0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
изследване на хормони след абразио ..
« -: Ноември 02, 2008, 21:09:50 pm »
утре ми е 3-ти ден от първи цикъл след абразио и се чудя дали да ги правя или да изчакам още някой друг месец ..   :ask:

благодаря предварително  ..
*
Re: изследване на хормони след абразио ..
« Отговор #1 -: Ноември 04, 2008, 09:59:54 am »
понеже получих отговор в друг форум, ще го споделя и тука.
оказва се, че е най-добре да се изчака поне 3 месеца, защото хормоналния баланс все още не е възстановен и може да се постави грешна диагноза.., която след време не се потвърждава ..
*

berry

• *
  • 34
  • Тези, които винаги гледат в земята изпускат дъгата
« Отговор #2 -: Ноември 12, 2008, 13:43:20 pm »
g2l2 , благодаря ти! Аз все още изчаквам първата си менструация след абразиото, но въпросът за хормоните вече взе да ме притеснява. И без това си имам едно дразнещо високо пролактинче... Еее, ще изчакам и тогава ще го проверя.
« Отговор #3 -: Ноември 12, 2008, 17:53:10 pm »
Здрвейте, мимичета, благодаря че споделихте за това. А задължително ли се правят или се правят за собствено успокоение? Аз все още имам цикъл след абразиото, така че имам доста време.

*
« Отговор #4 -: Ноември 13, 2008, 12:42:31 pm »
всъщност няма задължителни изследвания .., аз лично сама си ги назначавам .. истината е че са малко лекарите, които истински биха се ангажирали и разнищили всеки случай по отделно ., а то е и може би невъзможно при толква много пациенти .., не знам  :dontknow: и затова не разчитам много на това ..  :?
след аборта ми, никой никакви изследвания не ми е назначавал .., всички казаха че е нормално да се случи при първа бременност.. и хубавото било, че не се повтаряли тези неща ..
обаче от изследванията, които си направих се оказа, че имам бактериална инфекция на влагалището, листериоза, завишени НК клетки и кой знае още колко неща за които все още не знам ..
решила съм през тези три месеца, в които трябва да се пазим да си направя всички основни изследвания., за да нямам излишни притеснения при евентуална бременност ..
мисля, че хормоналните изследвания са доста важни ..   
желая ви бързо възстановяване момичета ..  :bighug:
« Последна редакция: Ноември 13, 2008, 12:46:19 pm от g2l2 »
« Отговор #5 -: Ноември 13, 2008, 12:54:18 pm »
g212, моят съвет е да посетиш клиника по репродуктивна медицина. С изследванията, които си направила, определено ще ти обърнат внимание. По тяхна преценка може да ти назначат допълнителни. По-добре отколкото да стреляш на посоки. Пък и рано или късно ще трябва някой да ти ги разчете и предпише необходимата терапия.
п. п. Аз съм с 2 миседа и не са ми препоръчвали хормонални изследвания.
*
« Отговор #6 -: Ноември 13, 2008, 14:21:39 pm »
благодаря за съвета Stivar .., аз все още търся клиника по репродуктивна медицина. ще съм много благодарна ако някой може да ми препоръча такава във варна.   :ask:
*

