0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета, ходих на преглед-дори на 3 различни доктори тези дни за пореден път след 9-10 дни чакане и нещата са доста странни Струва ми се, че колото и да изчаквам няма шанс да се развие нормална бременност......нищо не се вижда в 2-та плодни сака, втория, който се видя едва преди 2 седмици си върви доста по-малък, счкаш е закърнял , а големия продължава с някакво изоставане да расте и е вече 2,00 см . За съжаление обаче така и нищо не се вижда нито в единия , нито в другиа и това продължава все така от началото, вече влизам в 10г.с. /трансфера ми при инвитрото беше на 17 септември/ А онази бяла мигащта точка или запетйка , която трябваше да се появи - така и не се появи до сега и при това положение ще трябва да се прави аборт според 3-мата доктори които ме гледаха до сега. Единственото, заради което докторите не настояват веднага да отивам за аборт е това че не кървя изобщо и това малко ги озадачи, но са категорични че нищо няма да излезе.  :? Моля ви да коментирате моя наистина странен случей...

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Моля да коментирате моя наистина странен случей :
« Отговор #1 -: Ноември 03, 2008, 14:59:06 pm »
не виждам нищо странно в това, че не кървиш. именно това се нарича задържан (или мисед) аборт - когато няма развитие на ембрион, но по някаква причина организмът не изхвърля плодния сак.
останалото също не е странно - кухо яйце.
за съжаление, такива неща се случват. щом 3-ма лекари са потвърдили диагнозата, ще се наложи абразио.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #2 -: Ноември 03, 2008, 19:37:45 pm »
Съжалявам за това , което ти се случва и се налага да преживееш.
Аз бях така преди 10 дни. Бях в 6г.с. а сакчето ми беше 0.5см( страшно мъничко), а вече трябваше да има пулс. За 7 дни от единият до другият ми преглед не беше пораснало и с 1мм. Док предполагаше, че може да е късна овулация и искаше да изчакаме още малко, защото ми е трета неуспешна бременност. Но аз знаех, че няма смисъл и си спрях Дуфастона, след 2 дни ми дойде. Не се наложи абразио поради малките размери на сакчето.
Сега съм още по-нахъсана. Ще направя всичко, което зависи от мен следващата ми бременност да е успешна.
Вярвам, че и твоята ще е такава.
Иначе Джам ти е обяснила останалото.
Късмет.
« Отговор #3 -: Ноември 04, 2008, 09:43:12 am »
Да момичета - наистина няма шанс. Вчера ходих на преглед и при Марков да ме види на по-добра техника и той беше категоричен да правя аборт, за да приключва по-бързо и по-бързо да се възстановявам.

« Отговор #4 -: Ноември 04, 2008, 10:19:10 am »
Марина здравей, много съжалявам за това което ти се случва и наистина те разбирам как се чувстваш. Според мен също е хубаво по скоро да направиш абразио да не се измъчваш повече и да се възстановиш по бързо.И аз като теб се залъгвах, но накрая видях, че няма смисъл, а и в деня на планираното абразио, прокървих нямаше за къде да отлагам. За съжаление такъв е живота и господ ни подлага на такива изпитания незнайно защо.

« Отговор #5 -: Ноември 04, 2008, 11:47:09 am »
Ами да си кажа честно направо по-скоро нищо не чувствам, свикнах все нешо да се случва и неуспешно да приключват моите бременности.... някак повече ме е яд, отколкото да ми е мъчно или да се чувствам нещастна. Яд ме е защото един въпрос не ми дава мира от пролетта насам - тогава ми се случи да забременея по естествен начин след дълго време /не ми е за 1-ви път/ и то без да сме правили усилия в тази посока, дори не бях разбрала ,обаче се оказа извънматочна-пръсна ми се тръбата, прокървих и по спешност ме оперираха....И постоянно си задавам въпроса, защо по естествен начин се развива и има ембрион със всичко, а при инвитрото само мисед абори един след друг, какво става....не разбирам, ако наистина Нк-клетките са виновни /за сега само тях открихме/, защо те не оказват влияние когато забремениявам спонтанно....въобще не схващам какво се става?!

*
« Отговор #6 -: Ноември 04, 2008, 13:18:49 pm »
Съжалявам, че така се е получило. :( Малшанс. При моята последна бременност едното сакче беше без ембрион и заплашваше да повлече и другото със себе си, но изкарах късмет.
Но щом лекарите са категорични, по-добре отиди навреме. Защото като тръгнат сами да излизат сакчетата, болката е неописуема.

« Отговор #7 -: Ноември 05, 2008, 10:49:19 am »
Да вече се уговорих за петък и се надявам до тогава да е всичко наред и да не тичам по спешност по болниците. Иначе стигам до извода, че може би Нк-клетките вероятно влиаят при ивитро процедурата и не толкова при естественото забременяване, може би защото все пак ембрионите се вкарват отвън и организма ги разпознава като чужди тела...Така си обяснявам аз, това че при мен лично при естествено забременяване има жив ембрион и се развива, а при инвитрото само миседи се получават до сега....може би терапията на Нк-клетките не е достатъчно ефективна.

« Отговор #8 -: Ноември 05, 2008, 10:54:31 am »
marina15 , другия път пробвайте с Интралипид + Имуновенин.
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #9 -: Ноември 05, 2008, 11:00:53 am »
Маринка, това е ужасно направо :(
защо съдбата е несправедлива с нас няма да си отговорим.
направи още веднъж имунулогични и генетична изследвания и ти пожелавам успешна бременност следващия път. късмет и кураж, мечтите се сбъдват.
никога не отстъпвай на принципите си!
« Отговор #10 -: Ноември 06, 2008, 15:25:10 pm »
marina15 , другия път пробвайте с Интралипид + Имуновенин.
Да определено ще трябва да сменя терапията за НК-клетките и аз така си мисля.

