0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: Коледа в Роман
« Отговор #200 -: Декември 04, 2008, 18:49:17 pm »
Цвете, пропуснала си лакомствата.
А колко пари всъщност ще останат (приблизително)? Имаше за по 6-7лв козметични комплекти в Кауфланд- примерно душ-гел и шампоан или афтър шейв и още нещо. :D Ако искат, ще проверя какви точно бяха и ще ви кажа.

*
« Отговор #201 -: Декември 04, 2008, 23:51:01 pm »
Цвете, пропуснала си лакомствата.

не съм бе, последно тях съм записала :)
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #202 -: Декември 05, 2008, 00:12:34 am »
Момичета, какво ще кажете да сложим в пакетчетата за децата по чифт ръкавички!
-(които ще бъдат дарение)

Гледах списъка в "Рожденник" изброих 127 деца, без напусналите.
Има деца до 10 години, тези родени след 2000, за тях цветни, примерно.
А за другите едноцветни, универсално и практично спрямо дрехите е да са черни.
Принципно от 10 до 18 години са един размер.
Ако се приеме това и се организирам да са при мен до събота ще ги донеса в неделя на срещата!
Ако не успея до тогава, ще измисля нещо до опаковането на 20ти!

Ако сте За, остава само да сметна колко са тези до 10 години и тези над 10!
Ако някой има тази информация може да ме улесни!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
« Отговор #203 -: Декември 05, 2008, 09:08:07 am »
Момичета, аз малко късно се включвам, но имам следното предложение. Ако искате да вземем за децата книжки, мога да ги уредя с доста добра отстъпка. Освен книжки, предлагат и играчките на Дисни, като там даже отстъпката може да е и по-голяма. Ако смятате, че е добра идея, пуснете ми съобщение. Много ми се искаше да се включа тази година повече в организацията, но ще работя всички съботи през декември, така че ми остава само неделята. Ако мога да помогна с нещо, с удоволствие ще го направя.
<br />[link=http:
*
« Отговор #204 -: Декември 05, 2008, 09:27:57 am »
Мише, аз съм за дарението на ръкавички, разбира се! следобед като се приспим ще ти кажа възрастовото разпределение.

Мешко, книжките вече са уредени като дарение от шефа на майката на Нина. За играчките говорихме всеки да потърси някоя запазена играчка в къщи и така да докараме бройката на маките дечица. Ако имаш някакви плюшени от Мия, с които тя не играе, ще е чудесно :wink:

*
« Отговор #205 -: Декември 05, 2008, 09:39:17 am »
давай ръкавиците :)
децата в момента са 127 по списък, някъде напред в темата бях направила разделение по възраст, колко са малките на брой, ако ти се търси, че аз имам работа :oops:
*

mishanta

• *
  • 7232
« Отговор #206 -: Декември 05, 2008, 09:58:29 am »
Цвети, благодаря, ако имаш време!
Ето Стефи е пускала разпределение по възрасти назад в темата.

Рових Стефи, ама съм пропуснала явно.
Следобед като заспи прохождащото Торпедо ще погледна.

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.

*
« Отговор #207 -: Декември 05, 2008, 10:03:19 am »
абе вчера в бтв новините ми се стори, че точно нашите деца дадоха. гледа ли някой репортажът?
*
« Отговор #208 -: Декември 05, 2008, 10:12:40 am »
мда, нашите са показвали, една приятелка ми се обади да ми каже, ама като пуснах вече бяха свършили. репортажа е бил във връзка с някаква акция която тече в момента по събиране на дрешки пред НДК за деца от домовете.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #209 -: Декември 05, 2008, 10:17:31 am »
Аз чух само анонса, който беше нещо от сорта: "За първи път в България се организира събиране на помощи за деца от домове ..." и веднага ми стана безиентересно. Помислих си - за пореден път български журналист говори глупости в националния ефир.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #210 -: Декември 05, 2008, 10:19:42 am »
Мише,

...Малките деца 7-10 г. са 26 бр. ...

намерих го :wink:
*
« Отговор #211 -: Декември 05, 2008, 10:42:17 am »
Аз го гледах репортажа. Изказването на директорката беше в духа на, че децата имат най-много нужда от дрехи и обувки, защото имали само по един чифт...

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
« Отговор #212 -: Декември 05, 2008, 13:53:16 pm »
http://btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=122460
Ето линк към новината.
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #213 -: Декември 05, 2008, 14:16:22 pm »
Искам да питам нещо - в момента подпитвам едни фирми, които дистрибутират играчки, дали биха дарили. Почти съм сигурна, че ще откажат, понеже ми обясниха каква им е политиката, но все пак чакам с капка надежда. Та въпросът ми е как може да се оформи това, че да е към Зачатие и от там да ги дадем на дома в Роман? Или направо да им кажа ако стане да ги закарат в дома?

*

mishanta

• *
  • 7232
« Отговор #214 -: Декември 05, 2008, 15:20:50 pm »
Мише,
...Малките деца 7-10 г. са 26 бр. ...

намерих го :wink:

:PБлагодаря Стефи, спести ми връщането назад!

26 деца до 10г. и 101 деца от 10 до 18г.
Разликата в размера не е много голяма, опасявам се единственно
тези който са около 10г. да не са едрички дечица и да са им малки!
По номера на обувките дали не може да се предположи  :ask:

*
« Отговор #215 -: Декември 05, 2008, 15:29:53 pm »
има и номеарат на обувките пак по бройки и раздлени на момичета и момчета, някъде в средните страници на темата съм го писала :wink:
ама ако са плетени и от разтегливите няма да има проблем, по принцип децата са дребнички, имам предвид малките, не са особено едри :?
*
« Отговор #216 -: Декември 05, 2008, 15:39:10 pm »
мише, ръкавичките се разтягат, излишно  ми се струва чак такива сметки според крачето да правим :wink:
отделно че аз трябва да поискам от г-жа Симеонова актуализация на този списък с номерацията обувки/дрешки, щото тя не стои константна :? и разни други неща по списъците искам да коригирам, и да допълнят информацията за всяко дете с още по подробни детайли - иска ми се да има повече за хобитата им, интересите, дали учат езици и какви, за да можем максимално и още повече да допренесем догодина с подаръците за рождените дни, ама още не съм успяла да заделя време и затова, но по празниците вече се ангажирам да го приключа.

нинче, дано да дарят малко играчки, ще е супер. не знам как би могло да се оформи, стефи да каже - ама предполагам както и при другите дарители досега - с договор за дарение, а после пък от дома правят такъв договор за нас.

онзи ден гледах в една от големите книжарници на Графа някакви речници намалени - английския беше 5лв, немския 2лв, нови, ама явно стари залежали издания, да вземем да купим някой речник...

мъжът ми ми обяснява, че било хубаво да подпечатаме всичката литература дето ще носим сега с някакъв печат на Зачатие и изобщо всичко що даряваме - предната година помня, че компютъра го надписа с перманенетен маркер. то не, че който иска да отнесе нещо, един печат ще го спре...
« Последна редакция: Декември 05, 2008, 15:56:33 pm от tzvetenze »
*
« Отговор #217 -: Декември 05, 2008, 15:58:13 pm »
Цвети, аз като ги обобщавах за чорапките вдигнах по 1 номер на всички, с изключение на 45 при момчетата и 40 при момиченцата де :wink:
мда, това за печата е идея, ами на 20 директно Ани да носи печата и да слагаме, а като напазаруваме пастите, четките, дезодорантите, сапуните, лакомствата и т.н. и останат парички да купим и речници, много добра идея е.

Сега аз имам едно процедурно питане, до коя дата ще събираме за Роман пари, защото все пак трябва да се напазарруват нещата от метро, кауфланд или където решим. за двойките буквално и на 19-ти можем да приключим, за да се обяви на 20 сумата, но за децата си трябва време. другото което е, кой и кога ще пазарува, защото през седмица си е екшън?
Ние имаме карта от метро и ако успея да организирам гледачка, например на 17-18 можем да идем в Метро за четки, пасти, сапуни и т.н., но лакомствата някой близо кауфланд е хубаво да ги напазари и да ги закара в Нина :?
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #218 -: Декември 05, 2008, 16:01:40 pm »
Да, ако се пазарува от Кауфланд е Ок, защото е в Младост и е на една крачка от апартамента.
Аз мога евентулано да пазарувам с някого, но понеже не съм внаги сигурна не е лошо да се разберат поне още двама човека, а при всички случаи мъжът ми ще е на разположение, за да отиде да прибере нещата в апартамента.

Ще ми се пазаруването и опаковането да са възможно най-близо като дати  :?
*
« Отговор #219 -: Декември 05, 2008, 16:04:15 pm »
добре, тогава да обявим до 16.12. събирането на парички за Роман, какво ще кажете?
да имаме време да теглим и да харчим :wink: