0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Здравейте!  :D
Викам, да си пусна аз Коледната темичка, и без това вече седмица съм на тая вълна, та да ви заредя и вас с коледното си настроение  :D

Ами считано от днес, до Коледа остават точно 45 дни!  :D
На някои ще им се стори, че времето е доста, ама като се замисли човек ... колко е то - ей сега ще се изтъркулят ... :D
Трябва да се мисли за украса, подаръци, за храната по празниците, за късметчета ... ехеййййй ....

И понеже мноооого обичам коледните празници и нямам търпение да украся ... вчера "измайсторих" първата си украса, а още миналата седмица обикалях магазините да проуча какво има  :lol:

Както споделих още миналата година, у дома украсата се слага на 1 декември, и се маха на 31 януари  :D

Миналогодишната тема: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=19486.0

Ето и още полезна информация:

http://www.koledni.hit.bg/
http://www.az-jenata.com/index.php?page=article&aid=5567

А тук как да направите снежинки: /аз вече направих няколко  :wink:/
http://snegurka.khv.ru/atree/snowflakes2
http://snegurka.khv.ru/atree/snowflakes3
http://snegurka.khv.ru/atree/snowflakes4

*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Стахотно, Ели!

Ще се включа и със снимки по-късно.

А тук две мои стихчета за Коледно настроение:

3латни, весели камбани
3вънкат в тези дни
и хора, весели, засмяни
кичат снежните елхи.

Коледни венци красят
на всеки дом вратите,
свещи алени искрят
и ра3палват ни мечтите.

Дяддо Kоледа ела, ела
и на всички подари
днес под украсената елха
малки детски люлки.

Вярвайте във чудесата,
в Kоледните светлини
и в доброто на 3емята,
че щастието ще ни сполети.

3латни, весели камбанки
3вънкат в тези дни...
Догодина всички ще сме майки
на прекрасни мънички души...

Osiana

Коледа, Коледа, Коледа,
Рождество Христово,
пързалки ледени в снега
и весела глъчка отново.

Кристални чаши звънят,
топли медени питки,
свещи златни пламтят
и се радваме всички.

Пожелаваме си здраве,
пожелаваме пари.
А кой ще пожелае
сбъднати мечти?

Коледа, Коледа, Коледа
весела си ти
и нека догодина
с бебе ни дари!!!

Osiana
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
 Поздравления за хубавата тема!
Аз едва ли ще покажа нещо, щото не съм творческа душа, но... затова пък ще "преписвам" идеи усилено  :mrgreen:
*
Ели,браво за темата!Страхотна си!
Сега се замислям,че то си дошло времето.

, но... затова пък ще "преписвам" идеи усилено  :mrgreen:
и аз така :D.
*
Снощи се опитах да направя коледна звезда от разтегателна хартия. Абе не стана това, което си представях, но ето какво се получи:

Материалите са - разтегателна хартия, нарязана на лентички, сгънати на две и оформени като листа; двойнолепящо тиксо, върху което залепих листата; малко златиста панделка за средата, лепило с брокат. Тия заврънтулки по средата, имитиращи тичинки ги взех от едно коледно венче за свещник  :wink:.

Та като казах свещник ...
Забравих да снимам свещниците, които направих в неделя и които обещах да покажа, ама все ще се сетя някой ден  :oops:
*
Аз вече 1 месец съм на вълна изработка на коледни картички. Още нямам нито 1 напълно готова, защото с оформянето им се занимава мъж ми, а на него не му е останало време за това, но ще ги направи.
*
кака Радка  :D ще чакам да показваш. Ние миналата година приготвихме много оригинални подаръци за родата. Направихме на всеки по един колаж с лична снимка, обработен на фотошоп с нещо характерно и хапливо естествено, с малък текст закачка. Падна голямо шоу! И в добавка направихме календар за Новата година със снимки на всички от родата и с отбелязани на него личните празници на всеки един( рожден ден, имен ден).
*
кака Радка  :D ще чакам да показваш. Ние миналата година приготвихме много оригинални подаръци за родата. Направихме на всеки по един колаж с лична снимка, обработен на фотошоп с нещо характерно и хапливо естествено, с малък текст закачка. Падна голямо шоу! И в добавка направихме календар за Новата година със снимки на всички от родата и с отбелязани на него личните празници на всеки един( рожден ден, имен ден).

Аааа това с колажите ние го направихме за един Р.ден в неделя и беше най-показваният подарък  :D- подредени в албумче и като вас с коментер кам всяка снимка. Супер се получи.
Помните ли, че миналата година тук коментирахме едни кошници за подаръци. Не помня кой точно беше дал идеята, но май доста хора я одобриха. Аз тогава я реализирах. Направих една обща кошница за свекърите и една обща за девера (брата на мъжа ми и жена му). Бях решила да бъдат  зелено и съдържаха: пакет кафе Якобс монарх, кутия бонбони Фигаро, пакет зелени коледни салфетки, зелена свещ, зелена картичка, бутилка вино и коледно свещниче.
А, също и бях ги украсила със зелена панделка. :wink:
Ето това се получи:

Тази година ще повторя идеята с кошниците, но ще видя какво ще сложа вътре.
« Последна редакция: Ноември 16, 2008, 00:21:27 am от Милена Б »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
 :balk_103:Мерси за приятната идея.
Молете се за нещата,които желаете,но работете за нещата,от които имате нужда.
*

Ето и моите миналогодишни кошници. Вътре сложих от пиле мляко :)
*
Тази идея с кошниците много ми хареса. Пропуснала съм я миналата година, но тази година ще я ползвам.
Милена, много стилно си ги подредила.
*
Тази идея с кошниците е страхотна,сигурно ще я използвам,благодаря ви!
Момичета дайте идея за подаръци на дечицата,че имам 9 малчугана и такъв ми е проблем да го измислям всяка година :oops:

*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Тази идея с кошниците е страхотна,сигурно ще я използвам,благодаря ви!
Момичета дайте идея за подаръци на дечицата,че имам 9 малчугана и такъв ми е проблем да го измислям всяка година :oops:

Напълни им Коледни чорапчета. :wink: С лакомства, някоя дребна играчка, нещо за училище (ако са на такава възраст).

Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
Идеята с кошниците и на мен много ми допадна.
Сега се замислям как и с какво да я реализирам.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
май ще кръстим тази коледа кошничарска- и аз се насочвам към тази идея  8)
айде да си направим конкурс за най-идейна и красива кошница  :P
Милена като предводител да оценява
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
И на мен кошничките и чорапчетата много ми харесаха. Ще участвам и аз  :D
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
май ще кръстим тази коледа кошничарска- и аз се насочвам към тази идея  8)

и  на мен много ми допадна идеята  с кошницата  :wink:

*
Ей, Ози, ти си съвършен поет бе, браво на теб, стихчетата са чудни.

А кошница съм решила да направя на гинеколога или да купя такава готова. Гледам сега  има готови в Метро.

И аз се присъединявам към Жеки да крада идеи. Не съм украсявала вкъщи от дълги години нито на Коледа, нито на Нова година, нито на Великден. Мин. година купих малко коледна украса, но така и не я сложих. Но тази година ще се постарая да има и украса и елха.
*
Да ви покажа тазгодишната си елха. Реших този път да бъде само в червено и златно  :D. Снощи й сложих още няколко допълнения  :wink:. В неделя не устоях на изкушението пълен кашон с коледна украса ... и за 1 час апартамента беше пременен. :lol:

Като ви казвам, че нямам търпение  :lol: ...