Мацки, най-сетне имам нет на моя компютър и ще търся време да наваксвам с форумчето, че още не съм си прочела и темата с поздравленията
Първо, всички болни дечица да се оправят бързо! Фуси, едно "егати..." искам да кажа.
Сега да мрънкам пак, много благодаря за всички съвети, добре, че ме подкрепяте, че съм на фаза дали да не се откажа с кърменето
Сега ще опитам да опиша по-подробно ситуацията и ще чакам пак съвети. Значи, още от родилния дом си захапа много добре детенцето, нямах никакви болки. Като се прибрахме вкъщи имаше един ден, дето плачеше целия ден, имаше тъмни изпражнения - дето ви се оплаках, и искаше непрекъснато да яде, и тогава ми се разраниха зърната, аз продължих да кърмя и се повлошиха. Детето яде доста лакомо, давам му от едната гърда на всяко хранене (като свърши с яденето - макар насилствено след 60 мин висене - като стисна гърдата с ръка, пак си потича мляко, от което съдя, че не я е изпразнил - правилно ли разсъждавам?) Та редувам гърдите на всяко хранене, хем и зърната да почиват. Започва яденето много лакомо, даже пада борба в прегръдката ми да захапе
като му гледам устничките, мисля, че отваря широко уста, но не мога да преценя венците вътре как ги разполага? Кърменето ми причинява болка първите 10-тина секунди и после не ме боли, дори и сега, като са разранени. Обаче както писах, в началото суче яко и го чувам да преглъща, после почва да се помотва, ама не пуска зърното - и над един час е висял така, уж по малко прави движения и към края, но се съмнявам яде ли. Описах трудностите с махането от гърдата, но все пак го махам, като му законтря яко главичката и пъхам пръст между венците
кога се получи по-добре, кога по-зле. Та зърната ми се влошиха. Купих силиконови на Авент, ама много зле се справих. По принцип зърната са ми плоски и за да си го издърпа, Марти иска не иска захваща почти цялата ареола, а със силиконовото видя, че нещо си стърчи и го хапна само него и зърното ми стана цялото в кръв
Някакви други трикове има ли тук, или да не се мъча със силиконовите зърна? После милата Джейзи ми се обади по тел да ме насърчи да цедя 2 дни и да давам с шише, ама пак не се справих много добре. Обърнах онзи накрайник на помпата и вече си работи
(Надинче, даже не съм ползвала резервния, който ми даде все още). Обаче с цеденето видях голям зор, за два часа зорлем 60-70 мл изцедих, направо ми се разтрепериха краката от умора. Освен това, особено първия ден, като му давах от шише, се скъса да реве, изяжда си го охотно, ама после сигурно му липсват онези 60 мин мотаене на гърдата
. В тази връзка да кажа, че вече си смуче палеца
но и аз имах усещането, че има силна нужда да задоволи сукателен рефлекс, освен храненето. Та с помпата издържах един ден, вечерта се скъса да реве и му дадох пак да суче, пак се влоши зърното, след 2 дни почнах пак да цедя гърдата, дето е по-зле, а от другата да суче, но от постоянното висене с помпата забелязах, че накрая кърви зърното дори при изцеждане
Та това е, сега пак суче, ама вече едвам издържам. Да ви развеселя малко - нали сме в нова къща и още не сме си сложили пердетата, в началото гледах на тъмно да се преобличам и пр., а сега, за да си проветрявам зърната взех да ходя из цялата къща гола
срам голям
Иначе след кърмене и аз така намазвам малко с кърма, чакам да изсъхне, после яко лансинох и пак на въздух, по възможност. Струва ми се, че ми трябва ново мазило - нещо по да лекува? Този дефламол как го отмивате за всяко кърмене - под душа всеки път или как?
Преди раждането ходих на дерматолог да ми каже какво да правя със зърната, дето имаха напукана кожа отгоре (хиперкератоза ми написа в амб. лист) и жената ми каза, ако получа рагади, да се мажа с еди какво си, ама с това преместване не мога да си намеря амб. лист, но не го бях чувала мазилото.
Местенето в нова къща точно 1 седмица преди секциото се оказа голям стрес, да знаете от мен, ако мога да се отклоня малко от темата