healthy, при мен излезе нискостепенен мозайцизъм- 8%.
кажи с какво бих могла да съм ти полезна. Аз общо взето говорих със всички генетици от НГЛ и научих всичко по въпроса, което ме интересува. Мозайката ми е: 45Х(2), 47XXX(1), 49XXXXX(1), 46XX(46).
Като цяло казаха, че е най-лекия от генетичните проблеми, въпреки, че не се знае какъв е % на увреждане в Я. Но в най-лошия случай, ако в Я. са с много висок % уврежданията, то поне 50% от яйцеклетките трябва да са качествени (от другия Х). Само, че по правило на по-млада възраст, узряват първо хубавите яйцеклетки, а с напредване на годините те намаляват и на по-голяма възраст на жената узряват все по-некачествени. ПГД не е приложимо понеже не дава никакви гаранции.
При теб хубавото е, че забременяваш спонтанно. Общо взето трябва да разчиташ на късмет. И при успешна бременност- задължително амниоцентеца.
П.П Професор Кременски не ме консултира, препрати ме към негова колежка, с която се консултирах и също така многократно се консултирах с Др Станева от НГЛ, която отговори на всичките ми въпроси. При теб какъв точно е кариотипа.