0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: майката-едноличен собственик на детето
« Отговор #20 -: Декември 26, 2008, 16:49:33 pm »
Историята претърпя невероятен обрат.
Под силен натиск от страна на бившата си жена той взе решение да се разделим.
Не допусках такъв развой на нещата.
Съдбата пак ми се присмя в лицето.
Все си мислех,че любовта ни ще превъзмогне всякакви пречки,но уви-Не е била толкова силна да се справи със злорадството и примитивизма на една жена.
Имам пълната подкрепа на много приятели,които ми помагат да гледам устремено напред.
Всяко зло за добро-казали хората.
Надявам се и за мен да е така занапред.
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #21 -: Декември 26, 2008, 18:01:19 pm »
:(съжелявам за този развой на нещата Киви.

Няма да ти е никак леко, но се усмихвай...заради себе си и заради бъдещето, което ще ти донесе спокойствие и любов която те заслужава.

Не само по Коледа се случват чудеса да знаеш...твоето тепърва предстои.

Бъди силна и благословена.
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #22 -: Декември 27, 2008, 09:37:38 am »
Kiwwi  Това не би трябвало да е пречка за човек който истински те обича.
Скоро ще срешнеш истинския мъж, знам го. :bighug:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
« Отговор #23 -: Декември 28, 2008, 01:53:34 am »
Много съжалявам,мила... :(
Но някакси ми звучи неубедително ли,как да кажа...заради бившата да се раздели с теб?!?
не го мисли много,сигурно е за добро!
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #24 -: Декември 28, 2008, 18:55:34 pm »
  kiwwi,искрено съжалявам за случилото се.Дано е за добро,както казваш.Ако е така,както описваш нещата,този човек не те заслужава.Горе главата,чакат те толкова нови и хубави неща.Късмет! :hug2:
*
« Отговор #25 -: Януари 18, 2009, 21:33:56 pm »
На квартира съм недалеч от дома на милото.
След почти месец затишие и уединение все пак намерихме сили да се срещнем и да разговаряме като зрели хора.
Оказа се,че има нещо по-силно от нас-любовта.
Всеки си е дал равносметка за положението в което се намираме и се оказа,че сме изгубили нещо важно-диалога помежду ни.
Изяснихме си позициите(гарнирани с много сълзи и сополи)и резултата е-НОВО НАЧАЛО.
Той ще има трудната задача да разясни на детето каква е моята роля в живота му.
А аз няма да търся контакт с "майката"независимо ,че е с добра умисъл.
Всеки си взе забележка от трудното положение и в името на общото ни бъдеще ще се постарае това да не се допуска за напред.
Раших да поостана още известно време на квартира.
Разделих се със 8 кг от нерви за по-малко от месец.
Имам нужда от спокойствие-това бебе няма да дойде докато не се успокоя.
За сега това е положението,за напред-времето ще покаже.
*

lidia

• 2959
« Отговор #26 -: Януари 20, 2009, 19:23:38 pm »
Киви чудесно. Радвам се че отново сте заедно. Скоро ви пожелавам едно хубаво бебче. Може и две накуп да не го мислите повече  :lol:
*

