Здравейте момичета!
Рина, ние правихме нашият опит миналата година на 08 септември ни беше първичния преглед. Аз съм с две премахнати тръби следд извънматочни бременности. След първичния преглед се разбрахме с доктора да пия марвелон до началото на следващия цикъл и в един от първите дни на цикъла ме извика на преглед ( не си спомням кой ден точно - 2-ри, 3-ти). Аз по-късно разбрах от сестрите, че съм по дълъг протокол - с ежедневни инжекции сутрин Декапептил - още преди да започнем стимулкацията, която беше с Гонал. Декапептила го слагахме до деня преди пункцията, когао бият Оветрил и след определени часове е пункцията. При нас всичко вървеше нормално, като изключим факта, че се получи лека хиперстимулация, защото до един момент организма ми не реагираше много бурно на сти мулацията и фоликулчетата бяха малки. Когато доктора увеличи дозата обаче изведнъж скочиха хормоните и се наложи да изчакаме няколко дни да спаднат и тогава направихме пункцията. Освен, че корема ми беше подут друго нищо ми нямаше. Извадихме 20 яйцеклетки от които едната беше куха. Всички останали се оплодиха, но някои спряха деленето си и затова трансфера беше на трети ден. Върнахме две ембриончета, захвана се едничко. На 09.07 се роди нашето слънчице Андрей. Пожелавам много сбъднати мечти на всички! УСПЕХ на есен!
Мириам, чета и смятам, че и ти си почнала септември едната година и ето, че Юли другата си имаш едно малко съкровище. Така ми се иска и аз догодина да се похваля със същото. Още повече, че преди месец се омъжих и много ми се иска това да е подаръка за първата ни годишнина.
Мириам, сетих се да те питам нещо. Докато траят ин витро процедурите, как стои въпроса със секса. Препоръчва ли се да се пазиме, или няма отношение? Питам, дали повреме на пиенето на разни неща за подготовка за ин витро има шанс да стане спонтанно забременяване. Имам предвид, че моята лапароскопия я направи Доц. Тюфекчиева, която каза, че от ляво е освободила тръбата, но не се знае дали и за колко е останала отворена. Тя назначи и втора контролна снимка сега, но по препоръка на Д-р Владимиров, няма да я направя защото той ме предупреди от опасносста за образуването на хидросалпингс, което ще ми навлече беда за ин витрото.
Благодаря ти предварително за отделеното време. Сега надали имаш много свободно такова, с малкото човече.