berry

• *
  • 34
  • Тези, които винаги гледат в земята изпускат дъгата
« Отговор #7 -: Ноември 13, 2008, 15:07:16 pm »
Здравейте! На мен също при изписване от болницата не ми казаха какво да изследвам, там имам направена ПКК и урина - резултати в норма.Но това нищо не означава все още. Чакам хистологията, като се надявам от там да излезе евентуалната причина, но май е малко вероятно.Гинеколожката, която следеше 7 седмици бременността ми също не ми назначи никакви изследваня - "чакаше да чуе сърчицето и тогава". Чуха го, но късно, бях вече в болницата с кървене. Никой не ми каза, че е добре известно време след аборт да се отиде на профилактичен преглед. Може би разчитат на здравната култура на пациента. Затова ми се струва много важно да сме запознати с възможностите пред себе си, какво може и трябва да изследваме и направим. Това, че "изследвания се правят след втори аборт" не ми звучи сериозно. ЗАЩО ДА СЕ ЧАКА ВТОРИ И ЧАК ТОГАВА ДА СЕ ДЕЙСТВА? Не може ли да се предотврати? Може би наистина "природата си знае работата", но за да се стигне до тук вероятно има причина, която трябва да се открие и премахне. Да не говорим, че понякога причините са повече от една /май при мен е така - имам хормонален проблем, но като нищо да си съжителствам мирно и с някоя инфекцийка/. И още нещо - струва ми се, че ако сме наясно със здравословното си състояние, при втората бременност ще сме малко по-спокойни, ще знаем, че сме направили необходимото. Подвоният камък е да не залитнем твърде много с изследванията.
g2l2 , не мога да помогна с инфо за Варна. Аз съм от Пловдив, тук добър специалист е Даскалов /така чувам/, естествено и цената за преглед при него е "добра". И аз съм в лабиринт и се чудя кой лекар да посетя...
*
« Отговор #8 -: Ноември 13, 2008, 15:55:36 pm »
ЗАЩО ДА СЕ ЧАКА ВТОРИ И ЧАК ТОГАВА ДА СЕ ДЕЙСТВА?
на мен дори ми казаха, че обикновено изследванията се назначавали след три спонтанни аборта .., защото не било икономически оправдано ..  8O

berry, не знам дали си се ровила из форумите, но аз съм срещала мнения за това че високия пролактин може да причини аборт в ранна бременност ..  :| 
аз лично до сега не съм си изследвала хормоните и е напълно възможно и при мен да има някакви проблеми ..
« Отговор #9 -: Ноември 18, 2008, 10:01:13 am »
всъщност няма задължителни изследвания .., аз лично сама си ги назначавам .. истината е че са малко лекарите, които истински биха се ангажирали и разнищили всеки случай по отделно ., а то е и може би невъзможно при толква много пациенти .., не знам  :dontknow: и затова не разчитам много на това ..  :?
след аборта ми, никой никакви изследвания не ми е назначавал .., всички казаха че е нормално да се случи при първа бременност.. и хубавото било, че не се повтаряли тези неща ..
обаче от изследванията, които си направих се оказа, че имам бактериална инфекция на влагалището, листериоза, завишени НК клетки и кой знае още колко неща за които все още не знам ..
решила съм през тези три месеца, в които трябва да се пазим да си направя всички основни изследвания., за да нямам излишни притеснения при евентуална бременност ..
мисля, че хормоналните изследвания са доста важни ..   
желая ви бързо възстановяване момичета ..  :bighug:

Здравей g2l2!Разбрах че си от Варна,виждам че си правила изследване за листериоза..би ли ми казала къде си го направила това излседване?и аз съм от Варна :balk_64:

*
« Отговор #10 -: Ноември 18, 2008, 21:52:16 pm »
Здравей g2l2!Разбрах че си от Варна,виждам че си правила изследване за листериоза..би ли ми казала къде си го направила това излседване?и аз съм от Варна :balk_64:

здравей Leila, в РИОКОЗ направих за бруцелоза и листерия, около 20 лв ми излязоха двете. мисля че беше на 9 етаж .., в кабинета който е веднага срещу стълбите. по принцип исках да го направя заедно с другите изследвания в лаборекспрес , че да мина с едно взимане на кръв, но ми казаха че само в РИОКОЗ изследват за листерия ..  8O
 в РИОКОЗ се възползвах и от безплатните изследвания за хепатити, сифилис и спин към кабинета за безплатно изследване на HIV /КАБКИС/  ..
в надежда направих имунологични и генетични, защото работят с института в Плевен .. и общо взето е това  .., ако имаш други въпроси ще се радвам ако мога да помогна с нещо .. успех !   :bighug:
« Отговор #11 -: Ноември 19, 2008, 08:12:14 am »
Благодаря ти!много ми помогна,знам, че в Риокоз е по-добре,по-точен е резултата въпреки че в Лаборекспрес го правят това изследване  за листериоза.

