0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Запушена тръба.
« Отговор #60 -: Декември 01, 2008, 21:43:50 pm »
Как лекарят ти установи, че тръбата е запушена?
Относно инсеминацията - добре ще е да проверите как е положението и в мъжката половина (ако не сте го направили) :)
Успех !
*

alimania

• 212
  • Златно детенце си имам
Re: Снимка на тръбите
« Отговор #61 -: Януари 11, 2009, 19:13:16 pm »
Цветната снимка /хистеросалпингографията/ се поема от касата в лечебни заведения, сключили договор за тази дейност! Тя се явява високоспециализирана медикодиагностична дейност от пакет "Рентгенология". Не е пътека! Ето например в страницата на НЗОК може да се види /примерно за София/ къде се прави по каса http://www.nhif.bg/bg/default.phtml?w=1024&h=738
Контрастното вещество, обаче, се заплаща от пациента!
П.П. Извинявам се, но линкът препраща все към началната страница! Това което съм писала по-горе може да се види в менюто вдясно на страницата, избира се "партньори на НЗОК и дейности", после "лабораторни изследвания", после това изследване и град, което ви интересува! Кодът на хистеросалпингографията е 10,58!
« Последна редакция: Януари 11, 2009, 19:26:37 pm от alimania »
БЛАГОДАРЯ ВИ, ПРИЯТЕЛИ ОТ "ЗАЧАТИЕ"
« Отговор #62 -: Януари 20, 2009, 22:05:30 pm »
Момичета, в кой ден от цикъла ви направиха цветна снимка?
Възможно ли е и има ли смисъл тя да се прави между 10 - 13 ден от цикъла?
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #63 -: Януари 21, 2009, 12:47:10 pm »
Момичета, в кой ден от цикъла ви направиха цветна снимка?
Възможно ли е и има ли смисъл тя да се прави между 10 - 13 ден от цикъла?

Само ако си напълно сигурна че няма възможност за бременност. Това означава ако нямаш полови контакти от последната менструация до 10-13 ден. иначе е рисково при евентуална бременност.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

big_eyes

• 432
  • Само преживените неща са истински разбрани.
« Отговор #64 -: Януари 21, 2009, 16:47:47 pm »
цветна снимка се прави преди овулация
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят. Паулу Коелю
Хубав-Рошав
« Отговор #65 -: Януари 21, 2009, 17:11:11 pm »
При моята цветна снимка се установи, че едната ми тръба е запушена. Направиха я с упойка. Нито по време на процедурата, нито след това не усетих никаква болка, а много момичета споделят, че боли много.Кога може да има болка - при двата случая или само, когато имаш запушване? Възможно ли е да не те боли въпреки запушванията?

*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
« Отговор #66 -: Януари 21, 2009, 19:50:55 pm »
И моята снимка беше с пълна упойка и абсолютно нищо не усетих преди и след това.Резултата беше една запушена и една пропускаща тръба.
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #67 -: Януари 22, 2009, 09:00:50 am »
ЦС се прави след като приключи цикъла,минали са 1-2 чисти дни и преди овулация.
В повечето лечебни заведения не прилагат никакви обезболяващи, нито упойка. Може да те посъветват само да пиеш един аулин 1-1,5 часа преди манипулацията. Болката се предизвиква от запушвания (в т.ч. хидросалпингс), сраствания или нагънати тръби. Ако ги няма - вероятно болка няма да се усети. Ако има дори и едно от тях - болка може да има от съвсем лека - до много силна (всичко е индивидуално и зависи от прага на болка на всеки човек).
Възможно ли е да не те боли въпреки запушванията?
Ако си с упойка може би, но в останалите случаи - едва ли.
« Отговор #68 -: Януари 22, 2009, 09:30:47 am »
При моята цветна снимка се установи, че едната ми тръба е запушена. Направиха я с упойка. Нито по време на процедурата, нито след това не усетих никаква болка, а много момичета споделят, че боли много.Кога може да има болка - при двата случая или само, когато имаш запушване? Възможно ли е да не те боли въпреки запушванията?

