвай следното: кърмиш два последователни пъти от гърдата с по-малко мляко и дохранваш от другата. Третия път сменяш и първо даваш от другата гърда, като дохранваш от гърдата с по-малко мляко. Цедиш и двете гърди след всяко сукане.
Моя синковец така ме беше нахапал, пък нямаше още 40 дена, че кръв ми течеше някъде отвътре. Докато оздравее гърдата се цедях, но лактацията се намали. След това започнах да редувам гърдите както ти казах и за една седмица всичко си дойде на мястото.
Сега имам 19 литра кърма във фризера. В нашата къща кравата май съм аз
.
meshko106, трудно е в началото. След това е по-лесно. Няма шишета, ни стерилизация, пък мамбото е вечно готово. Изобщо мързелива работа.