0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Коледа в Роман
« Отговор #420 -: Декември 22, 2008, 15:45:09 pm »
Много ми стана горчиво, когато директорката разказваше за отношението на Романските жители към децата. Гледат при възможност да ги впрегнат в някаква работа уж срещу някакво възнаграждение, а последствие срещу жълти стотинки или нищо :( имат демоснтративно негативно отношение към децата.
но да не ви развалям предпразнично настроението. все още ме държат вълнението и емоциите, постоянно се сещам за нещо и искам да го споделя.

както писах и по-горе - въртят ми се някои идеи, осъществими с минимум финанси и повече личен труд. та може да организираме едно посещение около 24май, или пък за първа пролет. да седнем и направим една викторина с въпроси, отнасящи се към сюжетите на определени книжки от тези, които им подарихме, както и от детските енциклопедии. може предварително да ги уведомим кои ще са книжките, кактои за конкретни раздели от енциклопедиите, за да могат да се подготвят. да има разни символични награди и може би грамоти от Зачатие за най-проявилите се :D аз все още не мога да се примиря, че не искат да четат и всички тези хубави заглавия, които им занесохме да останат непрочетени. може и паралено с викторината да има и конкурс за рисунка на тема "първа пролет", например.
Пролетното време ми се вижда най-възможно да спретнем още едно посещение. После лятото всеки е нанякъде, а есента толкова бързо се изтъркулва и идват коледните празници.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #421 -: Декември 22, 2008, 15:50:35 pm »
конкурс за рисунка е много добра идея. и викторината също - нали правихме една вече?
а конкурс за разказче - на свободна тема, примерно. ей-така, да хванат химикалките просто...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #422 -: Декември 22, 2008, 15:55:18 pm »
конкурс за рисунка е много добра идея. и викторината също - нали правихме една вече?
а конкурс за разказче - на свободна тема, примерно. ей-така, да хванат химикалките просто...

ами правихме, не сме :) всичко си остана една хубава идея само...
разказче също е ок, да, такива неща имах предвид.
*
« Отговор #423 -: Декември 22, 2008, 15:59:27 pm »
е как да не сме бе Цвети, нали за първа пролет ходихме, направихме им викторина с въпроси и имаше награди за правилно отговорилите, лично моя милост я чете, нали съм най-грамогласна :wink:
а подаръчета пак имаше за всички де и почерпки им бяхме купили...
*
« Отговор #424 -: Декември 22, 2008, 16:02:55 pm »
е как да не сме бе Цвети, нали за първа пролет ходихме, направихме им викторина с въпроси и имаше награди за правилно отговорилите, лично моя милост я чете, нали съм най-грамогласна :wink:
а подаръчета пак имаше за всички де и почерпки им бяхме купили...

е не беше ли само театъра тогава? :oops:

ох, да, да, да, сега, като каза, че твоя милост е чела викторината, се сетих :lol: :lol:
вярно, че се ровихме и търсихме из нета въпроси и направихме викторина.
ще си купя гинко билоба, последно време съвсем сериозно се замислям :oops:

ми друго тогава - рисунка, разкаче по определени теми.
« Последна редакция: Декември 22, 2008, 16:06:04 pm от tzvetenze »
*
« Отговор #425 -: Декември 22, 2008, 16:08:15 pm »
ама то може и пак въпроси, но по определени произведения :D

иначе аз съм ЗА да го направим на пролет, до тогава ще съм годна за пътешествия :wink:
*
« Отговор #426 -: Декември 22, 2008, 16:12:13 pm »
Да, аз това имах предвид - този път ние да измислим въпроси, свързани с конкретни две или три книжки, така че те - като знаят, че викторината ще е затова - да прочетат книжките.
Аз хвърлих у дом един поглед и на енциклопедиите - също изглеждат много интересни и занимателни.
« Последна редакция: Декември 22, 2008, 16:14:19 pm от tzvetenze »
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #427 -: Декември 22, 2008, 20:11:13 pm »
И аз ви благодаря за изчерпателните разкази, момичета. И за снимките също. Разкошни са. Поплаках си докато ви четох, но няма как. Особено след като съм била вече там и мога да си представя картинката с онези детски очи, вперени в теб и онези ръце, притискащи те силно и не искащи да те пуснат.
Жалко, че децата не четат. Книгите са идеално място за бягство от реалността и фантазиране за по-добър живот и създаване на мечти. Добре би било да се измисли нещо в тази връзка, но не знам али ще събуди интереса им.. Дано.

Лиско, радвам се, че си се разминала без сериозни наранявания. Дано скоро се отърсиш от стреса.

*
« Отговор #428 -: Декември 22, 2008, 20:16:36 pm »
Момичета, много ме развълнуваха разказите ви, снимките, емоциите... Благодаря ви, че ги споделихте с нас! Благодарности на всички, които се включиха в инициативата, а най-големите са за Ани, Цвети, Лиско, Снежанка и Дядо Коледа, разбира се!
П.П. Лиско, дано си добре!