Изпатилата

« Отговор #27 -: Февруари 03, 2009, 16:29:57 pm »
Kiwwi,
Как са нещата? Оправят ли се? От моя 4-год. опит стигнах до извода, че оправия няма. Сигурно няма да ти харесат нещата, които ще ти кажа (както и на мен не ми харесваха когато едно време ми ги говореха), но само едно ще ти кажа - не ти трябва такъв мъж. Това е п....., а не мъж на място. Извинявам се много за грубия израз. Доколкото разбрах ти си правила всичко, за да се вижда той с детето си и накрая той се разделя с теб!?!? Глупак! Ами ако имаше някоя, която дори се радваше, че не им се пречка неговото дете, на която не й пука за детето?!? По-щастлив ли щеше да бъде?! Ама тия мъже не са добре, ама никак!!! Колкото повече им помагаш, толкова поече решават, че ти си пречката! И моля те стига го прехвалва това дете ... то е над 10 г. и има глава на раменете си. Ако иска само ще идва при вас или ще се обажда на баща си. Деца над 10 г. дори се изслушват вече в съда! А майката ... с риск да ме намразиш ще ти кажа, че от нейна гледна точка е права. Сега си помисли - тя не те познава, единствено знае, че си любимата на мъжа, който тя е изгубила и сега съжелява. Не се опитвай изобщо да си мила вече с детето (тя нали това иска). А мъжа ти е идиот, меко казано, след като вместо да го зарежеш и да си намериш някой свободен без дете ти се занимаваш с неговия проблем, той те зарязва в името на детето си...  8O! Преди да е станало късно намери си друг, може пък и проблема със забременяването ти да е именно, че имаш главоболия с този човек или проблема да е в него (има и мъжки втори стерилитет).... Сигурна ли си,че проблемът е само в теб! Той бори ли се да имате ваше дете??! Или се е вглъбил в идеята за първото си дете?! Ами ок - ако е мъж на място ще каже - аз обичам тази жена и ще бъда с нея, като искаш детето да не ме вижда и да не знае кой е баща му ок, твоя воля .... Така трябва да каже на въпросната майка, а не да й пелтечи как ще направи всичко възможно само и само да вижда детето.
При мен историята е подобна, но детето е без майка и роднините на майката се опитаха да му вземат детето, защото бил с мен... дори и до разни институции писаха ... и аз така глупачката (въпреки, че и аз си имам дете) все с проблема около неговото се въртях. После се завъртя едно колело - родителите на мъжа ми, които никога не са се разбирали с предишните си сватове сега направиха съюз против мен, с тази разлика, че не казват лоша дума против бащата - те били едно семейство - детето, бащата, родителите неговите и на майката... Аз съм излишната ... В началото той ме защитаваше от всички и дори се караше на детето да се държи добре с мен и да не слуша какви му ги приказват другите ....Разделяли сме се заради детето (бабата и дядото успяха да го направят - вмениха му чувство за вина, че бил с мен, а не с детето). После се събирахме дълго време, коренна промяна - вече и на кафенце сяда с въпросните баба и дядо. Детето било негово и ще го давал на когото си поиска (аз държах да не ходи при въпросните баби и дядовци, защото само развалят и объркват психиката на детето)... Вече чакаме и наше дете ... Очаквах топло и нежно отношение ... излъгах се ... Така, че бягай от този човек, докато не е станало късно! И аз се 1 месец плаках когато бяхме разделени и се молих каквото и да е всичко ще преглътна, само да сме заедно! ГРЕШКА!
Оглеждай се и си търси любовта, която ще ти помага да осъществиш твоите мечти, която ще те кара да се усмихваш, а не да плачеш!!! Бъди щастлива!
*

daniski

• 550
« Отговор #28 -: Февруари 12, 2009, 18:29:30 pm »
Изпатилата е много права.Но нали все се надяваме нещата да се оправят-някакси-и всички да заживеем спокойно и щастливо...
И "нашето" дете не се обажда,а след 2 месеца навършва 19г.Баща и все още твърди,че майка и я настройва да не му се обажда,но аз не смятам така.на нейните години някои момичета вече имат семейства.Дори не се обади поне за Коледа за 2 минути...
вече 3г. не са се виждали-на 1000 мили далече сме.Телефонните им номера отдавна са сменени.
И ние имаме вече наше дете-на един месец е,и сме щастливи с таткото,но той разбира се няма как да забрави първото си дете и му е много мъчно.Аз освен да му съчувствам-друго немога да направя.
Нищо не оправдава един мъж да иска раздяла с любимата,защото имал проблеми с детето си!?!
Ами и аз имам проблеми с моето дете-нищо че живее при мен,но не съм и помисляла да се разделям с НЕГО!?Напротив.
Децата са едно,партньора до теб-съвсем друго.
Децата винаги един ден си заминават по своя път,а ние оставаме заедно...
*

