0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Препарат срещу отлагане на варовик
« Отговор #20 -: Ноември 27, 2008, 13:35:07 pm »
Не знам , дали сте пробвали DRAGO ?
От скоро го имам и почиствам с него всички смесители в банята и кухнята , ваната ,мивките.
За сега се справя перфектно!
Имам в предвид , че изчисти  варовиковите пръстени около края на чешмите, без да търкам.
Поне 3 дни след това , си имам бляскава баня и кухня.
Водата ни е страшно варовита.
Ползвам такъв препарат, но за ютия - варовик няма никакъв страшен е, но не съм виждала за баня.Сигурно и там ще има същия ефект.А иначе си почиствам с антистътична кърпичка винаги щом ползвам батериите
*

Алабалс

« Отговор #21 -: Юни 15, 2009, 12:57:00 pm »
Бих искал да се изкажа и аз по темата, но има едно решение как да не се натрупва варовика, където и да било. Засега това е изпробвано върху бойлер и наслагванията са минимални. Това се постига чрез магнит поставен най-близо върху входа на бойлера за стдената вода. Магнитното поле на този магнит, по някакъв начин въздейства върху варовика, но нямам обяснение за това, но помага. Това не бих казал, че е препарат, както пише заглавието на темата, но се опитвам по някакъв начин да помогна.
« Отговор #22 -: Юли 05, 2009, 00:57:42 am »
Здравейте и от мен!
В последно време използам един препарат на Перилис за хромираните части и съм много доволна. Намазвам с препарата и след 20мин.само избърсвам без усилие. Изплаква се с вода и няма това търкане до безкрай.