0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Stela74

• **
  • 139
  • не ми трябва огън,а малка свещица...
Re: Бременни след спонтанни аборти и бременн&
« Отговор #60 -: Ноември 23, 2008, 12:21:31 pm »
Здравейте момичета.Лек и усмихнат ден на всички.Рая,аз вече съм в 17 седмица,но след 12-13г.с,когато спрях папаверина се почувствах много добре.и при мен спря гаденето,болките на гърдите поотшумяха.като се замисля,вече ми е много по-леко(да чукна на дърво).Сега наистина започнах вече да се радвам на бременността си,след като вчера направихме и феталната морфология.Всичко си имаме и се развиваме много добре.За сега ще е мома,но не е 100% сигурно,защото много шаваше.Извинявайте,май се поунесох. :oops:
« Последна редакция: Ноември 23, 2008, 12:23:04 pm от Stela74 »
*
Фраксипарина може да се бие и в ръцете.Каза ми го Конова,както и докато лежах в АГ ме питаха къде искам да ми го бият.Няма значение,усвоява се по един и същ начин,все пак навсякъде има кръвоносни съдове.
За мускулните инжекции говоря за различните от фраксипарин,например но шпа и спазмалгон.А фраксипарина е подкожна инжекция.Аз лично си редувам корема и ръцете.защото ми стават бучки.
Вчера имах имейл от Конова.Пише че се е чула с моята лекарка д-р Минчева,и е съгласн с терапията която тя ми е назначила(увеличението на фраксипарина,и вливане на имуновенин всеки месец до към 30гс,живот и здраве).
8O 8O 8O,Рая как така до 30г.с ще се влива имуновенин за пръв път чувам верно ли това?Ще питам Конова!На мен бучки не са ми ставали досега незнам едни такива сини точици ми стават  :?
До 30гс,всеки месец,така ми препоръча д-р Минчева.Каза че само веднъж са спирали по рано имуновенина,а на всички останали момичета до към 30гс,особено тежки случаи като мен(с повече аборти).Не ми пречи вливането,няма да го плащам,пък и в болницата под лекарско наблюдение се чувствам спокойно.Каквото трябва ще правя само всичко да е наред!
isev,нищо по различно не включва терапията ми,освен този допълнителен имуновенин,както и магнерич-тази теряпия е изписана лично за мен,не давам доагнози на никой,лекарите преценяват най добре.
Във всяка стъпка виждай края на пътуването!
Не ми пречи вливането,няма да го плащам,пък и в болницата под лекарско наблюдение се чувствам спокойно.

Как така не плащаш? :ask:
Не бях чувала досега за безплатни вливания.
Писала съм подробно в темата "Имуновенин и интралипид".Всичко се поема от здравна каса,това че някой лекари се правят и не си правят труда да намерят пътека е друг въпрос.Иначе струва към 600лв,и като сложиш пътя до Плевен още 100,200-не е ли малко алчно от страна на загрижената ни държава.Не стига че сме наказани от съдбата да постигаме мечтата си с неистови усилия,а никой не си мърда пръста да помогне на момичета като нас!
*
Права си Рая ,но как точно трябва да си търсим правата при положение ,че всеки се спотайва те личните лекари едно направление не искат да ти дадат ти говориш за влеване без пари :x?
*
Рая, може би са имали предвид лекарите хепарин (в твоя случай фраксипарин) да не се бие мускулно.

Дали в корема, в крака или в ръката все се бие подкожно.
Не,имах предвид че не трябва да се правят ДРУГИ мускулни инжекции.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Не,имах предвид че не трябва да се правят ДРУГИ мускулни инжекции.

Рая, това само на теб са ти го казали и е много странно. При мен не е имало забрани или някой да обясни, че не трябва да се слагат и други мускулни инжекции. Нещо да не би да не си разбрала?
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Да, и при мен.

Рая, ако не ти представлява трудност и ходиш на същото място, би ли ги питала още веднъж?
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Ей сладурки  :D наминавам да ви видя! Виждам че сте добре и стискам палци да прекарате възможно най-леката бременност!
Ние с любимия пуснахме генетичните в събота, ще изчакаме резултатите от тях и после евентуално имунологични. И дай боже след около 3 месеца да се включвам към вас  :wink:
Напротив много добре съм разбрала.Казаха ми го не веднъж.Ще питам каква е точно причината,но акушерките го казваха на всички момичета на фраксипарин.
Някой знае ли колко ехографа отпуска ЗК за жени с рискова бременност?При положение че лекяря води женската ти консултация
*

Stela74

• **
  • 139
  • не ми трябва огън,а малка свещица...
« Отговор #72 -: Ноември 25, 2008, 08:23:23 am »
Криска,чакаме те отново след 3 месеца.Много късмет и успех по- бързо да се завърнеш. :bighug:
лек и усмихнат ден на всички.
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Крис :hug2:, с теб сме! yahoo_17Късмет и Сила!

Някой знае ли колко ехографа отпуска ЗК за жени с рискова бременност?При положение че лекяря води женската ти консултация.

Рая, за съжаление ЗК отпуска 3 безпалтни прегледа, колкото и за нерискова бременност!
За кръвните, ако бъркам някой да ме поправи, също 3 безплатни кръвни картини....

Добавям един текст, Мини :book: удари едно рамо!

