хахахааа много ме развесели тази неичерпателна тема
Приемате ли и мнението на чужденеца решил да надникне буквално "от другата страна на баира" да види какво става там?
....това съм аз и инатът ми,което се оказа по-силен от мен
Та,тъкаа, през 97г.реших ,че съдбата ми предостави нова възможност и вместо да ходя да преподавам по-чукарите(тъй като там знаех вече как е...,по-простата причина,че съм се родила там и при "прекрасни"условия
)избрах България...докато моите сънародници избираха Канада,Англия,Испания и т.н.
И кацнах в София на една спирка в "Ст.град",казва се Хр.Ботев и като видях каква прекрасна гледка с зелено поле и изглед към Витоша(ей,днес въобще не отговори на описанието
)аз направо се влюбих в този град
....но тогава не знаех,даже и представа си нямах ,че тук ще пускам корени
Минаха години на хубави и лоши моменти от живота ми,но да си призная въобще не съжелявах за направеният избор колкото и трудно да ми е било да осъществявам всичките си планове и не на думи или дипломи,които за мен бяха на заден план и без да им обърна голямо внимание те си ми вървяха
...а на факти и демонстрации за напредък в финансов,материален и личен план....Моля,да ме извинете ,ако не ползвам думат "професионален"план,но аз не вярвам в силата на кариерата,макар ,че не оспорвам ,че и там хората си подсигуряват стандрт в някои случаи много по-лесно от колкото в другия....вярвам обаче в съдбата на човека и ,че колкото да се стареем ние да избираме пътя,винаги имам усещането ,че той мене избира.....аз се стареех да не прескочя етапите на един човешки живот,но забравих ,че съм жена
....и сега заради допусната грешка...съдбата пак ми се пречупи
....и ето защо някои хора събират смелостта да тръгнат по чужбина.....ами защото в един момент тук нямат какво да губят или е вече без значение дали ще губят едни материални придобивки
....освен може би ,ако не се казва Лили Иванова-любимката на народа
....
Да, бих могла и на 50г да пускам корени другояче
....не ми е страх и не ми е срам от работа....а работа слава Богу навсякъде има:P...друг е въпросът дали на друго място ще успея или не
....това няма кой да ми го казва, но аз мисля,че номера е там да оцелееш и да просперираш в БГ,а не толкоз на запад
Успех на всички избрали чужбина и умната на всички избрали България!