Здравейте! На мен също при изписване от болницата не ми казаха какво да изследвам, там имам направена ПКК и урина - резултати в норма.Но това нищо не означава все още. Чакам хистологията, като се надявам от там да излезе евентуалната причина, но май е малко вероятно.Гинеколожката, която следеше 7 седмици бременността ми също не ми назначи никакви изследваня - "чакаше да чуе сърчицето и тогава". Чуха го, но късно, бях вече в болницата с кървене. Никой не ми каза, че е добре известно време след аборт да се отиде на профилактичен преглед. Може би разчитат на здравната култура на пациента. Затова ми се струва много важно да сме запознати с възможностите пред себе си, какво може и трябва да изследваме и направим. Това, че "изследвания се правят след втори аборт" не ми звучи сериозно. ЗАЩО ДА СЕ ЧАКА ВТОРИ И ЧАК ТОГАВА ДА СЕ ДЕЙСТВА? Не може ли да се предотврати? Може би наистина "природата си знае работата", но за да се стигне до тук вероятно има причина, която трябва да се открие и премахне. Да не говорим, че понякога причините са повече от една /май при мен е така - имам хормонален проблем, но като нищо да си съжителствам мирно и с някоя инфекцийка/. И още нещо - струва ми се, че ако сме наясно със здравословното си състояние, при втората бременност ще сме малко по-спокойни, ще знаем, че сме направили необходимото. Подвоният камък е да не залитнем твърде много с изследванията.
g2l2 , не мога да помогна с инфо за Варна. Аз съм от Пловдив, тук добър специалист е Даскалов /така чувам/, естествено и цената за преглед при него е "добра". И аз съм в лабиринт и се чудя кой лекар да посетя...