0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mi6ka

• *
  • 48
  • маслинка
прогестерон помощ
« -: Октомври 31, 2008, 19:57:20 pm »
Здравейте момичета имам следният въпрос - трябва да изследвам прогестерон,кажете ми кога се прави изслезванито - сутрин,след обед? и на гладно ли трябва да е?
благодаря на всички,които ще ми отговорят и предварително се извинявам ако някой вече е питал.
Re: прогестерон помощ
« Отговор #1 -: Октомври 31, 2008, 20:05:55 pm »
по-принцип всички хормони се изследват сутрин,за половите не е задължително да е на гладно,но аз лично преди да ми вземат кръв нито ям ,нито пия..
зависи докторът ти закакво е поискъл прогестерона,може да се изследва в началото на МЦ ,както и 7 дни след доказана с УЗ Ову!Звънни на лекарят ти и попитай той какво точно иска.
 Разгледай ето тук - http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=20084.0
Успех :)
« Последна редакция: Октомври 31, 2008, 20:11:43 pm от любопитка »
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*

baby_galq

• **
  • 63
  • Мечтите се сбъдват!
« Отговор #2 -: Ноември 07, 2008, 17:43:20 pm »
Аз лично изследвах прогестерона на 23 ден от МЦ.Докторът ми го искаше от 21-24 ден.Сутрин го правихме,но бях закусвала вече.Успех :wink:
« Отговор #3 -: Ноември 08, 2008, 18:06:50 pm »
Аз лично изследвах прогестерона на 23 ден от МЦ.Докторът ми го искаше от 21-24 ден.Сутрин го правихме,но бях закусвала вече.Успех :wink:
това не е особено сигурен метод ако не ти редовен МЦ ,а идори да е редовен,пак може в дадения месец Овуто да се е изместило...дори ако щеш под влияние на смяна на сезони или някакви други фактори ..та ако да кажем имаш О. на 13 ден от МЦ ,като идеш на 23 ден да дадеш кръв за прог. резултата може да е подвеждащ,защото се смята че количеството му е най-високо именно на 7 ден след овулация/доказана с УЗ/ ,а в случая /пак хипотетично говоря ;)/ ще се окаже,че отиваш десет дни след О. да го изследваш и нищо чудно да се окаже нисък,защото обикновено във втората половина на ЛФ прогестерона започва леко да пада..
на теб докторът ти ти е казал на 23-24 / и на мен така са ми казвали,но пак след ФМ и проследяване,че съм имала О. и кога е била!!/ ,защото вероятно лекарят ти те е следил през месеца и е преценил,че тогава е удачно,но mi6ka пита доколкото разбирам информативно...,а това е нещо което се преценява от лекар,има стандарти и само лекаря може да прецени на кой ден,пак казвам взависимост от това какво иска и след проследяване!
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*
« Отговор #4 -: Ноември 11, 2008, 10:45:00 am »
Аз пък се чудя как да изследвам прогестерона след като не овулирам :( ..Ми ще ходя да дам кръв на 20-ия ден пък колко ще е достоверно... :?
« Отговор #5 -: Ноември 11, 2008, 12:26:29 pm »
Аз пък се чудя как да изследвам прогестерона след като не овулирам :( ..Ми ще ходя да дам кръв на 20-ия ден пък колко ще е достоверно... :?
да ,това е добър въпрос  :?
то затова са лекарите,както споменах по-горе "лекарят преценява на кой ден,взависимост какво иска" ,както и конкретния случай..естествено,че ако няма О. ,няма как да се изследва на 7 ден след това.. :( !
тук чисто гадая,но може би се предизвиква ову /ако не се пукат яйцеклетките../или пък се изследва в началото на цикъла/нали пак има референтни граници/,или пък нещо друго...направо незнам..дано се включи някой по наясно!
*
« Отговор #6 -: Ноември 11, 2008, 16:04:16 pm »
Аз пукам фоликул по време на самата менструация - това е така почти всеки цикъл. Сега, док. иска да види Прогестерона във връзка с надебеляването на ендометриума- във втората половина на цикъла, защото последния път съм имала "хубава" лигавица, следователно трябва да го изследвам 21-ия ден, офф...  :? незнам...
« Отговор #7 -: Ноември 11, 2008, 20:03:26 pm »
и аз незнам засъжаление какво е редно при теб.. :? ,довери се на лекаря си...надявам се да е добър..
а иначе за дебелината на ендометриума отговарят естрогените,а прогестерона прави по-хубава лигавицата,разрехавява я...за да е по-лесно да се имплантира евентуалено яйцеклетката ако е оплодена.
« Отговор #8 -: Ноември 11, 2008, 22:04:53 pm »
Аз пукам фоликул по време на самата менструация - това е така почти всеки цикъл. Сега, док. иска да види Прогестерона във връзка с надебеляването на ендометриума- във втората половина на цикъла, защото последния път съм имала "хубава" лигавица, следователно трябва да го изследвам 21-ия ден, офф...  :? незнам...
А как го установихте , че ги пукаш тогава?
*
« Отговор #9 -: Ноември 11, 2008, 23:11:16 pm »
 :) с фоликулометрия.
« Последна редакция: Ноември 11, 2008, 23:25:19 pm от mery I »
« Отговор #10 -: Ноември 11, 2008, 23:38:32 pm »
:) с фоликулометрия.
Ами защо не си биеш Прегнил, например , за да ги пукаш по - рано и навреме?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #11 -: Ноември 12, 2008, 08:18:14 am »
Аз пукам .....................
На колко си години?, ако не е тайна  :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #12 -: Ноември 12, 2008, 22:50:20 pm »
На 30г. съм, не пукам фоликулите с Прегнил, защото от една страна, аз не реагирам добре на Прегнила. Имала съм случай когато въобще не реагирам независимо, че дозата е увеличена, и от друга страна, нямам нерви всеки месец да ми бият инжекции, за да овулирам, аз съм така вече няколко години. Представяте ли си всеки месец ....:( Бият ми Прегнил само тогава, когато имам фоликулна киста, т.е. вече доста наедрял и задържан фолкул, който не се е пукнал и с новия цикъл.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #13 -: Ноември 13, 2008, 14:17:32 pm »
Посети клиника по стерилитет.
Според думите ти - правя извод за лекаря и ми се струва, че нещо не прави както трябва.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #14 -: Ноември 13, 2008, 17:25:51 pm »
Да, аз ходя вече почти година в клиника по стерилитет, но до момента нищо не се е променило и това ме притеснява.