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #429 -: Декември 22, 2008, 20:34:52 pm »
Писах ,писах и то взе че изчезна:)
Момичета добре съм, преди малко се прибрах благополучно сред срещата си вчера с товарния влак...то така ми се стори:)

Утре съм на преглед за главата и ребрата и понеже главата ми е много дебела всичко ще е наред:)
Не съм успяла да чета още многото което сте писали, но говорих с Цвети и тя ми каза, че се притеснявате и да пиша,че съм си в къщи:)
Лисици, кучета и котки...всички са под строй:)
Благодаря ви:)
« Отговор #430 -: Декември 22, 2008, 21:15:51 pm »
Лиско, радвам се че си пристигнала. Много е неприятно това с катастрофата  :( Бързо възстановяване ти желая.

Цвети, разрева ме. Благодаря за разказа. Прекрасни са дечицата.
Ще направя всичко възможно да дойда на пролет.

lb2f
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #431 -: Декември 22, 2008, 22:07:56 pm »
Мила Пети, толкова съжалявам за преживяното, но важното е че си добре, ако е удобно и аз ще ти звънна да те чуя по-късно :)
А относно малката Нели те разбирам как се чувстваш, аз бях така първия път като отидох и видях малкото сладко момиченце Богородица. Беше толкова миниатюрна, няма да забравя никога как с краче подпираше торбичката пълна с подаръци, за да успее да разгледа какво има вътре. Повярвай, няма ден и нощ в които да не мисля за нея, да не се моля да е добре и господ да я пази. Бях сигурна че го искам това дете дори и дзверо обедих да си имаме една кака за тогава бебето Деси, но тя няма отказа за осиновяване, за съжаление, предполагам и твоите хлапенца са така :(

:)Да...искаще ми се още като си тръгвахме да взема с мен Нели и разбира се братчето и, макар да не разбрах, кое от децата е то.
Питах директорката за тях и тя ми каза, че бащата ще си ги вземе на 100% когато си стъпи малко на краката.Даде ми да разбера, че няма да се откаже от тях. Затова и се моля да успее и да е по-скоро.
Днес по целия път към Варна бях още в Роман. Тръгвайки натам бях много изплашена и незнаех какво ме очаква.Само си повтарях да не плача пред децата. Обаче още когато пристигнахме всички ни посрещнаха с такива аплодисменти, че то нямаше как да се сдържа.
Бях много впечетлена и от момчетата , които ни помогнаха за подаръците.И както Цвети каза, много възпитани. Даже не разбрах, кога спрях да се притеснявам и да бърша сълзите си защото то беше ясно, че са от благодарност за топлината която получихме от тези дечица.
Отидох със страх а после ми се искаше да не си тръгваме.
« Отговор #432 -: Декември 22, 2008, 22:13:06 pm »
Цвети, благодаря за цветния емоционален разказ. Благодаря и на Ани, Снежанка и дядо Коледа за детските усмивки. И на Лиско за голямото сърце!

Лиско, ужасна случка в трамвая. Добре, че наистина не е имало никой отзад. Пиши утре след прегледа. И дано всичко лошо си остане в тази година!

Не знам дали в тази тема му е мястото, ама ние имаме ли актуален списък с номерата на обувките на децата? Ако не, може ли да помолим директорката поне за януарчетата да даде колкото може по-скоро? Едно от "моите" рожденичета е родено през януари, искам да му пратя зимни обувки още тези дни, щом от това имат нужда.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
« Отговор #433 -: Декември 22, 2008, 23:12:18 pm »
нямаме за сега, но директорката е обещала да даде много скоро. имаме и спонсор, който също чака номерата за купи на всички обувки :D
*
« Отговор #434 -: Декември 22, 2008, 23:47:50 pm »
Мармотче, виж това е идея, мога да я помоля поне на януарчетата да даде на първо време. ама тези дни просто не виждам шанс да го получим, за да можеш да купиш и изпратиш.
Жената, която иска да купи на децата по чифт обувки, вече има списък! На нея са дали по - възможно най-бързия начин за една част от децата, за да може тя да предвижи покупката. Така че много скоро около половината от децат ще имат нови обувки :D Нейното желание е да закупи първо на "нормалните" деца, защото те се движели повече от тези с ИНПР и съответно имали по - голяма нужда. За мен не е така, всички деца щъкаха и подскачаха, а децата с изоставания имат не по-малка нужда и желание за движение. ама няма как - самата жена е ограничена във финансите и ще закупува обувките поетапно.
« Последна редакция: Декември 22, 2008, 23:50:40 pm от tzvetenze »
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #435 -: Декември 23, 2008, 00:02:54 am »
Пете, радвам се, че пишеш, цял ден те мисля!

Ани, на снимката със Снежанка и дядо Коледа се пулих няколко минути докато проумея, че всъщност не си се изрусила  :D

О, аз се изрусявах - точно преди Коледното парти. Бях обещала промяна в цвета, ако Румен свали до 95 кг. Той свали до 89 така че нямах избор, ама ме хвана само в корените и сега съм много смешна - руси корени и червена коса :lol:

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #436 -: Декември 23, 2008, 12:01:20 pm »
Момичета, не можах да ви пиша по-рано.
Чудесна работа сте свършили - браво!
Благодаря на Ани и Цвети за емоционалния разказ и снимките, благодаря на Лиско за всеотдайноста. Усетих празничната атмосфера и се докоснах до тези чисти детски очички и се радвам, че успяхме да ги напълниме с искри на радост.
*
« Отговор #437 -: Декември 23, 2008, 12:12:38 pm »
Картички от децата в Роман за д-р Владимиров, работодателите на Миси и на майката на Нина са изпратени :)