Ако бременността ми е рискова и съм на възраст над 35 години, имам право на следните
допълнителни изследвания:
 Две допълнителни ехографии;
 Серумен скрининг за:
алфа-фетопротеин
свободен бета ЧХГ за оценка на риска от синдром на Даун и дефекти на невралната тръба.
Ако съм на възраст под 20 години, имам право на изследване за хламидия, както и една допълнителна ехография.
Ако имам кръвногрупова несъвместимост с биологичния баща на детето, ще ми направят изследване за
алоеритроантитела, както и една допълнителна ехография.
Ако имам фамилна обремененост с диабет, предишно раждане на едър плод, или предишно мъртво раждане,
лекарят ще назначи орален глюкозо-толерантен тест или кръвно-захарен профил (гликиран хемоглобин), както и
една допълнителна ехография.
Ако бременността ми е рискова, имам право на изследване за токсоплазмоза (при спонтанни аборти и
мъртвораждания), на серологично изследване за рубеола (при данни за контакт с рубеола по време на
бременността), както и на една допълнителна ехография.

Ето и линк с още Инфо!
« Последна редакция: Ноември 25, 2008, 09:18:50 am от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
По принцип при рискова бременност трябва да те преглеждат във всяко АГ,патологично отделение,безплатно и без направление,особено ако имаш оплаквания.Те са длъжни да те прегледат.А когато отидох във Варна АГ,една супер изнервена акушерка,дори без да ме изслуша ме изгони,защото не знаела какви са тея мойте проблеми,за пръв път чувала.И изобщо не можах да стигна до патологията.
Аз утре влизам пак в болницата,за вливане.Там има още едно момиче от нас,което е от Сф,но там не намерила нито един лекар който да и бърне внимание,дори не си вдигали телефоните.И тя се принуди да пътува до Русе,както съм принудена и аз.
*
« Отговор #75 -: Ноември 27, 2008, 13:36:38 pm »
Верно, че снощи си легнах със спиралата и малко ме болят очите, ама... тя София ли написа?Че пациентки бягат от София, за да отидат в Русе?...За България ли говорим?Че нещо се омотах...Ми то може и в Разград да дойдете, и тука ще ви обърнат нужното внимание явно..
Не е добре за кожата да си лягаш със спирала.
Да,точно за Русе говоря.Днес се видях с д-р Минчева от РУСЕ.Тя всек ден се чува с Конова,и Конова и е казала че ще има нов сайт с партньори на клиниката,и на първо място ще сложи д-р Минчева от Русенското АГ.Не мога да разбера какво толкова странно има.Освен това се видях с момичето от София(тя не иска да пише за сега във форума),която отиде специално заради тази лекарка,а в нейната стая има още едно момиче от София,което е там от началото на бременноста си(сега е в 9-тия).Много интересно защо тези момичета не са в София,а идват в Русе.Истината е че Конова поставя диагнози,но не поема лечението по време на самата бременност.Дори д-р Минчева е обяснила на Конова,че фраксипарин не се прави никога през ден,а всеки ден.
*
Мимче, за съжаление не всичко в София е свет! Свестните специалисти се броят на пръсти, къде са - няма значение. В София дори са се събрали доста повече от тези, за които бялата престилка не значи нищо. Била съм и в "кухнята", така че мнението ми не е голословно. Екипността между специалистите е сведена до нула. А смятам, че именно сътрудничеството между специалистите води до успешен резултат. Явления като липса на отношение, отговорсност и безинтересованост са повсеместни, да не говорим за такива като липса на компетенция и меркантилност, но изобилстват малко повече тук.
И аз съм от София, и какво от това. Пътувах до Плевен. Мрънках за Плодвив. Честно казано и до Русе бих стигнала, особено като видя гримасата на скъпия за това колко ще ни излезе една вливка имуновенин, при положение че не е асимилирал още сумата за фраксимарин на месец :) Така че... и от София пътуваме, зависи кой къде намери ЧОВЕКЪТ, който да му помогне да си разреши проблема!
Сори за спама! Въпросът е в това как да накараме повече лекари да търсят пътеката за вливане на имуновенин, както и прилагане на други медикаменти по възможност, през касата!
Така че Рая, ако твоята д-р Минева е така добра, да сподели! Когато имаме конкретна информация ще е малко по-лесно да се аргументираме в търсенето на правата си.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
Не е добре за кожата да си лягаш със спирала.
Да,точно за Русе говоря.Днес се видях с д-р Минчева от РУСЕ.Тя всек ден се чува с Конова,и Конова и е казала че ще има нов сайт с партньори на клиниката,и на първо място ще сложи д-р Минчева от Русенското АГ.Не мога да разбера какво толкова странно има.Освен това се видях с момичето от София(тя не иска да пише за сега във форума),която отиде специално заради тази лекарка,а в нейната стая има още едно момиче от София,което е там от началото на бременноста си(сега е в 9-тия).Много интересно защо тези момичета не са в София,а идват в Русе.Истината е че Конова поставя диагнози,но не поема лечението по време на самата бременност.Дори д-р Минчева е обяснила на Конова,че фраксипарин не се прави никога през ден,а всеки ден.
Д-р Минчева каква е по специалност?А защо Фраксипарин не се прави през ден , а всеки ден ?
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Д-р Минчева каква е по специалност?А защо Фраксипарин не се прави през ден , а всеки ден ?
Това, което знам от лекарите си тук е, че е по-слаб като действие от аспирина и не покрива много време - само 24 часа. Затова се слага и доза, за определено тегло. Поради тези причини не го препоръчват през ден, защото действието му е по-краткосрочно.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю