Аз лично изследвах прогестерона на 23 ден от МЦ.Докторът ми го искаше от 21-24 ден.Сутрин го правихме,но бях закусвала вече.Успех
това не е особено сигурен метод ако не ти редовен МЦ ,а идори да е редовен,пак може в дадения месец Овуто да се е изместило...дори ако щеш под влияние на смяна на сезони или някакви други фактори ..та ако да кажем имаш О. на 13 ден от МЦ ,като идеш на 23 ден да дадеш кръв за прог. резултата може да е подвеждащ,защото се смята че количеството му е най-високо именно на 7 ден след овулация/доказана с УЗ/ ,а в случая /пак хипотетично говоря
/ ще се окаже,че отиваш десет дни след О. да го изследваш и нищо чудно да се окаже нисък,защото обикновено във втората половина на ЛФ прогестерона започва леко да пада..
на теб докторът ти ти е казал на 23-24 / и на мен така са ми казвали,но пак след ФМ и проследяване,че съм имала О. и кога е била!!/ ,защото вероятно лекарят ти те е следил през месеца и е преценил,че тогава е удачно,но mi6ka пита доколкото разбирам информативно...,а това е нещо което се преценява от лекар,има стандарти и само лекаря може да прецени на кой ден,пак казвам взависимост от това какво иска и след проследяване!