lidia

• 2959
« Отговор #29 -: Февруари 13, 2009, 10:53:19 am »
Дами мъжете се крехки същества и колкото и да ни се иска понякога да са силни и непоклатими, те изживяват също силно и трагично свойте болежки. Не ги съдете така строго, поставете се малко на тяхно място, дайте им малко време да се осъзнаят, преценят и вземат решение. :)
*
« Отговор #30 -: Февруари 13, 2009, 11:24:00 am »
а някой да се замисля как се чувства детето в цялата тази ситуация? дали враждите м/у родителите, дали самия факт, че са се разделили, не го прави адски нещастно? дали не обвинява себе си? дали стараейки се да угодим на половинките си, на бившите си или на настоящите си .... все тая, на възрастните, не забравяме някъде там детето? дали е на 9 или на 19, то има емоционален свят, който ни е непознат. и ако се постараем да го разберем поне мъъъничко и да се съобразимс него,хич няма да е зле. двойки се разделят всеки ден, потънали в собствените си мечти за щастие, събират се, разделят се, унищожавайки света на детето. дали майката или бащата повече, и двамата родители нараняват детето. нека се опитаме да се поставим на мястото на реалната жертва, може би така ще решим проблема кой, аджеба, е собственика на това дете и има ли такъв изобщо???
*
« Отговор #31 -: Февруари 13, 2009, 13:00:38 pm »
Я ги оставяй да се оправят! От личен опит ще ти кажа, че както и да се държиш с детето, все ще си крива. Аз нямах право дори да кажа на синчето на бившия да си прибере разхвърляните дрехи! Било заяждане, защото съм мащехата! Накрая, след осем години, таткото ми каза, че съм пречела на сина му да си води приятелката в къщи и да правят секс на нашата спалня, въпреки, че детето имаше лична стая за тази цел с огроомен диван! Същото това дете го гледах от 11 годишната му възраст, поравно с майка му. Нямах проблеми с нея,а с бащата. Децата не са виновни за нищо! Виновни сме ние, с възпитанието, което даваме. И не само родителите, а цялото обкръжение на детето.
*
« Отговор #32 -: Февруари 13, 2009, 17:53:37 pm »
Дами мъжете се крехки същества и колкото и да ни се иска понякога да са силни и непоклатими, те изживяват също силно и трагично свойте болежки. Не ги съдете така строго, поставете се малко на тяхно място, дайте им малко време да се осъзнаят, преценят и вземат решение. :)

Да мила Лидия ,права си.
Всеки има нужда понякога да остане насаме със себе си за да "подреди" хаоса в обърканата си главица.
В нашия случай това освежи връзката ни.
Мисля,че за да се реши един проблем трябва да се поставя "очи в очи" срещу него.
Най-лесно е да избягаш или да го потулиш-това не е решение(за мен ).
Мои познати се учудват на упоритоста ми да съхраня тази връзка.
Нима този човек е "второ качество"и няма право да бъде обичан само защото нещо си навремето....
Станалото-станало.Така било писано.
Обичам това дете-то е част от мъжа който обичам.
Но каква вина има то ,че се използва по този жалък начин от майка си.
Ревност ли е или пък чувство за собственост-не знам.
След като е разбрала,че съм си отишла се обадила на милото и  му споделила ,че така било най-добре за детето.
Таткото трябва да бъде сам ,за да не се разваляла психиката на детето.
А това,че тя има втори съпруг и дете от него-НЯМАЛО ЗНАЧЕНИЕ.
За "награда" пусна детето цели 4 дни при таткото(след една година)
Класика в жанра.
Тук пак ще ме нападнат-"махай се","остави го"...
Е,всеки иска по лесния начин,но не винаги се получава.
Всички тези изпитания каляват нашата любов и я правят по-силна и сладка.
Как да не се насладиш на такава любов?
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #33 -: Февруари 13, 2009, 22:07:29 pm »
Накрая, след осем години, таткото ми каза, че съм пречела на сина му да си води приятелката в къщи и да правят секс на нашата спалня, въпреки, че детето имаше лична стая за тази цел с огроомен диван! Същото това дете го гледах от 11 годишната му възраст, поравно с майка му. Нямах проблеми с нея,а с бащата. Децата не са виновни за нищо! Виновни сме ние, с възпитанието, което даваме. И не само родителите, а цялото обкръжение на детето.
И аз мисля, че проблема на това момче е във възпитанието му. Аз никога няма да позволя на моя син, доведен, осиновен или роден или какъвто и да е, да прави секс на моето легло.(дори няма да смее и да си помисли!, камо ли да го прави)  И доколкото разбирам, май не само на него му липсва възпитание, ами и на таткото, който казва че пречиш на сина му и неговата приятелка да се търкалят във вашето легло. Май корена на проблема се гнезди точно там...

