Аз също съм далеч от мисълта да се стига до крайности, ние също сме в добри отношения и за мен е недопустимо да са други, така съм възпитана. Не разбирам отношения от типа - аз не си говоря със свекървата, например, не искам да ги ивждам и т.н. Тя не е участвала в гледането на детето ми, нито в захранване и други важни моменти, така че не се е бъркала, но незнам от къде тази фикс идея да се тъпчат децата с безполезни захарни неща. Така прави и с племенниците, междудругото. От както стана на 2 г. на Деси й се дава детско шоколадче милкинс, яде мед, както и домашно приготвен кекс и друг сладкиш, бисквити също, но не им е голям фен, яде достатъчно плодове. Така че не мисля, че детето ми се лишава от захар под една или друга форма.
Абе темата е безкрайна, но решение има и то в никакъв случай не трябва да се изпада в крайности, защото на мен лично ми звучат малко елементарно и модерно в днешно време и едва ли не се заявява с гордост, че мразиш свкърите и не си говориш тях. Глупаво е, те са баба и дядо и детето има нужда да контактува и с различни по характер и възгледи от мама и тати хора. По този начин може да се провери и до колко съм успяла с възпитанието на детето си. Аз искам тя сама да разбере кое е добро и кое не за нея, в ранна детска възраст това става с изгражаден на правилните навици, след това вече е въпрос на харакетр и самосъзнание.
Уф олях се.
Събота и неделя, както и през седмицата готвя на Деси, защото тя вечеря супа, просто си я търси, готвя за 2 яденета супа, а събота и неделя готвя по две манджи. И аз като пердето гледам единия ден да е рибка. Например миналата събота яде агнешко с ориз за вечеря рибена супа, в неделя яде тележко със зелен боб и картофи и пак рибена супа за вечеря.