След като си била с упойка, как да те боли :)
Болка може да има и в случай, когато тръбите не са запушени, но всичко минава - важен е резултата :)
« Отговор #69 -: Януари 22, 2009, 10:45:21 am »
Благодаря Ви за отговорите момичета!
След като си била с упойка, как да те боли :)
Болка може да има и в случай, когато тръбите не са запушени, но всичко минава - важен е резултата :)
Док през цялото време ме питаше дали имам болка, затова...незнаех също дали след действието на упойката може да има болка...Това, че съм нямала болка сигурно е по- добре за мен :wink:
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #70 -: Април 13, 2009, 22:36:59 pm »
Момичета предстои ми ЦС. Тъй като евентуално МЦ ще ми е на 28.04, а следват 6 почивни дни ми казаха да ида да я направя на 7 или 8 май. Понякога овулацията ми е на 12 ден от МЦ. Въпроса ми е, ако случайно се случи да съм в овулация, а ми направят снимка какъв е риска ( защото чета, че се прави преди ОВУ ). Аз по-скоро няма да разбера, че съм в овулация - няма как да съм сигурна, че не е настъпила нали така ... а доколкото знам, не правят ехограф преди ЦС.
 Процедурата ще е в АГ Варна. Моля момичетата, които са правили ЦС там, да пишат кой лекар точно я извършва, каква е тази месна упойка която слагат ( защото въпреки нея - болка имало ми каза акушерката Ани ) и защо я слагат след като не притъпява болката. Сложно се изразих, но разчитам на отговорите ви, за което предварително мерси !!!
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #71 -: Април 13, 2009, 23:47:31 pm »
Момичета предстои ми ЦС. Тъй като евентуално МЦ ще ми е на 28.04, а следват 6 почивни дни ми казаха да ида да я направя на 7 или 8 май. Понякога овулацията ми е на 12 ден от МЦ. Въпроса ми е, ако случайно се случи да съм в овулация, а ми направят снимка какъв е риска ( защото чета, че се прави преди ОВУ ). Аз по-скоро няма да разбера, че съм в овулация - няма как да съм сигурна, че не е настъпила нали така ... а доколкото знам, не правят ехограф преди ЦС.
 Процедурата ще е в АГ Варна. Моля момичетата, които са правили ЦС там, да пишат кой лекар точно я извършва, каква е тази месна упойка която слагат ( защото въпреки нея - болка имало ми каза акушерката Ани ) и защо я слагат след като не притъпява болката. Сложно се изразих, но разчитам на отговорите ви, за което предварително мерси !!!

Обикновено я прави д-р Ковачев и е изключително внимателен.Аз не съм добър пример за безболезнена цветна снимка, но си в добри ръце:)И ти пожелавам да мине възможно най-леко и резултата да е добър:)
За тази упойка незна...никога не са ми слагали такава.
Успех Гардже:)
« Последна редакция: Април 13, 2009, 23:50:05 pm от Lisko »
*

crow

• 2670
« Отговор #72 -: Април 13, 2009, 23:58:29 pm »
 Много странно се чувствам. Никога не са ми правили ЦС, чувала съм предимно за болезнена такава, а въпреки всичко съм щастлива, че ми предстои ! И аз ако не съм някаква шантава луда ... Истината е, че наистина се чувствам в сигурни ръце - за първи път от толкова години обикаляне по "квартални гинеколози". Знам си, че ще се справя - все пак процедурата няма да трае повече от 10-тина минутки доколкото зная.

П.П : Все пак някой ако може да ми каже какво толкова ще стане ако случайно съм в ову или вече е отминала - какъв е риска ?
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #73 -: Април 14, 2009, 00:32:48 am »
...
 П.П : Все пак някой ако може да ми каже какво толкова ще стане ако случайно съм в ову или вече е отминала - какъв е риска ?
Ако има "пътуваща зигота" контраста ще я отмие, лигавицата на матката е нарастнала..., ЦС се прави в първите чисти дни.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

crow

• 2670
« Отговор #74 -: Април 14, 2009, 00:55:38 am »
...
Ако има "пътуваща зигота" контраста ще я отмие, лигавицата на матката е нарастнала..., ЦС се прави в първите чисти дни.
Ами за да не рискувам, просто няма да правя секс преди ЦС, за да не се отмие евентуална зигота, а това че лигавицата на матката е нарастнала какъв проблем е за ЦС. Сори за невежеството, но както казах понякога имам ранна овулация, а преди ЦС просто няма да разбера ако случайно е настъпила ( ЦС ще се пада около 12 ден от МЦ, поради няколкото поредни почивни дни май месец, а не искам повече да отлагам тази процедура). Благодаря ти, Евро за разяснението.  :bighug:
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #75 -: Април 14, 2009, 01:03:50 am »
Ми предполагам че ако има някакви аномалии в матката няма да се видят добре или изобщо няма да се видят.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com