0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Час при д-р Владимиров
« -: Ноември 07, 2008, 13:52:04 pm »
Здравейте момичета,
пишете, ако някой си освобождава часът при д-р Владимиров. Благодаря Ви предварително.
Re: Час при д-р Владимиров
« Отговор #1 -: Ноември 27, 2008, 16:13:14 pm »
Здравей, аз имам записан час за д-р Владимиров на 05.12 от 13.00 часа, но няма да го ползвам. Ако все още търсиш час мога да ти го преостъпя.
« Отговор #2 -: Февруари 01, 2009, 22:30:34 pm »
Здравейте,
ако някой освобождава пак час за парвоначален преглед при Владимирив, моля пишете. Моят е чак за 24 Март. Имам нужда от 15 мин консултация за да знам дали и къде да се реша на лапаротомия поради непроходимост на тръбите.
Благодария!
« Последна редакция: Февруари 01, 2009, 23:13:59 pm от Rina2009 »
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #3 -: Февруари 01, 2009, 22:38:11 pm »
Zdraveite,
ako niakoi osvobojdava pak chas za parvichen pregled, molia obadete se. Moiat e chak za 24 Mart. Imam nujda ot 15 min konsultacia s Dr.Vladimirov za da znam dali i kade da se resha na laparotomia. Blagodaria predvaritelno.
Pishete na edoncheva@abcro.com

Рина2009, пиши на кирилца или използвай кредор.
« Отговор #4 -: Февруари 01, 2009, 23:07:00 pm »
Ооо, нямах представа за тази опция. Човек, не знае по какъв повод може да научи полезни нещица:-)
*
« Отговор #5 -: Февруари 02, 2009, 08:49:05 am »
Rina, а  защо лапаротомия? Ако само тръбите са проблем , могат да се премахнат и с лапароскопия- по-щадящо е.
« Отговор #6 -: Февруари 02, 2009, 11:44:14 am »
Ох,грешка. Разбира се, че е лапароскопия, дори ще настоявам само за диагностична лапароскопия -  да се потвърди снимката само, да се види дали и до колко има запушване, срастване. От клиника Щерев много категорично ми заявиха да се направи направо изолиране на тръбата, пластиката не дава гаранция за успех, да се отстрани мястото, където се събира течност, защото пречи за ин витро, и да си търся ин витро клиника и да не губя време. Но това ми се стори прекалено крайно решение. Вярно е, че съм на 34, и все пак.
Много започнаха да го препоръчват това ин витро. Много се раздуха и ми се струва, че се спекулира с това от страна на лекарите, опитите предшестващи ин витрото като че ли намаляха.
*
« Отговор #7 -: Февруари 02, 2009, 12:09:08 pm »
А защо не потърсиш тогава мнение на доктор , който се занивама с лапароскопии , а не на доктор от репордуктивен център? Доста често има разминаване м/у снимката и действителното състояние.
*
« Отговор #8 -: Февруари 02, 2009, 12:09:43 pm »
Ако имаш хидросалпингс, наистина тръбата трябва да се изолира.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

« Отговор #9 -: Февруари 02, 2009, 13:02:51 pm »
Ами объркана съм малко.
Д-р Ганева, от Клиника Щерев, ми каза, че съм направо за ин витро и за лапароскопия да си избера клиника за ин витро за да може при манипулацията, ако се наложи, направо да се направи изолиране на тръбата по начин за подготовка за ин витро. Ако това е само специалист по лапароскопия, то той нямало да е експерт в това, а било твърде вероятно да направи пластика. Според Д-р Ганева, пластиката не е решението. Поредна консултация смятам да проведа консултация при Д-р Тюфекчиева от Майчин дом или Д-р Попов от Шейново.
Относно хидросалпингс, за който има информация от цветната снимка, не се доказа при прегледа от Д-р Ганева с ултразвук. Каза, че при нормален преглед, ако не се гледа специално за това и ако апарата е неподходящ, то такава информация не може да се даде. Това ме кара да си мисля, че снимката може да не е на 100% вярна. Тя е правена при Д-р Янакиева от Тина Киркова.
Благодаря за мненията! Не съм предполагала колко жени имат подобни проблеми.
*
« Отговор #10 -: Февруари 02, 2009, 17:02:44 pm »
Ами объркана съм малко.
 Поредна консултация смятам да проведа консултация при Д-р Тюфекчиева от Майчин дом или Д-р Попов от Шейново.
Eто това е следващата стъпка, която трябва да пр3едприемеш. Защото операторът преценява в момента реалното състояние на тръбите и зима решение какво да направи. За целта ти трябва добър оператор!Успех!

*
« Отговор #11 -: Февруари 02, 2009, 17:12:27 pm »
Относно хидросалпингс, за който има информация от цветната снимка, не се доказа при прегледа от Д-р Ганева с ултразвук.
Хидросалпингс не се диагностицира с ултразвук.
След като се говори за пластика на тръбите, явно не са в добро състояние.
Това, обаче, може да се установи със сигурност  с  лапароскопия.
Д-р Ганева след ултразвука ли ти каза за ин витрото?