Киви, аз съвет ще се въздържа да дам за твоята ситуация, обаче, бих казала: освен за вашата връзка, да помислиш и за себе си. Не винаги трудния начин е най-добър, понякога е лесния е не само лесен, но и верен. Аз имам една не точно снаха, която манипулира брат ми по всякакъв начин и нейното оръжие е детето им. Ако аз изпадна в такава ситуация, няма никога да допусна, някой да манипулира мен, семейството ми или съпруга ми. Опитвам се сега да предпазя и брат ми, макар че по принцип не е моя работа и аз никога не се меся в семейни отношения, но ме боли, боли ме да гледам, как най-близките ми страдат и са почти безпомощни.

Каквото и да решиш, дано е най-доброто за теб и семейството ти.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*

daniski

• 550
« Отговор #34 -: Февруари 14, 2009, 18:06:22 pm »

Аз никога няма да позволя на моя син, доведен, осиновен или роден или какъвто и да е, да прави секс на моето легло.(дори няма да смее и да си помисли!, камо ли да го прави)  И доколкото разбирам, май не само на него му липсва възпитание, ами и на таткото, който казва че пречиш на сина му и неговата приятелка да се търкалят във вашето легло.

УТРЕПВАМ ГО!!!
И НЕГО И БАщА МУ!!!
*

lidia

• 2959
« Отговор #35 -: Февруари 18, 2009, 13:24:04 pm »
И за мен секса на леглото ми от чужди индивиди дори и децата ми не ми се нрави хич. За коментара , че пречиш някакав пубер да се въргаля в леглото ти думи нямам. 8O
Я ги стегни малко тия мъжишта  :x
*
« Отговор #36 -: Февруари 18, 2009, 13:39:39 pm »
И за мен секса на леглото ми от чужди индивиди дори и децата ми не ми се нрави хич. За коментара , че пречиш някакав пубер да се въргаля в леглото ти думи нямам. 8O

След констатацията, че им преча на сексуалното развитие, взех мерки още на следващата сутрин.
Май месец ще стане година, откакто съм ги напуснала. Просто видях, че няма смисъл да се опитвам да променя нещата, а и да търпя отношението им- също не ми беше по вкуса. Затова и писах в темата на Киви.Дано тя успее, въпреки че съм скептична!
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #37 -: Февруари 18, 2009, 13:41:17 pm »

След констатацията, че им преча на сексуалното развитие, взех мерки още на следващата сутрин.
Май месец ще стане година, откакто съм ги напуснала. Просто видях, че няма смисъл да се опитвам да променя нещата, а и да търпя отношението им- също не ми беше по вкуса. Затова и писах в темата на Киви.Дано тя успее, въпреки че съм скептична!

Мисля, че решението ти е правилно.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
« Отговор #38 -: Февруари 18, 2009, 16:20:05 pm »

Аз никога няма да позволя на моя син,

:wink:никога не казвай никога...
В очакване ....
*

Izpatilata

« Отговор #39 -: Февруари 20, 2009, 17:34:06 pm »
За "награда" пусна детето цели 4 дни при таткото(след една година)
Класика в жанра.
Тук пак ще ме нападнат-"махай се","остави го"...
Е,всеки иска по лесния начин,но не винаги се получава.
Всички тези изпитания каляват нашата любов и я правят по-силна и сладка.
Как да не се насладиш на такава любов?

[/quote]
Киви
Вземи се в ръце! Знам, че отстрани е лесно така да се каже. И аз бях заблудена като теб! И аз отхвърлях всякакви идеи да го зарежда. Заслепена си от любов! Това е хубаво, обаче и ако остреща има кой да го оцени! Ако той те обичаше толкова, колкото и ти ... нямаше да се налага "да му се избистри мозъка". Колко време след като детето беше при баща си, той ти се обади да се съберете пак? Изчака детето да си замине и тогава, нали?! Да не го травмира, както е според майката!!!!
Higia, страхотна си! Възхищавам ти се на смелостта да изриташ тези буклуци от живота си! Сигурна съм, че синчето му е много доволно от това, че си си тръгнала. А баща му ... незнам?! Той обади ли ти се да те моли на колена да се върнеш?! Сигурна съм, че не! Идиоти! Дано вече си намерила подходящия човек без глезено дете! Аз съм "ЗА" твоето виждане и постъпка!!!