......направи още веднъж имунулогични и генетична изследвания и ти пожелавам успешна бременност следващия път. късмет и кураж, мечтите се сбъдват.
Решила съм да отида при Конова като начало, май тя се води най-добрия специалист тук в БГ и съшо мога да опитам да се консултирам със специалист от чужбина, който се занимава именно с тези въпроси.

*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #11 -: Ноември 06, 2008, 21:30:57 pm »
мисля, че след консултация с Конова ще успеете. :wink:
никога не отстъпвай на принципите си!
« Отговор #12 -: Ноември 10, 2008, 13:04:07 pm »
Да силно се надявам, защото просто вече нямам никакви идеи повече, къде да търся проблема.

*

zyza

Re: >;O 40 :><5=B8@0B5 <>O =08AB8=0 AB@0=5= A;CG59 :
« Отговор #13 -: Ноември 10, 2008, 17:22:58 pm »
Znae li nqkoi kakvi mogat da badat posledstviqta ako pri izvanmato4na bremennost te ostavqt da se iz4isti6 sam bez hirorgi4eska namesa(z~to bolkite ne boli golemi za operaciq),i kakvi merki trqbva da se vzemat po~natataka,predi novoto bebepravene???ISKRENO VI BLAGODARQ ZA OTGOVORITE
« Отговор #14 -: Ноември 10, 2008, 19:38:44 pm »
Не съм чувала за извънматочна бременност отстранена безоперативно! Тръбите ще се спукат, ако не се махне инплантираната яйцеклетка, а това може да бъде фатално за жената.
Матей - 1.04.2006 г
*

zyza

« Отговор #15 -: Ноември 10, 2008, 20:03:35 pm »
да наистина ме остажиха така,когато имах адски болки аз бях по потищата,а ве4е като влязох в спешното ме даржаха на система цяла ве4ер,и на сутринта ме изписаха.Гледаха ме и на видиозон,казаха 4е бременноста е запо4нала да из4езва-800.,и 4е затова 6е се  из4истя.Сно6и с крав жидях като ми излезе нещо слузесто голямо,и сега жсе си каржя по малко и о6е се из4иствам.Кави мерки да вземи .Ако ми се е била спъкала трабата-това нямаше ли да са адски болки които да не мога да тарпя в кащи.В петак сам на кравен тест отножо да видят дали е спаднал напално хормона на бременноста.Благодаря ви за отговорите отново.КАСМЕТ НА ВСИ4КИ,БОГ ДА Е С ВАС
« Отговор #16 -: Ноември 10, 2008, 22:10:52 pm »
Изумена съм - явно хората са напред с материала или аз не съм в час?
Матей - 1.04.2006 г
« Отговор #17 -: Ноември 11, 2008, 09:58:06 am »
В интерес на истината аз имам 2 извънматочни , едната беше в тръбата и ми я махнаха,защото се беше разкъсала и стана кръвоизлив, тогава ме приеха по спешност за операция. А другата е подобен случей на това което описваш, Зуза.
Това беше при един от опитите ми инвитро,когато имаше бременност и ЧХГ-то ми нарастваше, но в матката не се виждаше нищо. Единственото,което док. видя тогава беше според него в началото на тръбата-в самото и отверстие и той каза, че това е извънматочна бременност и той смяташе че до няколко дни трябва да се направи лапароскопия. Имах силни болки 2-дни и изведнъж те спряха и ЧХГ-то започна да спада. Впоследствие ми дойде цикъла. Тогава ми казаха, че е възможно от самите контракции и спазми,които се получават ембиона да бъде изхвърлен и организма сам да се изчисти и това го потвърди като възможност след това и др.Стаменов, при когото отидох след това. Другото, което знам е че част от извънматочните бременности не са в тръбите а на други места и при тях до колкото знам също е наложителна хирургическа намеса.

*

zyza

Re: >;O 40 :><5=B8@0B5 <>O =08AB8=0 AB@0=5= A;CG59 :
« Отговор #18 -: Ноември 11, 2008, 21:39:21 pm »
Blagodarq za otgovorite na vsi4ki,hybavo e kogato ima nqkoi kato vas.Sega pone 6e znam kato se sre6na s doktor kakvo da go pitam.Pri men o6e ne mi e do6al normalniq cikal.Pravilno li da razbiram~ 4e ako mi se be6e spykala trabata i si stoq v ka6i bez ds znam kakvo stava~tova 6e6e da e i fatalniq krai za men?~zna4i 4e pove4e nokoi nqma6e da moje da mi pomogne li?Kato se spyka trabata,bolkite za dalgo li ostavat adski,i ako koremnata ti kyhina se napalni s krav~boli li,kak se razbira?Izvinqvam se moje da sam banalna,no nali znaete,kogato na 4ovek ne6o ne my e nared vse ima vaprosi dokato se yspokoi napalno,osobeno  pak i az e tez doktori tyk.Badete 6astlivi vsi4ki,i dano na nikoi da ne my se sly4vat takiva ne6a.
« Отговор #19 -: Ноември 12, 2008, 08:50:34 am »
Не съм лекар, за да дам подробности, но извънматочната си е опасна точно заради спукването на тръбата и вътрешния кръвоизлив.
Матей - 1.04.2006 г