0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Коледа в Роман
« Отговор #380 -: Декември 19, 2008, 17:58:58 pm »
Сега, имам въпрос към Ани, но знам, че не е добре и Стефи, ако отговориш, ще съм много щастлива. :)

До колкото разбрах за ЮЛ ще се използва пак миналогодишния договор, като сменим адреса с "Парчевич". Но това да бъде под формата на договор има едно неудобство, че изисква подпис и печат от двете страни. Няма ли начин Сдружението да издаде удостоверение за дарение или свидетелство за дарение, което няма да изисква печат и на дарителя?

Ако няма начин документът да е в друг формат, тогава ще разпечатам договори за Мадлок и за х-л Рига, направо ще им нанеса данните и така ще ги пратя при вас накуп с чаршафите. Значи, ще трябва Ани да ги подпише, да ми пратите по два екземпляра, после дарителите тук да си ги подпишат и аз да ви върна обратно екземпляра за Сдружението.

И още нещо, миналата год. аз си бях взела такъв документ като Физ.лице и в НАП-а ми искаха още един документ, че Сдружението извършва обществено-полезна дейност. Пазя го тук в компютъра. Ще го потърся.

П.П. И ако може да ми го пратите договора в Word-овски формат, че върху pdf-ския не мога да пиша.
« Последна редакция: Декември 19, 2008, 18:10:51 pm от Милена Б »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
« Отговор #381 -: Декември 19, 2008, 18:17:57 pm »
Утре за опаковането колко сте? Ако сте малко - да дойда и там? Ама не знам колко мога да съм полезна, щото не трябва да се навеждам и да вдигам тежко. Ако мога да свърша нещо седнала, съм там (това се казват претенции :lol:)

Ани, ще го кажа направо, дори и грубо да прозвучи - нямаш работа на опаковането! През последните 2 седмици свърши достатъчно! Така че почивай си, възстановявай се, ние ще се справим!
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #382 -: Декември 19, 2008, 19:18:51 pm »
Забравих да допълня, че видях календарите и много ми харесаха. Моите си ги взех. :D

*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #383 -: Декември 19, 2008, 23:36:24 pm »
Момичета, много благодаря на всички за търпението. Имам предвид моя нет. Утре, събота, Младост 1 А, бл. ..., 9.30 часа  -  ще ви чакаме.
На моя мобилен ще отговаря мъжът ми. Той ще ви отвори и ще ви помага с каквото може, т.е. ще се включи при опаковането, може да го използвате и за сервитьор  :lol: не му казвайте, че аз съм казала  :D Моето присъствие ще е по-късно. Както в самото начало споменах, поради лични съображения, може и да не дойда. Но така или иначе мъжа ми е на линия, той ще е Нина в тоя ден  :lol: Бъдете нежни и внимателни.

Вие сте страхотен екип, радвам се, че ви познавам.
« Последна редакция: Декември 20, 2008, 08:17:39 am от StefiZ »
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #384 -: Декември 19, 2008, 23:46:44 pm »
Нинче, то хубаво мъжа ти ще е :lol:, ама не пиши така адреса, моля те.  8O

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

Nina

• 2643
« Отговор #385 -: Декември 19, 2008, 23:49:05 pm »
Що, девойките преди мен са го написали поне 10 пъти, пак добре, че апартамента спестих. И на мен ми се щеше да е на ЛС, ама здраве да е!!!!

Сега видях и други подробности, всичко си е обяснено........  :lol: :lol: :lol:

Айде, аз ше редактирам прясното, т.е. последното, ама кел файда.
« Последна редакция: Декември 20, 2008, 00:07:48 am от Nina »
*
« Отговор #386 -: Декември 20, 2008, 00:23:15 am »
Уф, сори, утре сутринта ще изтрия адреса от всички постинги :?
*

Nina

• 2643
« Отговор #387 -: Декември 20, 2008, 09:55:03 am »
Нема страшно Стефиз, важното е, че багажа си остана на място  :lol:
Пък свекърите след опаковането си заемат стражата, споко.
« Отговор #388 -: Декември 20, 2008, 10:27:23 am »
Мацки,
мъжът ми тръгна към вас. В колата кара спалното бельо и хавлиите. Чаршафите са в найлонови чували, а хавлиите в 2 кашона, като аз съм ги надписала в какво по колко неща се съдържът. има и 2 торбички с мои дрешки.

