0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Нова бременна тема
« Отговор #20 -: Октомври 29, 2008, 10:28:54 am »
Здравейте момичета и аз бях няколко дни със зацапване но си спря от самосебеси,вчера бях на консултация и аиде пак проблем с кръвното 140-80 незнам вече какво да правя пия допегит 2 по 1/2 а от днес сутрин 1/2 вечер 1 някои имал ли е подобен проблем пишете моля ви  :ask:

Сеси, ако пишеш в другата тема ще ти отговорят много детайлно за проблема с кръвното, и как се решава. Има доста момичета, които са минали по този път!

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #21 -: Октомври 29, 2008, 10:42:38 am »
Здравейте момичета и аз бях няколко дни със зацапване но си спря от самосебеси,вчера бях на консултация и аиде пак проблем с кръвното 140-80 незнам вече какво да правя пия допегит 2 по 1/2 а от днес сутрин 1/2 вечер 1 някои имал ли е подобен проблем пишете моля ви  :ask:

Сеси, ако пишеш в другата тема ще ти отговорят много детайлно за проблема с кръвното, и как се решава. Има доста момичета, които са минали по този път!

Рали е права, в другата тема четат повече момичета, както и вече не бременни като мен!

Сеси, зацапване можеш да имаш по много приини, аз имах в рамките на няколко седмици от кръвоизлив до зацапване!
Кръвоизлива в 10 седмица беше отлепване на плодния сак на живия близнак(справка подписа ми),
а зацапването към 14та беше от полип в цервикалния канал!
Написаното от мен не означава, че ти имаш нещо такова, просто отиди на лекар за да бъдеш спокойна!
 yahoo_17Късмет!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #22 -: Октомври 29, 2008, 11:13:08 am »
Момичета, не знам защо се делите на по-рисково бременни и по-нерисково?

Всички бременности тук са ценни, рискови и след много болка. Дали заради мисед, дали след АРТ, дали след тежки операции и т.н. Всички искат да родят живо и здраво дете, нали?

Рая, определено искаш да се наложиш в тази тема, но помисли дали ще си на 100 процента полезна с опита си, или тези, които са в по-напреднала бременност или вече родили няма да са по-полезни за момичетата?! Не съм забелязала в темата на бременните да си говорим за това как се сменя памперс или колко часа да разхождам бебето навън. Говорим за същите неща, които ви вълнуват и вас, и треперим до края дали ще родим децата си живи и здрави.

Темата на бременните е едно чудесно място да си споделяме всички тревоги, страхове и вълнения. Не деля проблемите на зацапване, болки, подготвка за кърмене, високо кръвно. Разделянето на бременността на три фази, съответно и на три теми, дали няма да разводни информацията? 
Аз рядко влизам в този подфорум, а бих мола да бъда полезна с мъничко поне.

Само да вметна, че забременях след ИКСИ, че минах през какво ли не, за да родя момчетата, от кървене като цикъл в целия трети месец, до нервни кризи, до контракции от петия месец и т.н. Така че, недейте категоризирайте бременните. Това е молбата ми, а апелът "който не иска да чете, да не чете." е много глупав и неуместен за този форум.

sesi, и при мен зацапването спря, но на кратко казано се дължеше на местоположението на ниско предлежащия първи близнак.
За кръвното, правила ли си Доплер, коя седмица си, и консултирала ли си се със специалист в тази област?

Леки бремености на всички и здрави бебета! С най-добри чувства.  :D

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #23 -: Октомври 29, 2008, 11:57:11 am »
Каси, разбирам позицията ти, но

Момичета, не знам защо се делите на по-рисково бременни и по-нерисково?

Всички бременности тук са ценни, рискови и след много болка. Дали заради мисед, дали след АРТ, дали след тежки операции и т.н. Всички искат да родят живо и здраво дете, нали?

не е съвсем така. Не става въпрос за несъществуващо деление на рискови и нерискови бремености. Аз писах вече, това, че една бременост е след АРТ или дълги години очаквана не я прави рискова. Даже напротив, повечето такива бремености протичат без усложнения. Всички бременности тук са ценни и след много болка, но не и рискови.

От друга страна, при определени заболявания на бременната, като АФС, тромбофилия, хашимото, гестационен диабет, предхождащи няколко спонтанни аборти и/или мисед, бремеността е рискова, защото се очакват усложнения, като тромбози, тромбоемболия, смърт на плода и т.н.

Специално след няколко спонтанни аборта и/или мисед емоциите, с които се посреща новата бременост са много различни от тези в дългоочакваната... което е още един аргумент в полза на съществуването на отделна тема.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #24 -: Октомври 29, 2008, 12:40:31 pm »
Аз съм била с два аборта - в 9-та седмица и в 20-та с близнаци.Третата ми и успешна бременност мина с много напрежение и проблеми-прееклампсия,гестационен диабет,пиех 9 вида лекарства.Пишеш си в темата за бременни,защото аз бях една от тях.
Непрекъснато забременяват нови момичета и както е тръгнало,ще трябва да разделим форума по дни.

sesi,определено в другата тема ще получиш повече мнения.Аз примерно се бях отказала да чета тази,че ми заприлича на кокошкарник ,но случайно видях въпроса ти.Аз бях така и от 8-ма г.с. започнах Допегит.
Дозата на Допегита е много нищожна и според мен трябва да се увеличи ако няма ефект.Разбира се,лекарят ти трябва да каже с колко.Аз стигнах до максималната 6-8 таб. дневно и пак не можех да го контролирам,та ми включиха и друго.Следи се редовно - поне по 4 пъти на ден!Ходи редовно на Доплер - аз ходех на 2 седмици,много е важно да се следи кръвопотока!Ти Аспирин пиеш ли?Ако не-може да го обсъдите с док.Аз пиех от 8-ма г.с.Също и рибено масло пиех,по съвет на моята лекарка.Започни и редовни изследвания за белтък в урината!Аз имах тази екстра и се наложи да приемам и протеини на Биогейм.
<br />
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #25 -: Октомври 29, 2008, 12:49:19 pm »
Поради някаква причина изчезна поста ми от преди 2 дни. Няма да повтарям писаното...

Както е да явно винаги ще стигнем  до толерантност, култура, състрадание...

Когато през юли 2006 година беше положетелен резултата от тогавашната ми процедура, получих кървене... единствения, с който можех да споделя беше док. нямаше тема на бременни, нямаше с кой да си споделя страховете... Живеех в кошмар, ходих по 3 в седмицата на УЗИ да видя дали  :heartbeat: тупти.

Не смеех да пиша никъде, защото изпитвах състрадание към момичетата, които бяха с неуспешни процедури. Тогава  рядко се случваше някой да се похвали с две чертички...
Когато направих аборт в 21седм. и 2 дни отново бях сама...

Слава на Бог през  2007 год. та и до сега преживяваме baby boom.
Родиха се много бебета на Зачатие но и хората като, че ли се промениха и все по-често опираме до такива дискусии.

Странното е, че в " Родители преживели загуба " в bg-mamma също има бременелска тема, имаше моменти, в които смятах, че не е редно, защото, когато си преживял загубата " вчера " болката е голяма, много голяма и  не ти се чете щастлива бременелска тема а тя е пред очите ти.
В последстиве разбрах, че мамите, от този подфорум по този начин оцеляват и притъпяват болката. Те никога не могат да започнат коментар в една отчетна тема, просто са променени. Темата им е изпълнена с надежда а не със щастие, усещане, което е лукс за тях.

Вие сте големи момичета, бъдещи мами преценете сами кое е правилно!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
« Отговор #26 -: Ноември 16, 2008, 11:29:35 am »
Леле, чак сега виждам тази тема.
Като цяло никой не може да каже от самото начало дали една бременност е нерискова, да не говорим, че рисковете са много и различни. Едни са рисковете при имунологични проблеми, други при прекарани инфекции, трети при недостатъчност на маточната шийка, четвърти, пети и т.н. Една така наречена рискова бременност може да протече без никакви усложнения но е възможно и обратното. Аз лично нямам нищо против всеки да си има тема, където се чувства комфортно да пише, нито ми пречи че има повече или по-малко теми по един проблем. Най-важното според мен е да се извлече максимално полза от този начин на комуникация. Т.нар. в тази тема "рискови" могат да бъдат изключително полезни за останалите да разпознаят някои рискове и да вземат навреме мерки, а също и обратното - останалите "нерискови" също имат опит и прекарват безсънни нощи да четат щяло и нещяло защото страх лозе пази. А ако на някой му пречи да чете за рискове и не иска да си разваля безоблачното настроение, да се концентрира върху ритането, гаденето и излишните килограми - ехееей има огромен подфорум с отчетни теми в бг-мамма - направо ще си падне на мястото и е толкова весело там. :)
Само да споделя опит - моята бременност беше след АРТ (трети опит), многоплодна, води се рискова отвсякъде. За щастие протече безпроблемно - дали защото взех всички нужни и ненужни мерки, но честно си признавам не я усетих като бременност - прекарах я с вперени в календара и часовника очи и я усещах като един дълъг период след трансфер. Да не казвам, че изчетох и изследвах всичко възможно само и само да съм сигурна, че ще я запазя. Това беше по повод на това дали темата на бременните е за момичетата с лесни и безоблачни бременности, ами не е. Всички бременности тук са много специални и дай Боже да се случат на всички да изпитат тези трепети и да родят здрави и умни дечица!
От гледна точка на такт спрямо незабременелите имам предложение ако искате да направим още една бременна тема в дългоочакваната - за момичетата с рискова бременност, а вече времето ще покаже дали има нужда да са две или ще тръгната като една обща. В крайна сметка тук е свободен форум и всеки може да си пуска тема :)
Лека и безпроблемна на всички, а за тези които я очакват съвсем скоро да видят двете чертички и да стигнат до най-щастливия ден на срещата с бебчо!

мнооого офтопик: Абе момичета с този групов чат ми забива не само скайпа ами и целия комп - направо не мога да направя нищо - тотален спек. Да не говорим, че ми стана неидобно заради мен два пъти да сменяме стаята за да ми се оправи компа. Няма ли някакъв друг начин - примерно освен груповия да видим дали този чат на сайта няма да свърши работа. Някой друг имал ли е този проблем?
« Последна редакция: Ноември 16, 2008, 11:40:51 am от cygnus »
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #27 -: Ноември 18, 2008, 14:53:40 pm »
Понеже по-рядко влизам вече, та поизтървах екшъна, но да си кажа и аз.
8 години борба със стерилитет, 3 бременности, от които 1 завършила с живо дете, втората с мисед, третата - мъчим се да я закрепим, за да родя живо и здраво дете в 9 месец като нормалните майки. Има бременности и бременности. Всяка сама по себе си е уникална и не може да се сравнява с нищо. Първата ми бременност е след 5 годишен стерилитет и беше абсолютно безпроблемна. Не разбрах как стигнах до раждането. Втората - забременях от раз, обаче беше с кървене, полипи, висока кръвна захар и в крайна сметка в 14 седмица - мисед. Знам как се чувства всяка една жена с такива проблеми - беше ме страх да ида до тоалетната даже. Изпаднах в невероятна емоционална дупка. Животът ми се промени на 180 градуса. Годината след това беше още по-тежка. Случиха ми се жестоки неща, удари на съдбата един след друг, не знаех на кой свят се намирам. Дадох си време, много време преди дори да се осмеля да опитам за трети път. И невероятно, но факт - отново безпроблемно забременях. Да, обаче не й беше писано и на тази бременност да е прекрасна. Нямам и един ден спокойствие от началото. Събраха ми се прекрасни екстри - полип, на хормонална основа, който няма как да се махне, Хашимото, високи НК клетки, кървене... Докато стигнах до заветната 24 седмица, в която съдбата ме изненада с доста сериозен удар - силен кръвоизлив и престой 10 дни в болница. Биха ми инжекции за дробовете на бебето, силни дози магнезий, антибиотици и още куп други лекарства, само и само да задържат бебето да не се роди. И в момента съм на легло, почивам, от време на време кървя, но се боря да запазя детето си. Ето затова бременности след АРТ или след естествено забременяване могат да бъдат и проблемни, и безпроблемни. Единствено вашето общо състояние може да ги определи какви ще бъдат.
По въпроса дали да има такава тема или не - мисля, че разбирам момичетата с аборти защо не биха искали да пишат в Темата на бременните. Аз също не съм споделила там какво ми се е случило, точно за да не изплаша някой, който дори и на ум не му идва, че може да има проблем. ДА, тук споделяме, даваме си взаимопомощ, но в мъката, болката и тъгата всеки от нас е сам. И ако момичето с 2 аборта, може да разбере мен, с един, то момичето, което от самото начало единствения му проблем след АРТ е пълнеенето, то между нас независимо от общия проблем "стерилитет", няма много общо в симптоматиката и основата за разбирателството ни е съвсем различна. И да, тук всички се притесняваме за едно и също, независимо как сме забременяли. Но никой няма право да съди другите дали се чувства проблемен или не и дали иска да го сподели точно с определени хора или не.
Много се говори за толерантност, за съобразяване, за внимание, само че в последно време никаква я няма. Да не говорим, че хората, които трябва да спазят този тон и толерантност се държат малко като на пазар. Не е нужно, ако не можеш да убедиш някой в твоята правота, да му налагаш със сила мнението си. Спри, помисли и след това пиши, за да не обидиш някой.
Съжалявам за емоционалното изказване, но бях провокирана от спора и съответно от разменените реплики. Желая на всяка една от вас безпроблемна, щастлива и завършваща с раждане на живо и здраво дете, бременност!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #28 -: Ноември 18, 2008, 15:34:22 pm »
В началото пишех в тази в тема като бременна с проблеми. Сега мога да ви кажа че направих миссед и в петък ме кюртираха!

Не мисля че щеше да е уместно да пиша в другата тема на бременните!

Ганка разчувства ме!
*

Ganka

• 5926
« Отговор #29 -: Ноември 18, 2008, 15:49:15 pm »
Криска,съжалявам, :( каквото и да кажа, не мога да облекча болката ти, мога само от сърце да ти пожелая да се справиш бързо с нея и да продължиш напред, за да станеш щастлива майка един ден! Прегръщам те и ти желая много сили и късмет!

