Чета ви момичета и реших и аз да споделя нещо от моята бременност. Стерилитетът ми беше 5 години, имунологичен. Забременях след имунологично лечение (ЛИТ) и заради хомозиготна мутация МТХФР ми предписаха фраксипарин. Имам автоимунно заболяване, заради което не можех да приемам аспирин. Слагах фракси почти до третия месец, когато автоимунното заболяване се прояви и заради него спрях и фраксито и изкарах до края на бременността без аспирин и без фракси, въпреки колебанието на лекарите, но понеже здравословното ми състояние не беше хич добро, не рискувахме с фракси. Плацентата до последно си беше много добре, родих със секцио 10 дни преди термин и плацентата си беше добре, щях и до термин да си изкарам спокойно. Показателите за съсирване на кръвта на моменти не ми бяха читави, но въпреки това всичко беше наред. Просто за информация го споделям и успех на всяка една бременна от тази тема!
П.С. Заради заболяването даже не съм пила и задължителната при тази мутация фолиева киселина през по-голямата част от бременността. Не ми сложиха и препоръчвания фраксипарин при раждането.