0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
ВИСОКО FSH
« -: Ноември 14, 2008, 10:10:58 am »
Как завишеното FSH пречи на забременяването и какво се прави в случая?Ако някой е с подобен проблем,моля споделете!Моето на 4-тия ден от МЦ беше 20.48 при с-ти за ФФ до 12.5,а за ОвуФ. - до 21.5.
[/URL]
*
Re: ВИСОКО FSH
« Отговор #1 -: Ноември 14, 2008, 11:01:06 am »
Здравей Дези!
Това говори за намален яйчников резерв.
Защо не повториш и следващия месец ФСХ.И само този хормон ли си изследвала.ЛХ прави ли?
*
« Отговор #2 -: Ноември 14, 2008, 11:28:53 am »
Ами също и LH-8,27 и E2-56,58.
Всъщност порових се и разбрах,че това е една от най-лошите прогнози,уви,където нищо не помага!Ще направя ново изследване паралелно на FSH и E2,но явно това е необратим процес.Но първо трябва да ми дойде МЦ ,а той нещо много се забави този месец 42-ри ден ,а го нямя,това сигурно говори и за друг проблем.По принцип високото FSH влияе ли на цикъла - дължина,закъснение,количество?Благодаря Ви предварително!
[/URL]
*
« Отговор #3 -: Ноември 14, 2008, 11:34:28 am »
На мен -р Тодорова ми изписаха за същия проблем Метформин,бабини зъби и ДХЕА.МИлсия че помагат.
На колко сте години?Аз съм с 1 яйчник и съм 36 г.
*
« Отговор #4 -: Ноември 14, 2008, 11:46:14 am »
Направи си инхибин Б и антимюлеров хормон за по достоверна диагноза.Те ще ти покажат със сигурност какво е състоянието на яйчниците ти.Аз самата съм с този проблем.
*
« Отговор #5 -: Ноември 14, 2008, 11:49:56 am »
Здравей ,angy
Аз съм на 35г. навършени и нямам други ген.проблеми - редовно ходя на цитонамазка,прегледи на видеозон,нямам и не съм имала,поне за сега,кисти и само да отбележа,че вече имам едно дете на 5г.от нормално забременяване без никакви усложнения.Но второто доста се забави,опитваме от повече от 1г. и 6мес. и тогава тръгнах по хорм. изследвания.Ти как ги пиеш тези билки?
[/URL]
*
« Отговор #6 -: Ноември 14, 2008, 11:51:19 am »
Здравей ,angy
Аз съм на 35г. навършени и нямам други ген.проблеми - редовно ходя на цитонамазка,прегледи на видеозон,нямам и не съм имала,поне за сега,кисти и само да отбележа,че вече имам едно дете на 5г.от нормално забременяване без никакви усложнения.Но второто доста се забави,опитваме от повече от 1г. и 6мес. и тогава тръгнах по хорм. изследвания.Ти как ги пиеш тези билки?
[/URL]
*
« Отговор #7 -: Ноември 14, 2008, 11:57:17 am »
Направи си инхибин Б и антимюлеров хормон за по достоверна диагноза.Те ще ти покажат със сигурност какво е състоянието на яйчниците ти.Аз самата съм с този проблем.
Благодаря ти.Във всяка лаборатория ли мога да го направя и по всяко време ли?А после с резултатите предполагам,че трябва да отида при добър ендокринолог.
[/URL]
*
« Отговор #8 -: Ноември 14, 2008, 11:58:45 am »
Дези,
купувам ги от аптеката и ги варя 5 мин по 2 супени лъжици в 500 мл вода.После ги прецеждам и ги пия на порции цял ден.
« Отговор #9 -: Ноември 14, 2008, 12:01:49 pm »
Благодаря ти.Във всяка лаборатория ли мога да го направя и по всяко време ли?А после с резултатите предполагам,че трябва да отида при добър ендокринолог.
Клиника Малинов е най-реномираната. Двете струват 100 лв. Виж тук.http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=20492.0
*
« Отговор #10 -: Ноември 14, 2008, 12:24:44 pm »
На мен -р Тодорова ми изписаха за същия проблем Метформин,бабини зъби и ДХЕА.МИлсия че помагат.
На колко сте години?Аз съм с 1 яйчник и съм 36 г.
А какаво е МЕТФОРМИН и ДХЕА и как се пият?
[/URL]
*
« Отговор #11 -: Ноември 14, 2008, 12:27:44 pm »
Клиника Малинов е най-реномираната. Двете струват 100 лв. Виж тук.http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=20492.0
Благодаря ти много но живея близо до Варна и ще потърся тук.
[/URL]
*
« Отговор #12 -: Ноември 14, 2008, 13:36:14 pm »
Мацки, дайте да не се заблуждаваме...Ако наистина става въпрос за проблем с яйчниковия резерв, няма билка на света, която да може да помогне...Момичето трябва да се консултира със специалист, а не с билкари...
*
« Отговор #13 -: Ноември 14, 2008, 14:30:25 pm »
Мацки, дайте да не се заблуждаваме...Ако наистина става въпрос за проблем с яйчниковия резерв, няма билка на света, която да може да помогне...Момичето трябва да се консултира със специалист, а не с билкари...
Мимка,но от някои публикации,даже тук в този сайт,намекват,че в този случай ,на ИЯР ,даже медицината е безсилна, защото в случая няма медикамент,който да помогне ,а може единствено да се чака евентуално по добър цикъл,т.е. с добра с-ст на FSH.
[/URL]
*
« Отговор #14 -: Ноември 15, 2008, 09:46:32 am »
Билаката ми я изписа Д-р Катя Тодорова/ендокринолог/.
« Отговор #15 -: Ноември 16, 2008, 22:37:29 pm »
Моя съвет е да отидеш на добър ендокринолог и да не чакаш повече.Аз също съм с повишен FSH,този месец отново го повторих и много се надявах да е в рамките на нормалното и предишния резултат да е лабораторна грешка,но уви:(
*
« Отговор #16 -: Ноември 17, 2008, 11:17:38 am »
Мимка,но от някои публикации,даже тук в този сайт,намекват,че в този случай ,на ИЯР ,даже медицината е безсилна,

Именно, за това идеше реч.При такава диагноза трябва да се действа бързо, а не да се разчита на билково чудо.Най-добре е да се направи незабавна консултация с ендокринолог.
*
« Отговор #17 -: Ноември 18, 2008, 08:47:30 am »
Можете ли да ми препоръчате такъв във Варна!
Моят Док. вчера реши да пробваме този месец с Дуфастон,понеже никога не съм пила никакви хорм.лекарства и той мисли,че това ще помогне,ако хорм. ми не са се чак толкова тотално и крайно побъркали.
[/URL]
*
« Отговор #18 -: Ноември 18, 2008, 09:30:16 am »
Дези,
иди при Д-р Катя Тодорова в София-тя е много добър ендокринолог.Преглежда и в София ,и в Плевен-при Д-р Конова.
*
« Отговор #19 -: Ноември 18, 2008, 09:31:49 am »
Ето тук за д-р Тодорова и нейните координати:

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=29021.0