0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Снимка на тръбите
« Отговор #20 -: Ноември 13, 2008, 17:27:02 pm »
За кой град става въпрос Крис?За да може да те насочим.
*
« Отговор #21 -: Ноември 14, 2008, 11:59:39 am »
Привет и от мен!
Rouzi-annа, във връзка със снимката - на мен такава не ми е правена никога. От прегледите при генеколожката знам, че по принцип всичко ми е наред, но това са прегледи с вагинален ехограф и обикновен ехограф. Евентуални запушени тръби могат ли да се проследят по този начин, или трябва специално да се проверяват.
Ще съм благодарна за всичко, което можете да споделите по темата. Иначе съм от София.
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #22 -: Ноември 14, 2008, 12:04:12 pm »
С ехограф проблеми с тръбите не се установяват,направи цветна снимка,само така ще разбереш дали са проходими.Пък как установи гинеколожката без да те прати на снимка не е ясно.Успех ти желая дано наистина да ти е всичко наред,но направи снимка не чакай.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
« Отговор #23 -: Ноември 14, 2008, 13:52:28 pm »
Мимко,проходимостта на тръбите се проследява с Цветна снимка.Май докторката ти е за сменяне :)Ако правите опити от около година е хубаво да си запишеш час в клиника по стерилитет и там ще ти направят необходимите изследвания.Относно при кого да се насочиш прегледай по долното подфорумче"Адреси на клиники .."
*
« Отговор #24 -: Ноември 21, 2008, 10:32:41 am »
Опитах да се свържа с "Надежда", за да разбера подробности относно цветната снимка при тях - никакъв успех. Истината е че не искам да отивам без предварително да съм говорила с някого какво точно предстои. На телефона, който предполагам, че е регистратура не вдига никой.
Правим опити от юни - това са 5 месеца, но ако има проблем и да чакаме и да не чакаме все тая. Не знам дали имаме проблем или всичко е въпрос на свикване с мисълта и в известен смисъл "отпускане". Моя съпруг си е правил спермограма преди няколко години след операция на тестисите, която казва, че била добра. Моят цикъл е редовен - 28 - 29 дни, покрай ову имам цервикална слуз, която се забелязва добре за около 3 дни, като и в трите правим опити, а и след това. Полежавам си след секс...
Не знам. Вие какво мислите
Даже сега ми предстои ову - от вчера цервикалната слуз е белтъкообразна...
*
« Отговор #25 -: Ноември 21, 2008, 11:07:37 am »
Цитат
Моя съпруг си е правил спермограма преди няколко години след операция на тестисите, която казва, че била добра.
Най-добре първо започнете със спермограма-направена в клиника по стерелитет.
*
« Отговор #26 -: Ноември 23, 2008, 11:03:13 am »
здравейте и от мен
миналата седмица ми направиха лапароскопска операция заради извънматочна бременност и докторите са видяли, че имам множество сраствания по тръбите. едната даже била цялата...  :(
предстои ни обстоен разговор с док какво да правим, но май първо трябва да се направи проходимост на тръбите. какви са начините? каква е тази цветна снимка? моля ви, дайте ми повече инфо
*
« Отговор #27 -: Ноември 24, 2008, 09:18:14 am »
Здравей, мила smil, много съжалявам, че си преживяла това.  :bighug:  От сърце ти пожелавам бързо възстановяване.
Цветната снимка на фалопиевите тръби е начин да се разбере дали са запушени или са проходими. Вкарва се течност в тях, която после се заснема на рентген и по този начин се проследява какво е положението. До колкото знам от момичетата, на които са им правили, не е много болезнено, но не е и много приятно и в общи линии отнема около 30 мин.
Само че, лапароскопията, поне от това което аз знам, е последващото действие след като ти направят такава снимка. В смисъл, че в зависимост какво излезе на снимката - запушени или проходими тръби, ти правят лапароскопия, за да ги изчистят от сраствания и т.н. Доки най-добре ще ти каже.
 :roll: Аз все още не съм решила дали да изчакам още или да си направя такава.
« Отговор #28 -: Ноември 24, 2008, 10:07:19 am »
Аз не знаех, че цветната снимка, се прави около 30 мин, моята ми направиха за около 10 мин, не ме боля, но не знам, дали изобщо е направена правилно... :?
*

big_eyes

• 432
  • Само преживените неща са истински разбрани.
« Отговор #29 -: Ноември 24, 2008, 10:46:55 am »