В един плик ще носи фактурата за чорапите, пари за календари и картички за мен и данните на Мадлок и на фирмата на х-л Рига.

*
« Отговор #389 -: Декември 20, 2008, 12:38:07 pm »
Искам да ви кажа, че в апартамента на Нина кипи усилена работа  :D
Утре децата ще получат по един чудесен подарък, смея да твърдя - по-хубав и от миналогодишния :wink: Коледните торбички са чудесни, а във всяка от тях има пълен комплект козметични продукти, моногобройни лакомства, бельо, чорапки, играчка за всяко малко детенце (имаше колички, камиончета, кукли, плюшени играчки, занимателни игри - най-разнообразни играчки :D)и...после трябваше да тръгвам, сигурно момичетата са сложили и други хубави неща :wink:
А, да , как можах да пропусна - за всяко детенце в торбичката има по един чуден комплект ученически пособия - Миси, огромно благодаря, че си ги сортирала и пакетирала - страхотна работа си свършила и улесни опаковането много! Толкова много неща и толкова хубави е дарил работодателят ти, още веднъж нека го поздравим. Ще идваш довечера на партито нали? Да ми кажеш името му, искам да му заделя една картичка и утре децата да му я надпишат, а аз ще имам грижата да я изпратя на служебния ви адрес.
Нинче, на господина, дарил книжките - мога също да пратя, ако смяташ, че е удачно. Също и на д-р Владимиров. Казвайте, ако пропускам някого.

Книжките не успях да видя, докато бях в Нина, но съм сигурна, че и те са хубави. Освен тях сме им купили и 7 големи различни енциклопедии.

Като се има предвид и жената, свързала се със Сдружението, която иска да купи за всяко дете обувки, мисля че и тази Коледа децата ще получат по един невероятен подарък. За което допренесохте всички вие.
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #390 -: Декември 20, 2008, 15:14:31 pm »
Благодаря на  :hug2:"ЦветиПрес" за изчерпателната информация!
Цял ден ми е едно приповдигнато!
Препрочитам Коледните желания и наричам и обричам да се сбъднат,
после поглеждам и тук!
Истинско и неповторимо е усещането, че си малка част от порива на една вълнуваща  Коледна подготовка!

Благодаря ви, че ви има :grouphug:!
За мен е чест да ви познавам!
 :balk_63:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
« Отговор #391 -: Декември 20, 2008, 16:17:20 pm »
Преди малко, след час и половина лутане, мъжът ми е успял да остави нещата в апартамента.

Нинка,
моля те, предай плика на Ани или на Стефи. В него има документи и пари. Благодаря.

« Отговор #392 -: Декември 21, 2008, 13:15:48 pm »
Момичета, чакам да се върнете и да споделите впечатления. :)

Ани, надявам се, че пликът, за който писах е стигнал до теб.

*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #393 -: Декември 21, 2008, 18:46:26 pm »
Чакаме новини от Роман, момичетаааа.

*
« Отговор #394 -: Декември 21, 2008, 19:32:04 pm »
Здравейте, момичета.
Беше много хубаво и вълнуващо. Децата се радваха от сърце на Дядо Коледа и подаръците - гледаха с огромно вълнение разнасящите се празнични торбички и с нетърпение в очичките чакаха да извикат тяхното име. Имаше дечица, които избърсваха по една сълзичка от радост, плахо крачейки към Дядо Коледа да си вземат подаръчето. По една сълзичка избърсвахме и ние. Отваряха и разглеждаха съдържанието на пакетчетата ентусиазирани, показваха си ги едни на други, показваха ги на възпитателките, показваха ги и на нас (а ние ахкахме от възхищение и изненада :wink:), изобщо - радост, искрена и неподправена детска радост.
Имаше дечица, като мъничкия Емо, вярващи в истинността на Дядо Коледа. Беше хванал с малките си топли ръчички ръцете на добрия старец (в нашия случай един младеж с голямо сърце :D)и му пееше песничка, и беше щастлив. После много старателно се увери, че Дядо Коледа си е заминал наистина с шейна и елени, и че догодина пак ще дойде :wink:
Имаше, за съжаление и нови дечица, попаднали след поврати в живота им като забягване на майка по чужбина, влизане на баща в затвора и подобни. Като прекрасната синеока Нели...знам, Лиско, че това момиченце още дълго ще бъде в мислите ти...Голям стрес е за онези деца, които са живяли в семейна среда и по някакъв повод попадат в институция :( Като Нели и братчето й, в погледа й се четеше, че отскоро е тук...Нейният подарък се оказа сред последните, а тя гледаше с такова напрегнато очакване и малко тъга, и сякаш примерение, че може и да бъде забравена, и повярвайте и аз, и Лиско, стояхме на тръни кога ще дойде реда на този неин подарък.
Пяха песнички, бяха много сладки. Включително програма изнесоха и четири малки дечица с ИНПР, бяха ги облякли като джудженца, сладурковци невероятни.

