Фоксче,
аз стерилизирах до 4 месечната възраст на Миша. След това според мен стерилизирането се обезсмисли, защото тя така или иначе започна да пъха всичко в устата си и да пипа навсякъде. Та нали все пак домът ни не е стерилен. Но пък мия много старателно - с много гореща вода, препарат, четка и после обилно плакнене.
АМ започнах да и давам след 6 месеца и преварявам вода в електрическа кана. Тук водата е много варовита. Като виждам колко варовик остава по каната и се ужасявам.
Това го споделям по повод на това, че мои познати майки не преваряват вода след 3-4 месеца, а са на АМ. Че то ние в къщи не пием чешмяна вода, а какво остава на детето да я дам.
За приспиването, тъй като до някъде аз повдигнах въпроса, та да се доизясня.
Михаела вечер заспива много лесно. Явно е каталясала, още повече и след банята. Понякога просто я слагам в леглото и, изгасям лампата и излизам от спалнята и тя си заспива. А в останалите случаи суче малко и така си заспива на гърда.
Проблемът при нас е с дневните заспивания. През деня спи 3 пъти по 30-40мин., максимум час и половина. Но заспива много трудно. А и се спи и се мъче. Става крива, реве, пищи. Затова и помагам, като я приспивам на ръце. Ако я оставя сама, един час ще пищи и накрая ще заспи изтощена, а аз ще имам угризения на съвестта, че съм лоша с детето си.
Ето, сега спи от 20-ина минути и след малко ще се събуди за АМ. Тая сутрин малкият бяс ни събуди в 5:30. От както обърнахме времето, взе редовно да ни буди към 5-5:30. Щом Михаела се е наспала, време е и ние с баща и да ставаме.