Само че, лапароскопията, поне от това което аз знам, е последващото действие след като ти направят такава снимка. В смисъл, че в зависимост какво излезе на снимката - запушени или проходими тръби, ти правят лапароскопия, за да ги изчистят от сраствания и т.н. Доки най-добре ще ти каже.

лапароскопията е 1 от методите за установяване проходимостта на тръбите и не е необходимо да се прави цветна снимка преди нея. за предпочитане е. ЦС само установява, докато при лапарото могат да си бъдат отстранени сраствания.
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят. Паулу Коелю
Хубав-Рошав
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #30 -: Ноември 24, 2008, 14:40:03 pm »
Иначе самата ЦС продължава не повече от 5 минути. Боли, но се търпи. А на някои места се прави с упойка. Иначе се ползват обезболяващи.

*
« Отговор #31 -: Ноември 24, 2008, 18:38:17 pm »
Днес точно говорих с една приятелка, която има същия проблем-запушени тръби.И ми спопдели, че много боли  8O, и е най добре да е с упойка
« Отговор #32 -: Ноември 24, 2008, 20:51:36 pm »
Да,права си,боли,ама това зависи от състоянието на тръбите,защото контрастът се инжектира под определено налягане и ако тръбите са запушени това създава болка нали се сещаш,но ако са що годе добре вообще не боли,верно че е не комфортно ама...няма как :)
*

big_eyes

• 432
  • Само преживените неща са истински разбрани.
« Отговор #33 -: Ноември 25, 2008, 08:42:05 am »
при мен тръбите бяха непроходими и болката беше като при 1-ви ден от цикъла. нямах упойла. при всеки е индивидуално. всеки има различна търпимост към болка. така, че смело напред, теб може и да не те боли
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят. Паулу Коелю
Хубав-Рошав
« Отговор #34 -: Ноември 25, 2008, 11:14:03 am »
Момичета, аз като правих моята ЦС, единствената болка, която усетих, е от защипването на шийката на матката. Иначе при вкарването на контраста абсолютно никаква болка не усетих, не че я изтърпях, просто нищо не усетих. На мен преди това ми сложиха венозно спазмолитик, но док ми каза, че това е за да се избегне някакъв спазъм на тръбите при вкарване на контраста.
« Отговор #35 -: Ноември 25, 2008, 13:28:52 pm »
Момичета, а вредно ли е ,ако се направи два поредни месеца цветна снимка? Не съм много сигурна за резултата от първата, затова...
« Отговор #36 -: Ноември 25, 2008, 13:41:26 pm »
Аз мисля,че няма да ти навреди.
« Отговор #37 -: Ноември 26, 2008, 16:39:57 pm »
аз моята я правих в Тина Киркова София, за Плевен нямам идея. Моят доктор ме насочи към тази болница, не съм впечатлена от отношението, но всичко минава за 5 мин. така, че не е болка за умиране. Освен това наистина не се поема от здравната каса и си плащащ на място или като в моя случай на доктора рентгенолог
*
« Отговор #38 -: Ноември 26, 2008, 16:47:01 pm »
Момичета, цветната снимка има начин да мине по здравната каса. Аман от тия здравни пътеки, но фактът си е факт. Моята снимка я правих в Пета градска- София.Не съм плащала за нея.
« Отговор #39 -: Ноември 26, 2008, 17:40:03 pm »
Аз миналата година като правих моята и като питах док дали има начин да е по ЗК ми каза че няма и си платих... а що се отнася до болката, мен въпреки упойката ме боля доста. Явно си е строго индивидуално, боля ама поне знам, че с тръбите всичко е ок :)
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!