В интерес на истината аз имам 2 извънматочни , едната беше в тръбата и ми я махнаха,защото се беше разкъсала и стана кръвоизлив, тогава ме приеха по спешност за операция. А другата е подобен случей на това което описваш, Зуза.
Това беше при един от опитите ми инвитро,когато имаше бременност и ЧХГ-то ми нарастваше, но в матката не се виждаше нищо. Единственото,което док. видя тогава беше според него в началото на тръбата-в самото и отверстие и той каза, че това е извънматочна бременност и той смяташе че до няколко дни трябва да се направи лапароскопия. Имах силни болки 2-дни и изведнъж те спряха и ЧХГ-то започна да спада. Впоследствие ми дойде цикъла. Тогава ми казаха, че е възможно от самите контракции и спазми,които се получават ембиона да бъде изхвърлен и организма сам да се изчисти и това го потвърди като възможност след това и др.Стаменов, при когото отидох след това. Другото, което знам е че част от извънматочните бременности не са в тръбите а на други места и при тях до колкото знам също е наложителна хирургическа намеса.