0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
къде правихте лапароспокия
« -: Октомври 25, 2008, 14:25:59 pm »
Здравейте, момичета.
Преди година правих цветна снимка в Св.София, резултата ми е: дясна тръба пропуска свободно к.м. В ляво тръбата пропуска к.м. през фимезно стеснено отвърстие.

д-р при който ходя смята, че лявата ми тръба е запушена и се чуди дали да правя втора цветна снимка или да ме прати на лапароскопия.

Вие къде си правихте лапаро? Моля препоръчайте ми доктор.
Аз съм с 4 годишен стерилитет. Ако едната ми тръба си е добре, защо се налага тази операция?
Моля за вашето мнение. Когато съм в клиниката винаги пропускам да питам нещо.

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: къде правихте лапароспокия
« Отговор #1 -: Октомври 25, 2008, 15:03:16 pm »
Д-р Стаменов.
Повода беше хидросалпингс в ляво (резултат от ЦС). От лапароскопията се установи ниска степен ендометриоза, малко сраствания, две малки миоми, хидро в ляво и втора дилатация на цервикалния канал.
Не при всеки обаче се стига до изненади, обикновено нещата са по-прости от колкото си ги представяме.
Успех!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #2 -: Октомври 25, 2008, 16:10:44 pm »
Д-р Николова в бившата"Тина Киркова" за отстраняване на сраствания установени при ЦС.

*
« Отговор #3 -: Октомври 25, 2008, 17:42:00 pm »
Моята беше диагностична и беше в АГ Варна при д-р Александров.
Аз правих лапаро поради същата причина, поради която и ти ще правиш-цветна снимка, на която се вижда една напълно запушена и една проходима, но нагъната тръби.Отидо при д-р Александров с цел да ми се направи пластика, но той директно дръпна снимката настрани и не я прие за диагностика.Предложи да направим диагностична лапароскопия и после вече да му мислим.Съгласих се и не съжалявам-на лапарото излезе, чеи двете тръби са си в ред ;)
Моят съвет-направи лапарото.Не само заради тръбите, това е най-точната диагностика по принцип, открива или отхвърля редица други проблеми.
Успех!
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #4 -: Октомври 26, 2008, 21:17:31 pm »
при стаменов.
подозираше ендометриоза и лапарото потвърди подозренията му.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #5 -: Октомври 26, 2008, 21:25:12 pm »
Д-р Стаменов.
подобен на твоя случай бях, едната тръба пропускаше, другата не. оказа се че имам някакви сраствания, които премахнаха и сега си имам 2 напълно проходими тръби
*

Мишел123

« Отговор #6 -: Октомври 29, 2008, 12:00:08 pm »
Д-р Стаменов.
подобен на твоя случай бях, едната тръба пропускаше, другата не. оказа се че имам някакви сраствания, които премахнаха и сега си имам 2 напълно проходими тръби

А колко време отнема цялата процедура по лапарото, като дни...? Т.е. до напълното възстановяване?
*
« Отговор #7 -: Октомври 29, 2008, 12:41:36 pm »
Моята лапароскопия беше в клиниката на Мазнейкова. Всичко мина нормално и на следващия ден ме изписаха. После трабва да се пазиш известно време
*
« Отговор #8 -: Октомври 29, 2008, 17:14:44 pm »
Д-р Стаменов.

А колко време отнема цялата процедура по лапарото, като дни...? Т.е. до напълното възстановяване?
След първата седмица се чувствах нормално.Движех се и си вършех обичайните неща.Не съм вдигала тежести обаче поне още месец.

*
« Отговор #9 -: Октомври 30, 2008, 19:46:00 pm »
Моята лапароскопия я правих при д-р.Александров(Варна).При мен се наложи и двете тръби да се махнат.Успех.
*

eagle

• 515
  • "Дързостта е гениалност, сила и вълшебство". Гьоте
« Отговор #10 -: Ноември 01, 2008, 19:56:44 pm »
При Даскалов, МедикусАлфа Пловдив през 2007 г. заради ХСГ в дясна тръба и сраствания. Предстои ми второ лапаро януари 2009, но този път при Стаменов поради същия проблем - този път обаче ще затворим и двете тръби.
« Отговор #11 -: Ноември 02, 2008, 12:20:57 pm »
Правих лапарото при д-р Попов. Потвърди се резултата от цветната снимка - едната тръба е пропуснала, но не убедително, а другата проходима. Без наличие на ХС и ендометриоза. Множество сраствания, в следствие на апандектомия преди 10 години, които са отстранени.  При мен следоперативния период беше тежък, много ме боля и дълго се възстановявах, но всичко се забравя.