*
« Отговор #12 -: Ноември 19, 2008, 08:44:42 am »
на мен на 29.10.08 в лаборекспрес ми казаха, че не правят за бруцелоза и листерия .., въпреки че ги има обявени в сайта .., но не се интересувах поради какви причини .. :dontknow:
« Отговор #13 -: Ноември 19, 2008, 08:47:29 am »
g2l2 писла съм ти и на лични :wink:

« Отговор #14 -: Ноември 19, 2008, 09:58:22 am »
ЗАЩО ДА СЕ ЧАКА ВТОРИ И ЧАК ТОГАВА ДА СЕ ДЕЙСТВА?
на мен дори ми казаха, че обикновено изследванията се назначавали след три спонтанни аборта .., защото не било икономически оправдано ..  8O
И на мен така са ми казвали. Аз лично ги направих след първия аборт и се радвам , за което , защото веднага лъсна проблема.
 Не виждам смисъл да се чака втори и трети ,и пети аборт , за да се предприемат мерки , терапии и т.н.
 Вярно е , че определен процент от абортите се дължат на хромозомни грешки , които често не се повтарят , но не е ли по - добре да се презастраховаш с иминологично и генетично изследване , поне за собствено успокоение ?!
« Отговор #15 -: Януари 15, 2009, 11:04:01 am »
Здравейте,аз също загубих бебе в 24 седмица изоставаше в развитието с един месец.На мен ми казаха че мога да си правя изследвания 2 седмици след аборта.Малко ми е страх да ги направя.Но края на януари ще си запиша час.
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #16 -: Януари 15, 2009, 11:45:38 am »
Здравейте,аз също загубих бебе в 24 седмица изоставаше в развитието с един месец.На мен ми казаха че мога да си правя изследвания 2 седмици след аборта.Малко ми е страх да ги направя.Но края на януари ще си запиша час.
Няма от какво да те е страх. Каквито и да са резултатите поне ще знаеш срещу какво ти се налага да се бориш. С добър лекар и адекватно лечение следващата бременност ще е успешна.
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #17 -: Януари 15, 2009, 14:00:41 pm »
По принцип явно неказват дали и кога трябва да се направят изследвания след абразио. На мен ми нправиха на 05.01.09г. и това беше! Нито знам кога ще излязат резултатите от хистологията, нито кога да отида на проф.преглед, нито кога и дали трябва да си направя изследвания, добре обаче, че имам приятел доктор, който ми влезе в положението и ми каза че ще ми ги направи към края на февруари! Ама аз си мислех, че то си е задължително, а не защото имаш тук там някой познат и приятел!!!  :balk_80: Хайде пожелавам на всички хубави резултати от изследванията и в най-скоро време всяка от нас да се похвали с  :bori_002: а не само с  :bfp:
*
« Отговор #18 -: Януари 15, 2009, 14:26:29 pm »
На мен ми казаха че мога да си правя изследвания 2 седмици след аборта.Малко ми е страх да ги направя.Но края на януари ще си запиша час.

Тук може да видиш какво са ми отговорили, относно изследването на хормони след абразио. По този въпрос съм говорила и с гинеколожката ми, тя също смята че е безпредметно да се изследват хормони преди да са минали най-малко 3 месеца.., пък за 2 седмици съвсем.
Аз като си гледам каква ми е температурната графика след аброта и разбирам в какъв хаос са ми били хормоните.. 8O
 Но пък при теб след като д-р ти ги е назначил, може би има нещо предвид ..

Междувпрочем при мен вече минаха 3 месеца след аборта, изследвах хормоните и се оказва, че имам доста отклонения. Все пак се радвам че ги изследвах, разбрах за проблема си и вече мога да взема някакви мерки в тази посока.

И не се страхувайте от изследванията, ако се установи че имате проблем поне има шанс с подходяща терапия да се овладеят нещата.., разбира се най-добре е да нямате такъв! И в двата случая добрата новина, е че поне ще сте наясно с нещата. Успех на всички!
*
« Отговор #19 -: Януари 15, 2009, 14:34:53 pm »
Нито знам кога ще излязат резултатите от хистологията
обикновено до 2-3 седмици излизат .., просто трябва да се обаждаш периодично по телефона, за да не се разхождаш излишно ..

Цитат
нито кога да отида на проф.преглед
препоръчително е след седмица., но аз лично ходих след 2-3 седмици. 2 седмици трябва да се избягва секс и ползване на тампони. тук има доста информация по въпроса.

Цитат
Ама аз си мислех, че то си е задължително
и на мен ми се искаше да са задължителни .., но уви ..