healthy, правихме 4 опита инвитро, а при 3 от тях забременях. Правихме ги поради незабременяване след 1 година опити и поради мъжки фактор. При мъжа ми нещата с подвижността и морфологията бяха зле (морфологията по Крюгер беше 4%) Единственото, за което ми е болно, е че според лекарите с тази спермограма естественото забременяване било невъзможно. Добре, че беше този форум, от тук разбрах, че има забременели естествено с показатели, близки до нашите. Това запали искрицата надежда в мен, писала съм вече в темата за забременяване с мъжки фактор, че решихме преди последното икси мъжът ми да пие 6 месеца Proxeed - забременях на първия месец от приема му. Много хора от този форум ме убеждаваха, че не съм забременяла от проксийда-но за мен той продължава да си е чудото, което ни помогна, защото когато детето ни беше на година и 3 месеца, отново бях бременна, тогава за съжаление се наложи аборт по медицински показания. Година след аборта забременях с втората ни дъщеря. И при всичките ми забременявания мъжът пиеше проксийд.
Не правя реклама, нито искам да натрапвам "вредни" мисли. Трябвало е явно да минем и по пътя на инвитрото, през всичките тези аборти. Слава Богу, че намерих сили да продължа да вярвам, че ще стане, дори когато лекарите вече не знаеха какво да правят с мен. Това, което искам да кажа на тези, които искат да ме чуят е, никога да не губите вяра, че нещата могат да се случат по естествен начин, особено когато има само мъжки фактор. Естествено, ако жената няма тръби, това няма как да стане, но аз не говоря за такива случаи. На всички пожелавам успех!