« Отговор #12 -: Февруари 02, 2009, 19:14:41 pm »
Не, преди това. Само прочитайки становището от снимката и преглед на самата снимка.
В становището обаче не пише хидросапингс, а "формиран сак".
Никой не коментира лявата тръба, к "пропуска к.м. в ограничено пространство". След като жени забременяват с един яйчник, защо да не може с една тръба?!
*
« Отговор #13 -: Февруари 02, 2009, 19:18:04 pm »
Разбира се, че може да се забременее и с една тръба, но е много по-различно отколкото с "един яйчник" 8) Направи лапароскопия, за да се види точно какво е състоянието на тръбите и после продължавай с плановете :wink:

« Отговор #14 -: Февруари 02, 2009, 19:41:12 pm »
Ох,грешка. Разбира се, че е лапароскопия, дори ще настоявам само за диагностична лапароскопия -  да се потвърди снимката само, да се види дали и до колко има запушване, срастване. От клиника Щерев много категорично ми заявиха да се направи направо изолиране на тръбата, пластиката не дава гаранция за успех, да се отстрани мястото, където се събира течност, защото пречи за ин витро, и да си търся ин витро клиника и да не губя време. Но това ми се стори прекалено крайно решение. Вярно е, че съм на 34, и все пак.
Много започнаха да го препоръчват това ин витро. Много се раздуха и ми се струва, че се спекулира с това от страна на лекарите, опитите предшестващи ин витрото като че ли намаляха.
Нямаш нужда да настояваш за диагностична лапароскопия, защото ако има нещо което трябва да се направи, ще трябва да направиш и още една, а те не са безплатни. В твой интерес е да дадаш съгласието си за работа на лекаря, който избереш, мился че д-р Попов е добър избор.
В стерилитет при жената има доста писано за лапароскопиите и лекарите, прочети помисли изясни си нещата, не влизай в заблуждения само защото така ти се иска, салпингите пречат и на естественото забременяване. И защо не пластика ако това е възможно.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #15 -: Февруари 02, 2009, 19:57:46 pm »
Искрено благодаря на всички ви!
Смятам да проведа един цикъл физиотерапия (12 посещения) преди лапароскопията. Посъветваха ме, че това ще ме подготви и ще ми повлияе добре. Не с лечебна цел, а с профилактична.

*
« Отговор #16 -: Февруари 02, 2009, 20:55:35 pm »
Това лекар, свързан с Тина Киркова ли ти го препоръча?  Не съм много съгласна, че ролята на фиотерапията е преди лапароскопия, а веднага след нея.

« Отговор #17 -: Февруари 03, 2009, 09:43:46 am »
Ами не. Д-р Джонгова ми препоръча д-р Марковска, физотерапевт, и разговаряйки с нея преценихме, че може да се направи преди лапароскопията, като подготовка. Но ще се консултирам и с Д-р Янакиева от Тина Киркова.
*
« Отговор #18 -: Февруари 03, 2009, 10:12:59 am »
Д-р Джонгова работи и в Тина Киркова :wink:
Точно защото принципите в тази болница са такива те попитах. Според мен е излишно да се консултираш с Янакиева, защото и тя ще каже същото. А няма особен резон във физиотерапия преди лапаро. Аз също съм правила, също заради сак в тръбата с цел "успокояване на възпалението" преди лапаро. Само дето от лапароскопия изведнъж стана лапаротомия и аз избягах от тази болница 8)И определено физиотерапията не даде никакъв положителен резултат както се видя на лапароскопията веднага след това.
« Последна редакция: Февруари 03, 2009, 10:14:47 am от via »

*
« Отговор #19 -: Февруари 03, 2009, 11:49:37 am »
Rina2009 позволявам си да се намеся в темата, защото преживях доста сходна случка.
Първи преглед за първи път в живота ми - д-р Ганева от Щеревата клиника. Вагинален преглед на ехограф и директно заключение : Тръбите ти са запушени, ела другия месец да ти направим лапароскопия за премахване и на двете тръби и след това почваме ин витро."
Честно казано дойде ми като гръм от ясно небе, два дена се скъсах от рев и не можех да проумея защо тази жена ми наговори такива страшни неща.
Е, от тогава минаха повече от три години и в крайна сметка след посещения в друга клиника и две ЦС се стигна до лапаро миналото лято. Прави го д-р Бойчев в Тутракан. Сега се готвя за ин витро.
Сещам се в онзи момент, когато разбрах какво ми предстои колко бях изплашена и отчаяна, но от позицията на времето си мисля, че ако бях послушала д-р Ганева, щях да си спестя няколко години ходене по доктори и пари поне за един опит.
Успех!
А и физиотерапията не помага, и аз пробвах :D! Важно е движението след лапарото.