0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Графиката на radosttinka
« -: Ноември 08, 2008, 14:24:23 pm »
Здравейте момичета, от доста време не съм писала във форума и не съм попълвала стойностите в графиките си \или поне не редовно\, но този месец мисля да меря БТ сериозно, защото иначе съвсем не можем да я уцелим тази Ову.
Тя графиката ми е още в началото, но въпроса ми е по стойностите на Т може ли да се определи кога горе-долу мога да започна с тестовете за Ову? Питам защото моя МЦ всеки месец е с различна дължина - както може да е 30 дни така може и 58 :?. Или да се запася с няколко кутии и да ги правя всеки ден, пък докогато се наложи :wink:
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Графиката на radosttinka
« Отговор #1 -: Ноември 08, 2008, 17:14:19 pm »
По Бт не може да се определи кога ще бъде О.
Ако не си с ПК - може да следиш ЦС - когато стане по-течна, по-обилна и прозрачна започваш с тестовете за О.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #2 -: Ноември 09, 2008, 09:14:00 am »
Благодаря ти Денис!
Но малко трудно ми е да се оправя с тази ЦС. Или аз немога да разпазная кога е течна и прозрачна или просто резултатите от проверката са подвеждащи :?
Например предния цикъл такава беше около 20-22 ами М дойде на 50, не че е гаранция че е имало О, но все пак.
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Ноември 09, 2008, 14:04:59 pm »

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #4 -: Ноември 10, 2008, 20:35:05 pm »
Благодаря за картинките :D
Ще я следя по внимателно, но въпреки че съм чела и статиите в календара и мненията на други потребители тук във форума пак ми е трудно.

*
« Отговор #5 -: Ноември 10, 2008, 22:49:15 pm »
Здравей radostinka. От скромния опит който имам май при нередовен цикъл нямаме друг избор освен да следим температурата и ЦС за проследяване на ову... Denis, аз също благодаря за картинките. А прочетох че тестовете за овулация не винаги показват правилно (например ако има ПКЯ). А пиеш ли нещо за нередовния цикъл? Аз имах много нередовен цикъл и ми предписаха Дуфастон.
« Отговор #6 -: Ноември 10, 2008, 23:05:39 pm »
Нищо не пия в момента Лейди Дени за да го регулирам. Според док се дължи на висок пролактин \ и липсата на ову \ и пих Бромокриптин, но това него направи по-редовен, а според мен О има, но доста по-късно. В повечето случаи МЦ е над 40 дни :?. Което прави чакането много по-дълго, а опитите през годината за бебче много по-малко :(.

*
« Отговор #7 -: Ноември 11, 2008, 08:36:09 am »
А колко ти е пролактина. Аз ходих на изследване на 4ти ден от М: 35.15 нг/мл (реф. стойности 5.0-35.0) и моя е висок май... въпреки че док каза че 'изследванията били добри'

« Отговор #8 -: Ноември 11, 2008, 09:26:03 am »
Отдавна не съм пускала нови изледвания, но по спомен беше доста над горната граница.

*
« Отговор #9 -: Ноември 12, 2008, 19:58:42 pm »
А пиеш ли нещо за предизвикване на М или овулация?
« Отговор #10 -: Ноември 13, 2008, 12:34:23 pm »
Не нищо не пия Лейди Дени. Той МЦ си идва, може да е доста дълъг ама го има. За Овуто не съм сигурна дали наистина го има наистина. Трябва пак да ходя при док, но все отлагам :? по-съвсем други причини.

« Отговор #11 -: Ноември 13, 2008, 12:41:23 pm »
Ще се радвам ако някой даде коментар за графиката ми до момента.
Според мен няма и гарм признак да наближава Овуто.
Питам се е ли малко висока Т.?

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #12 -: Ноември 13, 2008, 13:50:27 pm »
Според това леко повишение на Бт може и да наближава О., но само тестовете за О. могат да ти го 'предскажат' , не и БТ

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #13 -: Ноември 13, 2008, 15:23:30 pm »
Отново благодаря Денис :bighug:
Знам че Т няма да я предскаже, чудех се само защо е по-висока - мислех си по-скоро че ще някакъв проблем, но както и да е. Понякога задавам глупави въпроси :oops: :P
А за тестове за О - направих вече два, но предвид дължината на МЦ и вероятно по-късната О ( ако я има ) реших да ги правя през ден докато се появи още някой признак за настъпваща овулация. Незнам дали е правилно решението ми, но ми се стори логично :? :)

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #14 -: Ноември 13, 2008, 17:16:45 pm »
Абе не е много правилно, защото може и да я изтървеш, въпреки че рядко има случаи, в които теста за О. да е  3 поредни дни:
- категорично (-) , т.е без следа от тестова линия
- карегорично (+), т.е с по-наситена от контролната, тестова линия
- и пак категорично (-), т.е без следа от тестова линия
Забележиш ли макар и бледа тестова линия, започваш да ги правиш всеки ден.

Друг ориентир може да ти е ЦС - ако започне да става прозрачна и разтеглива - О. наближава.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #15 -: Ноември 20, 2008, 06:44:57 am »
Денис, ще хвърлиш ли един поглед на графиката ми. Мисля, че засега изглежда добре, за съжаление пропуснахме едното сърчице :( \половинката беше много изморена, и бързо, бързо заспа нея вечер\. Този МЦ явно няма да е много дълъг, което много ме радва, че ми е трудно да чакам по 2 месеца :thankyousign:

« Отговор #16 -: Ноември 20, 2008, 06:59:42 am »
 Пий Цетебе за настинката , чайчета , такива неща...Графиката ти е много хубава и не се тревожи - мисля , че сте уцелили момента !
« Отговор #17 -: Ноември 20, 2008, 07:19:54 am »
Благодаря ти Fatalwoman, незнам колко чая изпих вече, но със чай и витамини трудно ми минават настинките - то не е ли с антибиотик :?, ама гледам до последно да го отлагам, дано ми мине така.

« Отговор #18 -: Ноември 21, 2008, 06:46:17 am »
Вчера ми се струваше, че графиката изглежда добре, ама днес :?. Този спад на Т ме притеснява, дано да е само днес.

*

veni_I_koci

• 609
  • Няма невъзможни неща, когото има желание за тях.
« Отговор #19 -: Ноември 23, 2008, 15:33:28 pm »
Миличка няма за какво да се притесняваш за БТ тя може да падне малко няма проблем освен това е важно да не падне накрая когато ще идва лелката а сега може и за хубаво да е паднала например от имплантация, което ти го пожелавам от сърце.