0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
За съжаление и аз имам какво да напиша по тази тема...
Вече не съм бременна,...а до преди 20 и няколко дни бях :(
За съжаление аз не стигам повече от 8 г.с. След 8 години борба( с малки прекъсвания поради смяна на семейното положение), резултатът е такъв:
1. Извънматочна в 8г.с.
2. Спонтанен аборт в 7г.с.
3. Мисед аборт в 7г.с.(това беше преди 20 дни)
Незнам как да вярвам, че следващият път ще се получи...
Незнам как да имам надежда, че може да имам безпроблемна бременност завършила с раждане на живо и здраво дете..
Записала съм си час за доц. Конова за януари 2009г. Изглежда моят проблем ще излезе там, защото забременявам, но не стигам до никъде.

Мили, момичета, пожелавам ви да имате безпроблемни бременности и да не разберете кога е дошло време да родите прекрасните си рожби.
А за всички нас, останалите остава единствено...надеждата.
*

sesi

• 218
  • Прави добро и ще получиш добро!
Nataly* Не знам как да те успокоя мила,но съм убедена че и ти рано или късно ще си гушнеш бебо,надявам се с доц.Конова да уточните диагнозата и скоро да се похвалиш.
Само на пред и не се отчаиваи :bighug:
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
Nataly,много съжалявам!Дано намериш причините и следващият път да е успешен!

Гане,много ми е мъчно,че минаваш и през това,дано до края няма повече проблеми и живо и здраво бебенце!

Сеси,радвам се,че всичко с кръвното е наред,но ти неспирай да го мериш,защото там нещта се променят за секунди направо!

За Дуфастона - аз го пих до 30-та г.с.
<br />
Днес ми вляха интралипид.Първо отидох в АГ,и след 1 час чакане една акушерка буквално ме изгони,защото не била чувала за такива вливания,и не съм била в болницата че да ме преглеждат.Изпрати ме в Медицинския център,където естествено трябваше всичко да си платя включително иглата,спринцовката,системата и разтвора NaCl.Бях на преглед при д-р Шопова(ако някой има мнение за нея моля да сподели).Докторката беше много любезна и за пръв път лекар във Варна да види това отлепване.Каза че се организира и да си почивам.За заапването каза че може и цяла бременност да трае.Но най много ме притесни,че според нея кистата е трябвало да изчезне до сега.Взеха ми кръв за туморни маркери(още едно притеснение,дане би случайно да съм се поуспокоила).Тази д-р Шопова е възрастна и работи със ЗК.Май ще се запиша при нея на консултация.Това от мен.
Натали,със сигурност Конова ще си свърши работата по изследванията.Дано следващия път всичко да е наред.За съжаление организма има памет и затова абортите ти са по едно и също време.Успех
Във всяка стъпка виждай края на пътуването!
*

Stela74

• **
  • 139
  • не ми трябва огън,а малка свещица...
Натали,много съжалявам.Дано следващият път всичко свърши добре,а сега да успеете да намерите причината.
Рая,ти в коя седмица си вече?Не съм много наясно с кистите,но се надявам всичко да се оправи при теб.Аз се поуспокоих малко,но незнам до кога.Дано не се разочаровам след прегледа в събота.
Успех на всички и безпробемна бременност. :bighug:
raia123, аз получих разлепване в 7 г.с. След като кървенето не спря до седмица, док ми изписа антибиотик. След още 1 седмица вече го нямаше...  Може би трябва да попиташ?
*

Nataly*

• 2785
raia123, аз получих разлепване в 7 г.с.
Аз ли нещо не съм разбрала 8O, или за какво "разлепване" говорим в 7г.с.?
*
Натали, съжалявам за случилото ти се! ПРавили ли сте генетична консултация и цитогенетично изследване на двамата заради абортите?

Рая, моля те, след като вземеш резултатите от изследването си драсни два реда, кои маркери по-точно ти е назначила лекарката?
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

Nataly*

• 2785
Натали, съжалявам за случилото ти се! ПРавили ли сте генетична консултация и цитогенетично изследване на двамата заради абортите?
Никакви генетични и имунологични не съм правила. Записала съм си час при доц. Конова за януари.
До всички момичета които са ми писали на лични
Изследванията за време на кървене и време на съсирване са ми назначени от гинеколог в областта на патологичната  бременност,д-р Минчева от АГ Русе.Сега през 10 дни ще ходя да пускам тези показатели защото във Варна няма кой да ми регуира дозата на фраксипарина.Явно добре се справя щом PLA за пръв път са ми в референтните граници.Това означава  че 0,4 ми влияе добре,а 0, ми беше малко.Но Конова никаде не споменава че това трябва да се регулира и контролира.А е много опасно,ако дозата не е достатъчна.
За туморните маркери незнам какви точно са,лекар може да те насочи,ако имаш нужда.А зацапването е реакия на организма ми.Докторката вчера каза че понеже съм в период който е рисков за мен(поради абортите които с адолу горе в тези седмици).Сега е важно да прескоча рисковата граница и да продължа напред.
isev, с теб съм! :wink:

