0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Стартира АРТистична школа за бременни
« -: Октомври 28, 2008, 15:53:14 pm »
На 3 ноември отваря врати нашата нова АРТистична школа за носещите нов живот!
Нарекохме я така, защото изграждането на нов живот е най-великото изкуство.
Написахме името и АРТистично, заради Асистираните Репродуктивни Технологии, даващи шанс на хиляди хора да има своя рожба. Ние знаем, че щастливите майки раждат и отглеждат щастливи бебета!
Програмата е разработена в два варианта - за жени след АРТ в начална бременност и за жени в напреднала бременност (интензивен цикъл.
Занятията се провеждат три пъти седмично - понеделник, сряда и петък от 10.00 часа с продължителност на занятието до два астрономически часа. Курсът за момичета в начална бременност ще стартира в началото на януари 2009, а интензивният на 03.11.2008 г.
Занятията се провеждат в "Малка балетна зала за сбъдване на мечти" в читалище "Светлина". За повече информация http://www.iskambebe.bg/article_list.php?c=9&sc=19 . За записване на лични съобщения, info@iskambebe.bg  или на телефон 0889 489 768 Надежда

Всеки има право да се бори за мечтите си !
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Стартира АРТистична школа за бременни
« Отговор #1 -: Октомври 28, 2008, 16:06:14 pm »
На добър час и много АРТистични школнички за напред! :flower:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #2 -: Октомври 28, 2008, 21:03:17 pm »
Прекрасна идея!
Когато бебето е дълго чакано, майката се нуждае от по-специално внимание, което да отговаря на допълнителните й притеснения и надежди.
Успех на инициативата!

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
« Отговор #3 -: Октомври 28, 2008, 22:40:34 pm »
А защо по това "никое" време? Нормалните хора в 10 сутрнта обикновено работят! Иначе и на мен много ми се иска да посещавам занятията, но както изглежда няма да мога...
*
« Отговор #4 -: Октомври 28, 2008, 22:58:37 pm »
Много похвална инициатива! Смея да твърдя, че наистина бременните след АРТ са много по-различни, с много по-различно усещане за случващото се с тях в сравнение с останалите бременни. Аз лично се чувствах така в един момент сякаш имах толкова много време да науча толкова много за стерилитета, а в рамките на препускащите гестационни седмици имах прекалено високи изисквания към знанията си за бременността, нещо, за което не съм смеела да чета за да не си го причинявам, но и нещо, за което в новата ситуация бих искала да съм подкована напълно. Тук идва объркването и усещането, че няма време, а нищо не знаеш. Същото бих казала и за майчинството след раждането. Аз лично прекарах цялата си бременност в едно непрекъснато напрегнато състояние след трансфер и докато осъзная напълно, че чакам не едно, а две бебета дойде време за плановото секцио. Излишно е да казвам, че нищо не бях чела как се гледат и хранят деца, за пазаруването предварително да не говорим. И после с две бебета, които плачат едно след друго звънях по телефона на съфорумки да ми проверят в google това онова, защото нямам време да изям една филия хляб даже. Може би ако имаше някаква подобна подготовка с психолог, сред жени също като мен в адекватна на психологическата ми нужда среда, а не сред 18-20 годишни забременели непланирано момичета, щях да бъда много по-подготвена и уверена в това, което предстои! Ще има психолози в екипа нали?
Пожелавам успех на инициативата и много много бъдещи щастливи майки в школата!
« Отговор #5 -: Октомври 28, 2008, 23:17:36 pm »
Интензивния курс е за момичета в напреднала бременност, които не работят или са излезли в отпуск по майчинство.  След нова година ще стартира и курс за момичета в начална бременност, които работят и за това ще е в неделя. Интензивния курс предлага гимнастика, работа с психологични похвати, психолог, подготовка за раждане и отглеждане на бебето. Продължителният курс ще включва в себе си повече психология, гимнастика, информация за бременността ( развитие на бебе, промени в тялото, грижа за себе си, хранене и т.н.), подготовка за раждане и за отглеждане на бебето. Консултант по кърмене (истински!) ще помага за кърменето, с възможност за по-нататъшни консултации и помощ след раждането на бебето. Продължителният курс ще е през цялата бременност, а сега стартът е с интензивния.
« Последна редакция: Октомври 28, 2008, 23:52:46 pm от искам бебе »
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #6 -: Октомври 28, 2008, 23:39:14 pm »
Пожелавам успех на АРТистичната школа и скоро и в други градове,нали?
 :wink:

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #7 -: Октомври 29, 2008, 08:57:25 am »
Много хубава идея, и адмирирам това, че я има точно на страниците на Зачатие.

