Абе карайте бе, то си емоция в крайна сметка ...
поне за мен ...
Мъж ми като отиде за риба - за него е почивка, разпускане, емоция.
Мен като ме вземат - на седмото небе съм
- пак емоция
Сега да разкажа и аз ...
Моят мъж е неизлечимо болен на тема риба - било да я лови, било да я хапва.
Поради географското ни разположение
- има възможност да ходи на всякакъв риболов - най-често на морски, после на сладководен, и доста по-рядко на речен.
След като на него му доставя удоволствие и му е хоби, защо да не го приема. Приемам го, даже се радвам.
Виж, риба не чистя. За нищо на света. Не че няма да се справя, но ми е гадно, гнусно, ужасно
.
Иначе я приготвям за консумация.
И понеже в моя случай е с какъвто се събереш, такъв ставаш ...
аз също много обичам да ходя за риба.
До скоро проблем ми беше да си слагам стръвта, ама неволята учи ...
Де ще ида
А отида ли за риба - повече от мъжете хващам
Те и затуй не щат да ме вземат де ... щото хващам повече от тях и ги засрамвам
А какви жертви съм правила, само и само да ме вземат
Веднъж мъжа ми и брат ми щяха да ходят за риба. До 1 часа вечерта такъми правиха. И до последно ги молех да ме вземат - ама не, та не. Чух ги аз в колко часа ще стават и ... си навих часовника - да стана 15 минути преди тях - в 4,45 бях на крак.
Направих термос с кафе и се вмъкнах в колата. И де ще идат, че няма да ме вземат...
Е, после на язовира си доспах, изпих си кафето и тогава се захванах с рибата
Най-големият ми улов беше миналата година. Мъж ми ме прати да наловя с ръчило дребна риба за стръв. Половин час висях и срам и позор - само няколко екземпляра улових.
По едно време ще вадя аз ръчилото, а то тежиииии ... Брей викам тука голяма риба улових
Вадя и кво да видя - хванала съм .... костенурка
. Единия от приятелите ни вика - "Ооо, костенурка! Дай я тука, супа ще направим!". Викам "Ще ти дам аз на тебе една супа - и метнах костенурката във водата"
Айде стига толкоз рибарски истории, не че няма още
, ама много дълго стана