0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Аз бях с ниско прикрепена плацента при втората си бременност, която се отлепи частично около 14 г.с. и след много силен кръвоизлив успяха да спасят бебето. Оттогава до края на бременността бях на легло. Включително съм имала периоди и да не ставам до тоалетна, заради кървенето и се обслужвах с подлога. Гинипрал започнах да пия към 20 г.с. с пропронолол /дано не бъркам :oops:/ и едвам дочакаха да вляза в 37 г.с. и извадиха бебчето. Слава на Бога роди се доносен 3.500 кг. на 52 см. Стискам палци и при теб резултата да е същия!!!! Много късмет! Знам какво значи притеснение и непрекъснато да си наблюдаваш матката, контрахирана ли е не е ли, къде те боли защо те боли. Ужасно е, но си заслужва! :D Още веднъж стискам палци всичко да мине нормално :crossfingers:
Благодаря Дани.Има много случаи на ниска плацента,която се повдига след известно време.Сега отивам пак на лекар,нямам търпение до утре.Дано всичко да е наред.И тая плацента да се е повдигнала още.
Във всяка стъпка виждай края на пътуването!
*

ilka

• *
  • 16
  • iskam bebe
Здравейте бъдещи майки!!! :)Ще ви разкажа и моята история- след 4 години на мъчения и ходения къде ли не- вече чакам бебе- 6 седмици и 7 дни! Преди да се явя на изледването лапароскопия , четах доста в този сайт и така и не се осмилих да пиша :)Това беше още през април миналата година- сега вече съм забравила почти от радост какво трябваше да преживея и се моля само всичко да бъде добре! Работя в тази област и всъщност когато човек знае кое как може да бъде се плаши още повече  :(След прегледа при гинеколог и добрата новина ми прокърви еднократно, бях подготвена естествено ,че бременността се води рискова, но доста ме оплаши това 8O Сега си пия хапчета по една дозина три пъти дневно и си стоя в къщи на топло-доктора казва, че не  е страшно, но нали знаете- човек си има едно наум винаги! След две седмици ще уточнят едно или две всъщност са бебетата- засега  :bori_011: :bori_012:Очаквам вашите съвети към мен и успех на другите които чакат- да знаете не се отчайвайте и бъдете оптимисти :D- като мен!!!!!!!!!!
ilka,честито!Много се радвам за теб!Лека и безпроблемна бременност!
*
Привет момичета :)
Да се запиша и аз в темата. Имам положителен тест и чакам преглед на 26.
Днес си пуснах изследвания за кръвосъсирване и резултатите са:

Време на кървене 3min 2-4 min
PT ( протромбиново време ) 62% INR 1.52   80-120%; INR 0.7-1.3
аPTT 47 sec 27-42 s

На аспирин протект и фраксипарин 0.3 съм.
Моля за коментар много съм притеснена  :?
Първо честито!!!Пожелавам ти леки и безпроблемни  :cloud9:.Аз не съм специалист затова немога да коментирам иследването ти.Недей да се притесняваш толкова много,а спокойно изчакай прегледа който е съвсем скоро.Вярвам че всичко ще бъде наред в понеделник. :goodluck:.
Здравейте момичета.
Аз от около седмица и половина съм с болки в кръста.Сега съм в 20г.с.В сряда бях при док заради вапросните болки.Оказа се че имам контракции които аз не усещам много-много и заради които сега имам леко отлепване на плацентата.Сега лежа и пия но-шпа и нутри-маг.Притеснявам се защото сам на преглед при мойта докторка чак на 02.02. а дотогава си е доста време в невидение.Много ми е притеснено,защото знам че е опасно това отлепване(макар и много малко).
sweet_baby, ilka, Kylie честита ви бременност!!! Относно кървенето - лежане тлябва. Колкото по-амалко движения правите толкова по-добре. Ставайте само до тоалетна. Това си има и хубави страни - мъжът ми дори се научи да готви :D Не трябва и да се притеснявате, но знам че то ва е невъзможно.... но поне се разсейвайте, гледайте телевизия, филми, аз дори и два гоблена уших :D
Чета ви момичета и реших и аз да споделя нещо от моята бременност. Стерилитетът ми беше 5 години, имунологичен. Забременях след имунологично лечение (ЛИТ) и заради хомозиготна мутация МТХФР ми предписаха фраксипарин. Имам автоимунно заболяване, заради което не можех да приемам аспирин. Слагах фракси почти до третия месец, когато автоимунното заболяване се прояви и заради него спрях и фраксито и изкарах до края на бременността без аспирин и без фракси, въпреки колебанието на лекарите, но понеже здравословното ми състояние не беше хич добро, не рискувахме с фракси. Плацентата до последно си беше много добре, родих със секцио 10 дни преди термин и плацентата си беше добре, щях и до термин да си изкарам спокойно. Показателите за съсирване на кръвта на моменти не ми бяха читави, но въпреки това всичко беше наред. Просто за информация го споделям и успех на всяка една бременна от тази тема!
П.С. Заради заболяването даже не съм пила и задължителната при тази мутация фолиева киселина през по-голямата част от бременността. Не ми сложиха и препоръчвания фраксипарин при раждането.
Благодаря ти, Бени!

*

teoivo

• **
  • 69
  • Само преживените неща са истински разбрани ....
Здравейте момичета.Искам да ви попитам нещо.На 6.12.08 направих спонтанен аборт,преди няколко дена разбрах че пак съм бременна,но имам страшни болки в корема.Вчера ходих на доктор и ми изписа дуфастон 2x1 (за задържане,защото плодния сак още не бил добре оформен) папаверин 3x1 и герикапс  2x1 до четвъртък и тогава да ида пак да ме види и да ми каже ще го бъди ли,но аз си мисля че ми трябва нещо по силно от дуфастона.Все още не съм се записала на консултации защото е още рано,но ме е страх че няма да дочакам консултациите.Моля ви кажете ми какво да правя,да търся ли и друг доктор да ме види или да изчакам до четвъртък да видим какво ще ми кажат.
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
На 6.12.08 направих спонтанен аборт,преди няколко дена разбрах че пак съм бременна,

Знначи е станало на сл. месец.
А не ви ли казаха да изчакате поне 3 месеца?
*

teoivo

• **
  • 69
  • Само преживените неща са истински разбрани ....
На 6.12.08 направих спонтанен аборт,преди няколко дена разбрах че пак съм бременна,

Знначи е станало на сл. месец.
А не ви ли казаха да изчакате поне 3 месеца?

На 6.01.09 бях на преглед и доктора каза че съм се възстановила и че може да действаме.
teoivo, аз нямам много опит, но все пак ще си позволя да дам мнение.
На първо време честито и вземи малко да се успокоиш. Бебчето има нужда от това.
После - ако все още имаш притеснения, за собствено успокоение може да се консултираш с още някой лекар. Но като цяло си мисля, че най-добре е да си полежиш вкъщи. Успех и след 9 месеца да гушкаш здраво и пухкавичко бебенце!  :sucky:
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
Първо честито на Теоиво! Дано този път всичко да е наред!!! Само че, и аз се чудя не ви ли казаха да се пазите поне 3 месеца за да може лигавицата на матката да се възстанови напълнор иначе може плодния сак да не може да се закрепи както трябва /което в никакъв случай не ти пожелавам/. Консултирай се при всички положения поне с още един доктор! И наистина дано всичко да е ок и след 9 месеца да сбъднеш мечтата си за най-сладкото бебче!!!
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Случило се е! Какво толкова?
Сега важното е да се запази спокойствие и да отидат на добър лекар който да ги следи и да им даде правилните лекарства!
От моя доктор знам че не е добре да те боли и за това ет съветвам да отидеш на още едно две места за преглед и консултация!
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
Криска и аз и пожелавам всичко да е ок може пък така да и е писано бебчо да дойде барзо бързо!!! ДАНО да стана така с всички ни!!!
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Задължително отиди за второ мнение.За болките пий но-шпа ако не го пиеш вече.Успех мила този път всичко ще е наред  yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
Защо да не е нормално да те боли?
Мен винаги ме е боляло първите 3 месеца. Матката се разтяга и при някои жени боли доста. Всеки е индивидуален. Няма две бременности еднакви.
При спонтанен аборт лигавицата на матката от какво толкова трябва да се е увредила особенно ако е ранен, след като всяка менструация е аборт на неоплодена яйцеклетка.

teoivo  пий си лекарствата това е което се изписва в такъв случай. Папаверина е обезболяващо и за контракциите ,затова няма нужда да се пие и но шпа. Дуфастона помага да се задържи и развие бременноста. Най много помага пълна почивка.
Желая ти успех. И само спокойно.
*
teoivo, задължително потърси повече от едно мнение! Дано, всичко е наред този път, но според мен е трябвало да изчакате още малко... Аз съм в подобна ситуация и искам да започна опитите възможно най-скоро (нямам време за губене). Но докторът ме предупреди в никакъв случай да не го правя преди това този срок за "да не стане по-лошо" този път. Каза ми го доста сериозно, което наистина ме накара да го послушам...
за съжаление и аз загубих мойто момченче в 15 седмица. Чакам да излезне хистологията за да ми каже доктор какви изследвания да направя защото всепак бебето се развиваше добре и изведнъж спукан мехур / имах леко отлепване на плацентата и лежах в болница в МД/и край, но при всички случай ще изчакам поне 4-5 цикалала за да подновя опитите.