Нашите бременности са по-различни, жените забременели след стерилитет са много по-страхуващи се, много по-грижовни към себе си. Затова един такъв курс някакси ще затвори кръга, в който дай боже да попаднат още много жени. Програмата е много богата и на мен лично много ми допада. Както и това, че ще се разглежда многоплодната бременност отделно, в това число и отглеждането и кърменето на две бебета.

Сигнус е много права, когато си минал през толкова много изпитания, когато забременееш трудно успяваш да се отърсиш от страховете си дали ще стигнеш до края, и пропускаш да набавиш много важна информация за раждането, за грижите по бебето и т.н.

Поздравявам екипа на АРТистичната школа и пожелавам нашествие от бременни и здрави бебета. Успех!!!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #8 -: Октомври 30, 2008, 22:09:03 pm »
Наденце, браво на вас! Чудесна инициатива! А дано скоро имам личен повод да ви посетя  :D Определено ще ми е необходим такъв курс.  :bighug:
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
« Отговор #9 -: Октомври 30, 2008, 22:54:14 pm »
Благодаря на всички от ЗАЧАТИЕ за помощта, която ни оказват! Благодаря и на всички момичета, които ни подкрепят! Ще помогнете за обогатяване на програмата, ако подавате въпроси, които искате да се засягат в тази подготовка. Обещаваме да докладваме със информация и снимки (ако момичетата от курса няман нищо против публикуването на снимките им). И разбира се, очакваме всички борещи се за рожба скоро да бъдат и наша гордост!
*
« Отговор #10 -: Октомври 31, 2008, 17:07:10 pm »
Прощавайте за прагматичния въпрос : школата платена ли е? И още: аз ходя наработа , но и много ми се идва на някои от занятията. Мога ли да получа от някъде точна програма по дни и да идвам - бягам от работа :wink:- само на някои лекции. И аз имам много да науча, но януари ще е късно, надявах се да има нов курс всеки месец. Иначе темите са в самата десетка, така да се каже, поздрави за идеята!

Косето е на небето.
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #11 -: Октомври 31, 2008, 21:08:16 pm »
http://www.iskambebe.bg/article_list.php?c=9&sc=19
Ето тук пише подробности, Hope .
Има малко отговори  на въпросите ти :)

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*
« Отговор #12 -: Октомври 31, 2008, 23:16:26 pm »
Да, чегох го , vali, благодаря, именно тук ми харесаха темите. Изглежда най-добре е да се обадя по телефона :).

Косето е на небето.
*
« Отговор #13 -: Ноември 03, 2008, 17:44:42 pm »
пишете как мина първия ден на училището  :D ?
кой е бил лектор днес?

Косето е на небето.
« Отговор #14 -: Ноември 21, 2008, 19:14:41 pm »
Здравейте момичета!
Първата група от новата ни школа вече приключва цикълът занятия!
Следващата група ще стартира на 03 декември, засега в същото време.
Всички Вие - екипът на Зачатие и всички, които ни подкрепихте приемете големите ни благодарности !
Специални благодарности и на Даниела Давидова, Янислава Кирилова и Кристина Стоянова! Те дариха останалите им неизползвани лекарства от техните процедури. Така се събраха лекарства, достатъчни за една стимулация , че и малко повече! Така тези три момичета дават шанс на още поне едно дете да се роди!
Пожелаваме на всички успешно износване на бременността и здрави бебета!
« Отговор #15 -: Ноември 23, 2008, 11:57:59 am »
Не мога да не се похваля - тази сутрин поеха дъх първите бебета на школата - дълго чаканите рожби на Мария Шишкова - Калина  - с тегло 3100 грама и Неда  -2100! Да са здрави и красиви! Да са умни и разумни за радост и гордост на мама и тати! Щастливо детство на малките принцеси! :blowingdust:
« Отговор #16 -: Ноември 23, 2008, 14:51:58 pm »
Честита двойна радост на Мария, да са й живи и здрави момите! :D
« Отговор #17 -: Ноември 25, 2008, 20:47:35 pm »
Честита радост на Мария! Да са живи и здрави двете девойки, с много любов да ги отгледат!  :welcome_1:
  09.11.2007
*
« Отговор #18 -: Ноември 25, 2008, 21:18:49 pm »
 :D Честити рожби на мама Мария!
Да са живи и здрави принцеските и
многорадости да носят!
« Отговор #19 -: Януари 05, 2009, 17:27:23 pm »
Честита нова година на всички! Безпроблемно развиване на бремеността и раждане на здрави и щастливи бебета!
На 07.01.09 стартира третата група за момичета в напреднала бременност, на 11.01.09 стартира първата група за момичета в начална бременност и на 18.01.09 втората група за начелна бременност. Курса за начална бременност се провежда в неделя от 11.00 часа, сбирките са през неделя. Започващия на 11.01.09 курс приключва на 28.03.09, а започващия на 18.01.09 задършва на 04.04.09.
За повече информация можете да позвъните на 0889489768 - Надежда Желева.