Много ми стана горчиво, когато директорката разказваше за отношението на Романските жители към децата. Гледат при възможност да ги впрегнат в някаква работа уж срещу някакво възнаграждение, а последствие срещу жълти стотинки или нищо
имат демоснтративно негативно отношение към децата.
но да не ви развалям предпразнично настроението. все още ме държат вълнението и емоциите, постоянно се сещам за нещо и искам да го споделя.
както писах и по-горе - въртят ми се някои идеи, осъществими с минимум финанси и повече личен труд. та може да организираме едно посещение около 24май, или пък за първа пролет. да седнем и направим една викторина с въпроси, отнасящи се към сюжетите на определени книжки от тези, които им подарихме, както и от детските енциклопедии. може предварително да ги уведомим кои ще са книжките, кактои за конкретни раздели от енциклопедиите, за да могат да се подготвят. да има разни символични награди и може би грамоти от Зачатие за най-проявилите се
аз все още не мога да се примиря, че не искат да четат и всички тези хубави заглавия, които им занесохме да останат непрочетени. може и паралено с викторината да има и конкурс за рисунка на тема "първа пролет", например.
Пролетното време ми се вижда най-възможно да спретнем още едно посещение. После лятото всеки е нанякъде, а есента толкова бързо се изтъркулва и идват коледните празници.