Разгледахме условията, в които живеят - децата живеят в прилични битови условия, имат спретнати стаи, общи стаи с дивани за гледане на тв, чиста трапезария-стол, имат и много хубав нов център, направен с подкрепата на холандска фондация. Този център приема деца от Роман и областта, деца с нервно-психически и физически изоставания, както и такива от дома. В този център има пригодена зала с необходимите съоръжения, където с помощта на специалисти да се стимулира развитието на децата.
В сградата, където живеят децата с ИНПР не влязохме, предполагам, че тя е в по-лош вид, за съжаление. Въпреки това, все пак и там е направен ремонт, след наводнението в Роман преди няколко години и поне баните не са вече в подземния етаж.

Децата са изключително възпитани. Поздравяват те за добре дошъл, благодариха неколкократно за подаръците. Големите момчета помагаха за пренасянето.
Разговаряхме с г-жа Симеонова малко и затова какво се случва с онези от тях след като завършат училище и трябва да напуснат дома. Различно - някои успяват да се закрепят и живеят приличен живот, други - не. На тържеството присъства едно момче на 20г, което от 2г. не живее вече в дома. Първо е работил на една работа, после успява да си намери по-хубава. Спретнато, хубаво, възпитано момче. По нищо различаващо се от всички момчета на неговата възраст, отгледани от собствени семейства. Други обаче нямат неговия късмет, а може би и неговите разбирания, и предпочитат да пеят поп фолк в Гърция, вместо да завършат музикалното си образование със осигурена стипендия.

Изпратиха ни, както и ни посрещнаха - усмихнати, приветливи, с отворени сърца. Обещахме си, че пак ще се видим.

Разказът ви хареса, нали? Следващия път елате и вие. Единственото нехубаво нещо днес беше, че бяхме малко, много малко :( Аз, Ултра и Лиско - и добре, че беше тя, та да ни закара. Добре, че дойдоха и сестрата на Ани и приятелят й, защото иначе просто не знам как щяхме да се оправим :( А децата искат внимание, да ги погледнеш, да се запознаеш с тях, една дума да им кажеш, не става като сме трима души.На нашето внимание и посещение се радват не по - малко от на подаръците, може би даже повече.
Вярно, един ден ти заминава, но пък е едно вълнуващо пътуване с приятели и една още по-вълнуваща среща с десетки детски очички, пълни с радост, че сме дошли специално за тях. Казвам го без грам излишен патос, това е самата истина.

Малко благодарности ще изтърпите накрая :lol: Лиско,  :youwoman:
Радвам се много, че се запознахме! Благодаря ти, че би толкова път, за да участваш в коледните инициативи, включително че ни закара до Роман, че беше с нас, за всичко! (и за хубавите подаръчета за децата ни, извинявай, за незнанието ми, че са от теб, това не е защото не оценявам труда и желанието, които си положила, напротив! Просто и моята главица попрегря последната седмица със всички събития и ангажименти :oops:) Пожелавам ти 2009 да е твоята щастлива година и имаш стиснатите ми палци на пролет!!!

Благодарности и за сестричката на Ани и приятелят й, че толкова ни помогнаха.
На момчето с буса, че отдели неделята си за каузата.
И на Ани, разбира се, че винаги може да се разчита на нея :wink:
Благодарности на всички, които взеха участие с каквото можаха и направиха възможни тези хубави пълни коледни торбички.

Снимки утре, защото нямам в момента кабел за фотоапарата.
Каквото съм пропуснала - да ме допълват Ултра и Лиско.

« Последна редакция: Декември 21, 2008, 19:41:31 pm от tzvetenze »
*
« Отговор #395 -: Декември 21, 2008, 19:47:43 pm »
Еееееееееех момичета... :( :( :(
Да сте живи и здрави и вие и децата ви - голям хаир правите. Страхотна радост сте дарили. Миличките душички, живота е толкова безобразно жесток...

