Момичета имам един въпрос за моят хормон FT3 .Резултата ми е 2.45 ,а реф.гр. са 2.23-5.35.Докторката днес ми изписа EUTHYROX 25 за 30 дни.Каза,че е доста нисък и за това трябва да ги пия тези хапчета.Въпреки това ми обясни,че това не е причина за незабременяването ми,защото все пак не е чак толкова зле този ФТ3.На ехографа всичко е ок.Каза,че като структура жлезата е учудващо добре.Може би има връзка едното с другото.Момичета искам и вашето мнение по въпроса.Дали наистина това не е причината?
Другите ми изследвания са :
ANTI-TG-31.3 реф.гр.-до 34
ANTI-TPO-4.2 реф.гр.-до 12
TSH-1.423 реф.гр.-0.49-4.67
Притеснява ме и това ,че май имам някои от симптомите за намалена функция на щитовидната жлеза.Изпитвам студ,постоянно и се навличам като ескимос.Мъжът ми казва ,че не съм нормална и ако искате ми вярвайте,срам ме е да си призная,но до май май месец в къщи ходих с вълнени чорапи.Изпитвам постоянен глад и ям 3 пъти повече от мъжа,направо се плаша от себе си .В последните месеци забелязах,че менструацията ми е доста обилна.Дори започнах да се клепотя,като че ми идва само от 2-3 месеца. За този каза,че все още се държи ANTI-TG-31.3 реф.гр.-до 34 .Въпреки ,че докторката каза,че няма за какво да се притеснявам ,аз се тревожа.Донякъде пък искам това да е проблема и да ми се размине лапарото.Надявам се да забременея докато дойде ред за операцията.А и другото което каза докторката е ,ако забременея на втория месец да съм при нея и сигурно щяло до се наложи да пия хормонални хапчета по време на бременност.