Стела,сега съм в началото на 13(таза ми казаха вчера),абе 12-13гс.
Замислям се да ме назначат на работа при едни познати,за да съм на 2 договора и да вземам повече болнични,че с тези само инжекциите си купувам и до там.
*
Рая, какви лекарства още взимаш? Аспирин пиеш ли? Или карате само на фракси? Фраксито всеки ден ли го биете?
И на мен това със следенето на съсирването(фибриноген, протромбиново време INR aPTT) са ми го казвали, че трябва да се прави, за да се прецени точно необходимостта от фраксипарин.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Мерси Рая  :wink:ще се подкрепяме няма начин!А аз съм чувала че доплера давал най-добра представа за това какъв е кръвопотока към бебето и дали е добре да сие увеличава дозата на хепарина ,но това май е в по-напреднал етап от бременноста :ask:?Незнам ,но това със непрекъснатото следене на кървене и съсирване е доста сложно трябва да има кой непрекъснато да те следи ,аз ще питам Конова и ще пиша! :?
« Последна редакция: Ноември 21, 2008, 14:07:37 pm от isev »
Днес получих мейл от Конова,защото държах на заключение от нея след изследванията на PLA,NK. Писала ми е да си продължавам по старата терапия,а тя не включва интралипид,и фраксито е 0,3 и то през ден.За мен тази доза беше крайно недостатъчна,но тя не знае че вече съм на 0,4.За повишените НК-15,8% нищо не ми е изписала.Аз си направих вливането вече,за да съм спокойна.
Аз съм още на аспирин,утрогестан 2 по2,магнерич(за канотракциите),но шпа,спазмалгон.При момичета на фраксипарин НЕ ТРЯБВА да се прилагат мускулни инжекции! Затова в болницата всичко ми беше на системи.
*
Рая, защо "При момичета на фраксипарин НЕ ТРЯБВА да се прилагат мускулни инжекции!"? Направо ме  застреля....
*

Stela74

• **
  • 139
  • не ми трябва огън,а малка свещица...
Рая,стискам палци да прескочиш този рисков период.Дано накрая всички успеем да прегърнем поне по едно бебче. :bighug:
Незнам защо не трябва да се правят мускулни инжекции,но постоянно ми го повтаряха в АГ.
В понеделник си вземам направение и се запискам на консултация при д-р Шопова.
Живот и здраве в четвъртък пътувам за Русе за преглед и за приемане в болницата, за вливане на имуновенин.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
По принцип при фраксипарина по-голяма усвояемост има ако се бие в корема. Но и мускулно става. Аз докато бях в болницата ми го биеха мускулно. Но се смята на тегло, до колкото разбрах, не се поставя ей така. Така че няма проблем да се бие и мускулно.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Не, аз разбрах от думите на Рая, че когато се бие фраксипарин, не бива да се бият други мускулни инжекции....А фраксито лично аз винаги съм си го била в корема. И се изненадах, защото аз имам бита една мускулна диазепам (инцидентно) след трансфер. След това имах предписани 3x2  но шпа- мускулно, но тогав спрях фраксито по заръка на Владимиров. Значи има логика.Ще разпитам по въпроса Владимиров и ще пиша.
Фраксипарина може да се бие и в ръцете.Каза ми го Конова,както и докато лежах в АГ ме питаха къде искам да ми го бият.Няма значение,усвоява се по един и същ начин,все пак навсякъде има кръвоносни съдове.
За мускулните инжекции говоря за различните от фраксипарин,например но шпа и спазмалгон.А фраксипарина е подкожна инжекция.Аз лично си редувам корема и ръцете.защото ми стават бучки.
Вчера имах имейл от Конова.Пише че се е чула с моята лекарка д-р Минчева,и е съгласн с терапията която тя ми е назначила(увеличението на фраксипарина,и вливане на имуновенин всеки месец до към 30гс,живот и здраве).
Момичета,как се чувствате след 12гс? Отшумя ли гаденето и чувството за отпадналост?
Имате ли някакви оплаквания.При мен гаденето изчезна,имам само сърцебиене и ми се спи.Започнах да имам желание да поизляза сред хора,да се разнообразя малко,че този домашен арест вече ми омръзна.