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*
« Отговор #30 -: Ноември 18, 2008, 20:17:53 pm »
Рая, знаеш мнението ми и пожеланията ми. Пак  :crossfingers: :crossfingers:

Гане, и на теб! :crossfingers: :crossfingers:

Криска, много, много съжалявам, мила  :balk_145: :bighug:

Страхът е ужасен...
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
« Отговор #31 -: Ноември 19, 2008, 14:14:53 pm »
 :ask:Здравейте момичета , аз не съм бременна, но бях преди три години и всичко беше нормално.Сега отглеждам едно хубаво и здраво момиченце на 3 години.Искам да попитам и искрено се надявам,някой да ми изпрати информация ако има такава за opsetetric choleftasis - това са съмнения за диагноза при направена кръвна картина на сестра ми ,която е бременна в 29 г.с.Тя не живее в БГ и събирането на информация е по трудно на медецинска тема.Моля Ви чувам за това за първи път ,ако някой знае нещо Пишете. Предварително Ви благодаря за отделеното време.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
здравейте,

след почистване от постинги не по същество, темата намаля от 7 на 2 страници. смених заглавието. използвайте извоюваната си тема разумно и на ползу роду :) аз ще я следя.

успех на всички до края!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

:youwoman: Благодарим ти много  jam .
Рая стискам ти палци и да продължаваш да ни радваш с добри новини.
Ганке още малко остава.
Криска съжелявам много трябва да си силна.
Да се отчета вече съм в 24 седмица. Бебчето мърда много. Вече съм по спокойна, но сега трябва да се обаждам да си запиша час за ехография и леко почнах да изпадам в паника. Толкова много ме е страх да не открият нещо лошо.
 Дано господ е с нас и да ни закриля!
За obstetric cholestasis намерих това , но е на английски. http://www.patient.co.uk/showdoc/23068933/
*

sesi

• 218
  • Прави добро и ще получиш добро!
Здравеите момичета вчера бях на консултация и с кръвното от 2 седмици е ок 120-70 надявам се и за напред да е така.
Желая на всички успех до края и да си гушнем здрави бебчета :P
Днес излязоха резултатите ми от Плевен,имам повишени НК 15,8%,а тромбоцитните агрегати са в норма за пръв път,явно фраксипарина им е повлиял.Утре ще отида на преглед и ще направя вливане на интралипид в Окръжна.Говорих със Скочев и той каза да отида,че не са правили,но нямало проблем.Освен това леко ми зацапа пак,направо вече ми писнаДо кога може да е това зацапване и кога ще се оправи отлепването,незнам.На някой случвало ли му се е?
Във всяка стъпка виждай края на пътуването!
*

Stela74

• **
  • 139
  • не ми трябва огън,а малка свещица...
Jam,благодаря за темичката.Гане,благодаря и на теб за хубавите думи. :youwoman:Рая на мен док ми каза,че с това отлепване е опасно до 16 г.с.Незнам дали наистина е така,а дуфастона ме кара да го пия до 20г.с. за всеки случай.Стискам ви  :crossfingers: и ви желая много късмет и успех. :bighug:
П.П.аз в събота ще съм на преглед.ще гледаме бебето за малформации и много се притеснявам.стискайте ми палци.
*

Ganka

• 5926
Рая, по принцип зацапване може да имаш доста време, да не кажа до края. А иначе до 14 седмица твърдят, че се формира плацентата и би трябвало да се оправи това отлепване. Аз пиех дуфастон почти до 22 седмица. Много зависи също къде е закрепена плацентата, ако е малко по-ниско, също може да създава проблеми.

*
Момичета, пиша ви, за да ви подкрепя! И аз имах два спонтанни аборта и две години след втория се получи бременност, която завърши с раждане на здраво бебе. И това на 39 г. Тази ми бременност не беше никак нито рискова, нито проблемна, но това го разбрах чак след раждането. Треперех си  до края и макар че имах някои дребни проблемчета, то те не се оказаха толкова фатални, както при първите две бременности. Та, искам да ви кажа, че всичко е индивидуално! Не мислете за първите си неуспешни бременности, защото всяка си е за себе си. Поне моят опит го доказва, и то на тази възраст. Само да уточня, че не се разбра причината за първите два спонтанни аборти и никакво по-специално лечение не съм предприемала след това, обстоятелствата бяха такива, че даже и специални изследвания не можах да си  направя, за което до раждането съжалявах.

На вас ви пожелавам успешна бременност този път! Всяка бременност е сама за себе си, не си мислете зе предните неуспешни пъти! Стискам ви палци и е хубаво, че вие имате възможност да направите повече изследвания!!!

Гане, не знаех за твоите патила! Успех ти пожелавам до края и поздрави на (нашето  :wink:) баварското момче!  :D