Момичета,а къде може да бъде проблема в тези резултати на 4-ти ден от МЦ:
LH 8.27 /до 12.6
FSH 20.48 /до 12.5
PROLACTIN 216 /до 511
ESTRADIOL 56.58 /24.05-195/
PROGESTERON 0.47 /0.2-1.5/
Благодаря Ви предварително!
аз лично мисля,че е виссоко ФСХ-говори с лекаря си...
Ами да ,очевидно е високо FSH-то ,но док. реши,че прогестеронът е нисък.А какво може да означава високо FSH и до какви проблеми може да доведе при опитите за забременяване? Благодаря ти пак.
-неисках да коментирам нещо в което не съм сигурна!!затова не ти отговорих напълно за ФСХ,а казах да говориш пак с лекаря си,но...щом искаш ще кажа каквото съм чела-
смята се,че високо ФСХ е показател за тенденция към ИЯР /предполагам ,че има изключения/ ,могат да се изследват в случая инхибин-Б и АМХ /ако има още нещо нека някой ме поправи,моля ви!/!при опити може,не всеки месец да са качествени яйцеклетките...това разбира се може да се случи и при нормално ФСХ/некачествени яйцеклетки/..,другото за което се сещам е,че при стимулация високо ФСХ може да доведе да кажем за лош отговор на яйчниците...
-прогестерона не съм сигурна до колко може да се смята за нисък в твоят случай,след като е изследван в началото на МЦ на 4 ден /е има си референтни граници/,за него е най-добре да се изследва на 7 ден след доказана с УЗ Ову.Може би лекарят ти е имал нещо конкретно предвид ,когато е поискал прог да се изследва на 4 ден /попитай го/ ..
Дай повече инфо-от колко време бебеправите?на колко си години?