Лейди, ако ще качваш някой на Витоша, чакай да ходим заедно, аз ще нарамя социалните
Днес това ми се случи:
вписани сме в регистрите юни 2006та
осиновихме Колето февруари 2007ма
подадохме молба за второ осиновяване с промяна в изискванията (искахме момиченце) април2008
Срока за на разрешението ни от 2006та изтече юни 2008ма
Когато пуснахме молбата за подновяване на процедурата, аз около 10 пъти изрично питах, трябва ли да вадим отново целия пакет документи. Отговорът беше - амиииии незнам, не сме сигурни. Тогава, помолих да ми посочат нормативното основание, на което можем да подновим молбата си, така че да не се налага второ проучване, предполагайки че та изрично ще е написано трябва или не трябва да вадим отново всички документи. Отговориха ми буквално следното "Амииииии, то на някои места така се прави, вие тогава недейте да ги вадите". Питам - не трябва ли нова заповед на директора на РДСП, не - няма нужда. Ама, къде питам аз мога да видя този регламент - ами нямаме точен, ми отговарят. И понеже тогава имах 100 неща, въобще не съм задълбавала.
Междувременно говорихме, че още ние рано за второ дете, че когато взехме решението бяхме в еуфория и че засега смятаме, че Никола е още мъничък, има нужда да е единствен и изобщо има нужда от цялото ни внимание. Като стане на 4,5 години - тогаз ще му мислим.
Но така или иначе молбата ни беше подадена. Днес нещо ме зачовърка и звъннах да попитам в какво е положението с нашата процедура. Оказа се, че молбата ни седи. Нито е придвижена нито нищо, защото не сме били представили необх. документи...
Междувременно срока от 2006та ни е изтекъл, така че ако искаве да осиновим второ детенце, ще трябва да минем през цялата процедура отначало.
Нали разбирате, сега... не съм разтреперана, защото де факто не пропадат някакви наши планове. Обаче колкото повече минава времето, толкова повече се ядосвааааам. Случилото се е пълно безобразие и ми писна от "обичайно право" в администрацията. Вили от София прай така, Лили от Смолян прай онака.. .
Сега ме гложди, дали от спортна злоба да не подам една жалба до шефа на РДСП....с копие до моята любимка Масларова, и да попитам на кое точно основание се изисква подновяването на документите...Чета наредба 4 няма такова нещо... може пък да не съм чела като хората
Аз бях много мила докато говорих с тях и ги попитах тяхна ли е грешката или моя. Последва драматична пауза, но:
Току що ми се обадиха от РДСП - ще идват на проверка във Вторник. Демонстрират колко са съвестни... много са сладки