Незнам какво да кажа... душата ми засяда в гърлото

През първата зачатска акция, в Роман отидохме само аз и приятелят на Стефуто, който закара плодовете за дечицата. Толкова щастлива се чувствах тогава... Сега, след като Никола е при нас, вероятно още дълго няма да имам сила да стъпя в подобни домове... и снимките няма да мога да разгледам, а такова чувство за вина изпитвам

Да сте живи и здрави още веднъж - благодаря ви безкрайно
В очакване ....
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #396 -: Декември 21, 2008, 20:00:27 pm »
благодаря за хубавия разказ и за стореното добро!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #397 -: Декември 21, 2008, 21:20:18 pm »
Толкова се радвам, че пак успяхме да зарадваме малките сладурковци. Да, за съжаление трима души са страшно малко, децата си искат своето, прегръдка, внимание...
За съжаление всяко ходене е така. Незнам какви са съображенията на повечето, но повярвайте ми докато не отидеш да видиш това което си мислим няма нищо общо с реалността. Емоциите са много, но повярвайте ми, далеч не си тръгваш смазан от там от някаква болка или тъга, напротив, виждаш едни прекрасни дечица, с нищо по различни от нашите, които се усмихват, закачат, питат те непрекъснато разни неща, пеят песнички и искат внимание. И разбира се на човек му се иска да си вземе поне 3-4 в къщи :(
Браво момичета за днес и съжалявам, че и аз не дойдох :?

Седя и си цивря и не мога да се примиря с мисълта, че едни деца имат прекалено много, а други толкова малко, не е честно, просто не е честно, всички деца са еднакви :balk_145: :balk_146:
« Последна редакция: Декември 21, 2008, 21:47:01 pm от StefiZ »
*
« Отговор #398 -: Декември 21, 2008, 22:29:52 pm »
tzvetenze, благодаря за изчерпателния разказ. Благодаря на вас момичета, че отделихте от времето си за дечицата. Аз не съм особено активна във форума, но следя редовно какво се случва и искрено ви се възхищавам, момичета - страхотни сте!
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #399 -: Декември 21, 2008, 23:43:00 pm »
Цвети:)
Благодаря ти:), за мен беше невероятно и вълшебно да съм част от последните 3 дни.
А днес...днес мисля, че порастнах още малко и ме заболя много повече. Много бих искала да имам силата да няма такива домове, но я нямам.
Разказа ти е напълно изчерпателен.
Нели...онова малко синеоко и изплашено момиченце, ще го мисля може би винаги оттук нататък. може би не е редно да го напиша но емоциите ми надделяват. Аз затова и разпитвах за нея за осиновяване защото разбрах какво са имали предвид и социалните и всички осиновили деца, когато са ми казвали и писали, че ще разбера кое е нашето детенце като го видим:)
Вече знам какво е да ти трепне сърцето.
Така и не разбрах кой е Сашко (брат4ето на Нели),но пожелавам и на двама им, баща им да има късмет и възможност да си ги прибере и гледа за да го няма този тъжен поглед в очите им. И на всички деца го пожелавам.
Всдички деца бяха изключителни.
Прегръщаха ни все едно се страхуват да не изпуснат вълшебството, което им се е случило.
Благодаря ти Ани, Благодаря Зачатие, защото ако не ви бях срещнала щях да съм си още бедна.

Към Ани и Цвети:)
Има Господ и той днес беше българин.20 мин след като ви оставих един трамвай връхлетя отгоре ми отнемайки ми предимството и неспирайки на стоп. Дасната страна на колата е смазана и ламарините срязани на 2:)На мен ми няма почти нищо, но се изплаших ужасно.Не съм луда но и в това имаше чудо защото благодаря ти Господи, че вече не бяхте в колата.
Наистина съм добре и утре като се прибера във варна ще пиша:)
Дори ужасния завършек на деня неможе да помрачи радостта от преживяното.
Моля ви...дори да съм на другия край на България, когато има ходене в Роман ме включвайте. Невероятно е да виждаш протегнати детски ръчички молещи само за едно...за прегръдка.
Ани, поздрави на Снежанка и на Дядо Мраз и дано главата на Снежанка е добре:):):)
Благодаря на всички ви и Бог да ви благослови момичета.
Петина
« Последна редакция: Декември 21, 2008, 23:45:06 pm от Lisko »