Аз също мисля, че трябва да се съсредоточим върху максимум две инициативи защото времето е наистина крайно недостатъчно и няма за кога да се мотаем и разпиляваме. Иначе идеята за дома за стари хора и на мен ми харесва, но като се замисля, има и други социални сфери, в които бихме могли да помогнем. Въпросът отново е, че не можем да "огреем" навсякъде..
За критериите за избор на двойки за подпомагане- подкрепям идеята да не са само членове на сдружението и, разбира се, да са изявили желание за помощ. В крайна сметка всеки има съвест и тя би трябвало да му диктува дали да кандидатства.
Относно формата и темата на конкурса- идеята за промените, които ни носи стерилитета ми харесва и споделям мнението, че е по-добре да не се ограничаваме само в писане на есе, а както Ултра е предложила, да са няколко възможности за интерпретация по темата.
Също ми хареса и идеята за подпомагане на двойка с дългогодишен стерилитет, но от друга старна и такива има, за съжаление, немалко тук.. та не знам дали е удачно и как ще бъдат избирани. Тук въпросът за мен остава отворен.