Балгодаря за съветите, момичета.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #15 -: Ноември 13, 2008, 18:47:51 pm »
не реагирам добре на Прегнила. Имала съм случай когато въобще не реагирам независимо, че дозата е увеличена, и от друга страна, нямам нерви всеки месец да ми бият инжекции, за да овулирам, аз съм така вече няколко години. Представяте ли си всеки месец ....:( Бият ми Прегнил само тогава, когато имам фоликулна киста, т.е. вече доста наедрял и задържан фолкул, който не се е пукнал и с новия цикъл.
Леле-мале... покъртително!
Това, което пишеш звучи логично, но не е вярно. Колкото и да ти вдигнат дозата на прегнила, ако не е узряла яйцеклетката няма да се пукне.
И при мен беше така - правя си кисти и затова the д-ра ми намали кломифена и ми вдигна прегнила и така години наред. Като отидох в прованса ми вдигнаха кломифена и намалиха прегнила и "о! чудо"... знаете го
Та и твоето лечение в стил Коларов е малко... безнадеждно.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #16 -: Януари 20, 2009, 17:48:50 pm »
Момичета, искам да попитам достатъчно ли е Прогестерона да е в референтни граници, за да се прецени че  няма дефицит ?!

Моят съм го изследвала на 7-ми ден от О, доказана с температурна графика:

Progesteron  10.04 ng/ml              1,7-27

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #17 -: Януари 21, 2009, 08:08:25 am »
Момичета, искам да попитам достатъчно ли е Прогестерона да е в референтни граници, за да се прецени че  няма дефицит ?!
Моят съм го изследвала на 7-ми ден от О, доказана с температурна графика:
 Progesteron  10.04 ng/ml              1,7-27
Прогестерона е нисък.
Трябва да е повече от 14 ng/ml за да е сигурно, че е имало О.
В твоя случай когато е около 10 това означава че е имало 'някаква форма' на О. /яйцеклетката може да не е била 'хубава' нещо от този род/ или има проблем с ЖТ.
Прогестерона / на 7 ден след О.,когато е неговият пик/ е добре да е над средните стойности дори на горна граници и над нея.  :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #18 -: Януари 21, 2009, 11:27:42 am »
благодаря denis! 
*
« Отговор #19 -: Юли 13, 2009, 21:24:29 pm »
Здравейте мили момичета!Правих изследване на прогестерон на 7мия ден от доказана О резултат 11.24ng/ml    5.16-18.56ng/ml как да го разбирам този резултат? :thankyousign: