0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Както вече казах д-р Минчева е акушер гинеколог,завеждащ Патологична бременност в Русе.Днес аз и предложих да образова колегите си,под фомата на семинар или лекции,и тя каза че постоянно го прави.Разказа ми за толкова момичета с имунологични или генетични проблеми,с аботи,с инвитро и какви ли не усложнения,с които тя е успяла да се пребори,заедно с екипа и.Дори ми каза че най вероятно ще ми направи серклаж(а аз нямам скъсена шийка),но заради абортите има опасност да имам проблеми.Аз съм в 13гс и може още другата седмица да ме зашие(ако се налага).
За фраксипарина каза че времто на кървене и съсирване е много по важно от PLA,които ние изследваме.И че е належащо да се бие установената доза всеки ден,защото пред ден е райно рисковано и недостатъчно.
И между другото и на мен не ми се пътува през 10 дни до Русе,но ако трябва и на Луната ще отида,стига това да ми носи спокойствието,от което имам нужда.
Във всяка стъпка виждай края на пътуването!
*
Рая, а как можем да се свържем с тази лекарка и тя ще ни поеме ли като  рискови  и да ни влива имуновенин  в болницата  и ли става само с връзки  :wink:?
*
А защо Фраксипарин не се прави през ден , а всеки ден ?
fatalwoman, на мен самата доц. Конова ми смени терапията при контролните изследвания и следващи препоръки - от 0,3 фраксипарин през ден на 0,3 всеки ден, аспирин от всеки ден - на през ден. Това може би до известна степен беше провокирано от мен, защото я попитах дали приемането на аспирин не е с противопоказно действие при хронично рецидиращи вирусни инфекции. Хематолог ме насочи към този въпрос. Същият хематолог ми каза, че е много важно да се следят фибриноген, протромбиново време РТ, INR, aPTT (свързани са с времето на кървене и кръвосъсирване). Нещата се покриват частично с терапията, която провежда д-р  Минчева. Сигурна съм, че тези неща не са нови. Но защо не се правят, е въпросът?!
(А относно аспиринът проф. Дундаров, специалист по вирусни заболявания и име в тази област, ми каза, че той наистина може да придизвика изява на херпес, но това не е показание да не се приема.)
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Raia123,до кога си в Русе?В събота и аз влизам на същото  място за вливане на интралипид,и моята лекуваща лекарка е Минчева :lol:
На мен пък, доц. Конова ми потвърди продължаване на терапията с фраксипарин 0.3 през ден, но аспирина ми го намали на веднъж на три дни... Така че очевидно тя си поддържа терапията за възможност на хепарин през ден.
 При моите контролни изследвания , доц. Конова не ми промени терапията - Фраксипарин през ден.
 Промени се момента, от който трябва да го започна - веднага след инсето(пункцията).През юли правих инсе и беше + теста , започнах Фраксито и не се разви бременността, кухо яйце. :?
pipita,в понеделник влизам,ще се видим там.аз ще съм в 4-та стая(биг бадър),че в малките получавам клоустрофобия.
isev,можеш да намериш телефон на АГ Русе,там трябва да те свържат.Аз нямам телефони,ходя на място.Ако ще ти правят вливане можеш направо да отидеш  и да искаш да те приемат.Няма да ти окажат.Но ще постоиш поне една седмица там.Това е начина,не трябва нещо кой знае колко специално.Но не е зле и в другите градове да се заемат с НАС.
Рая,
обръщам се най-вече към теб, като към автор на темата, но и към другите рискови бременни. Следя ви темата от самото начало, тъй като и аз се числя към вас.
Имате подкрепата ми  :bighug: и стиснати палци :crossfingers: да си износите до финала бебетата и да ги родите живи и здрави! (На мен не ми се е случвало. :oops:)
И преди съм ви писала, че ви подкрепям, но постингът ми е бил изтрит.

Ами Рая, честно, и аз се учудих, че идваш до Русе, а си от Варна. Но щом тук д-р Минчева е намерила начин да ти бъде от полза и да прекара вливането по Каса - радвам се за това. :)
Аз обаче, за разлика от теб, през цялата бременност пътувах до София, за да бъда следена от д-р Мазнейкова, защото я смятам за далеч по-добър специалист от русенските и там съм лежала в болницата при нея. Естествено, исках и там да родя, но не стигнах до София. Правих ФМ и при други двама лекари - пак в София. Но д-р В.Димитрова ми взе 100лв. и се държа изключително грубо. Първата ми бременност бе следена във Варна от д-р Цветкова; резултат - раждане на увредено дете, чиято малформация Цветкова е видяла, но не ми казала, за да не ме стреснела. :x 8O Крайно непрофесионално от нейна страна.
От втората си бременност имам едно мъртвородено и едно дете с редица усложнения и с вероятност да не оживее в първите дни. За щастие, сега вече е здраво.

Всъщност, защо те занимавам с всичко това? За да споделя с теб, че нямам доверие на специалистите в Русе, че и на тези във Варна. Може би, не съм попаднала на верния лекар, знам ли... Не съм била пациент на д-р Минчева, само визуално я познавам. Така че, не мога да кажа нищо за нея.
Винаги съм си мечтала за поне две или три деца. Но, ако някой ден, забременея отново, не знам ... не си представям колко ще се страхувам и ако има как ще ми се иска цялата бременност да я изкарам в болницата в София при Мазнейкова.

Още веднъж, Рая, Гане, Огняна, Стела, jul4e, както и към Фаталната жена и Криска,
от сърце ви желая да се радвате на живо и здраво дете!
Пропуснатите моля да ме извинят. :oops:

Бъдете добри и не губете кураж! :)
Благодаря Милена.И ти доста си преживяла и се се напатила от лекари явно.
Аз се радвам че за себе си съм намерила добър специалист,изобщо не ме интересува от кой град е,случайно попаднах на нея.Всеки си преценява,затова има толкова лекари,но малко са тези,които постъпват коректно и се ръководят от човешки чувства,а не от алчност.
Искам да попитам,какви болки са нормални за бременноста?Днес ме наболява корема от време на време тъпа болка.Но най вече ме боли долу вляво,точно където ми е кистата.Възможно ли е болките да са от нея?
Д-р Минчева каква е по специалност?А защо Фраксипарин не се прави през ден , а всеки ден ?
Това, което знам от лекарите си тук е, че е по-слаб като действие от аспирина и не покрива много време - само 24 часа. Затова се слага и доза, за определено тегло. Поради тези причини не го препоръчват през ден, защото действието му е по-краткосрочно.
Предполагам, че доц. Конова знае за това краткосрочно действие... и щом въпреки това го предписва през ден, сигурно има защо. Ще я питам коя е по - добрата схема - Фракси всеки ден и Аспирин през ден или обратното. :?
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Питай, и на мен ще ми интересно защо тя така го препоръчва а тук твърдят, че няма такова действие и не покрива повече от 24 часа.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Според мен за всеки е строго индивиуално.При мен напримен е нужно фраксипарин 0,4 всеки ден и асирин всеки ден.Така кръвта ми се съсирва нормално,иначе ако разредя дозата става ужас.Затова съветвам момичетата да си пускат вяка седмица показателите за врме на кървене  време на съситване,ИНР,протромбиново време.Защото те се променят,понякога организма свиква с терапията и вече не му е достатъчна.Затова тези дозировки които ни се изписват още преди бременност,не може да са реални,защото не са проучени как ни действат при ременност.
Здравейте на всички. Вчера ме изписаха от болницата.Стоях само 5 дни защото показателите на изследванията  баха добре.Оставам на 0,4 фраксипарин.
Сега съм 15гс,и вече спрях утрогестана.За сметка на това ме гласят скоро да започна гинепрал,което ме притеснява.От него се получава ужасно сърцебиене,а аз и без това си го имам.
При последния  преглед ми казаха че матката ми не била много спокойна,а аз не усещам нищо.Сега постоянно си пипам корема,дали е стегнат и изобщо се наблюдавам постоянно.
Освен това имам ниска плацента,разположена на 22мм от шийката,от което получавам леко жълто зацапване.Казаха ми че би трябвало да се повдигне,и трябва да лежа повече(колко повече незнам).Иначе може да ме зашият.
Ако някой знае нещо повече за ниско прилежаща плацента и за гинепрала,моля да се включи.
*
Гинипрала задължително се пие с верапамил от 40мг,именно заради тези негови странични ефекти.Приемът му най-добре предотвратява контракцийте на матката.
Знам че се пие с верапамил,въпреки това ми се струва леко излишно да го пия.А и четох за ужасни последици от него.Ти кога излезе от болницата,защо не се обади?
*
Първо щяха да ме настанят в 4 стая,обаче там нямаше свободно легло и ме изместиха във 2 стая и веднага ме включиха на система :(После ми беше неудобно да питам къде си настанена
*
Първо щяха да ме настанят в 4 стая,обаче там нямаше свободно легло и ме изместиха във 2 стая и веднага ме включиха на система :(После ми беше неудобно да питам къде си настанена
*
Извинете пуснах отговора повечко пъти :oops:
Преди малко се опитвах да чуя бебчо със слушалки за кръвно :lol:.Чуват се някакви звуци,може би от движенията,но може и да си внушавам.