0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Предимплатационна диагностика
« Отговор #20 -: Октомври 27, 2008, 14:20:14 pm »
Аз доколкото знам в клиниката на Щерев не копират протоколите и изследванията, а издават епикриза

*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #21 -: Октомври 27, 2008, 15:14:21 pm »
оспамвам темата  ,но и аз имам същите наблюдения  пък при д-р Владимиров -ако  знаете с колко уговорки  ми дадоха изследваняита за ТСХ ,за да отида при Начев за преглед в  ендокринологията/не можех да чакам за деня  му в клиниката/ -при условие че съм оставила в папката- всички стари  изследваняи  на ТСх -за да може да  се следят нещата .Но това са  си мои изследваняи, които аз съм искала и плащала в клиниката -но като трябва да  ги получа и изнеса от нея -се гледа лист по лист какво ми се копира (!) и дава .
Може да е само мое мнение и чуство ,но  аз така  виждам нещата.

« Отговор #22 -: Октомври 27, 2008, 15:18:21 pm »
Явно ,че всички са започнали да правят така. Борба за клиенти, въпреки че ги има в изобилие и не че успя някой да ме спре като реших да си сменя клиниката за 3-ти път, може би по-скоро си крият начините по които провеждат процедурите, знам ли, иначе има и друго обяснение - да ги е страх от пропуски или допуснати грешки и давайки документ за нещо да бъдат обвинени в нешо, което по-не ми се вярва да е истината ....не знам....

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*
« Отговор #23 -: Октомври 28, 2008, 08:44:16 am »
С риск да спамя темата ще кажа, че тези клиники трябва да ви дадат копие от всички документи. Бях за малко пациентка на клиника Щерев. В началото казаха всички изследвания остават там и няма да ги дадат, но си поисках копия на изследванията които правихме - вярно бяха спермограми и проходимост на тръби, не са били като вашите изследвания, но без проблем ми ги снимаха, дори единия път ги снимахме с фотоапарат.
Не мога да го приема, кихаш един куп пари, изнемогваш отвсякъде и най-накрая ти казват, ами няма да ви дадем изследванията  :x :x :x
иначе има и друго обяснение - да ги е страх от пропуски или допуснати грешки и давайки документ за нещо да бъдат обвинени в нешо, което по-не ми се вярва да е истината ....не знам....
това ми се струва по-реално обяснение
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
*
« Отговор #24 -: Октомври 28, 2008, 08:59:32 am »
С риск да спамя темата ще кажа, че тези клиники трябва да ви дадат копие от всички документи. Бях за малко пациентка на клиника Щерев. В началото казаха всички изследвания остават там и няма да ги дадат, но си поисках копия на изследванията които правихме - вярно бяха спермограми и проходимост на тръби, не са били като вашите изследвания, но без проблем ми ги снимаха, дори единия път ги снимахме с фотоапарат.
Не мога да го приема, кихаш един куп пари, изнемогваш отвсякъде и най-накрая ти казват, ами няма да ви дадем изследванията  :x :x :x
 Аз също не мога да го приема, но е факт. Между другото на мен ми казаха, че изследвания без проблем ще ми копират, но не и протоколите от стимулациите. А всички вие знаете, че повечето изследвания са валидни за конкретния цикъл, но по протоколите новият доктор може да се ориентира какво вече ми е правено, кое как ми действа и тн...Няма ли адвокати тук във форума да дадат една консултация - имат ли в клиниките законово право да задържат информацията.
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #25 -: Октомври 28, 2008, 09:09:45 am »
много странно -знам че вчера публикувах мнение  тук -и аз  оспамих темата - през профила ми го виждам -а в  темата  го няма  :)

Копирам от  публикувани съобщения   
"методи (инсеминация, ин витро) / Re: Предимплатационна диагностика  -: октомври 27, 2008, 03:14:21

оспамвам темата  ,но и аз имам същите наблюдения  пък при д-р Владимиров -ако  знаете с колко уговорки  ми дадоха изследваняита за ТСХ ,за да отида при Начев за преглед в  ендокринологията/не можех да чакам за деня  му в клиниката/ -при условие че съм оставила в папката- всички стари  изследваняи  на ТСх -за да може да  се следят нещата .Но това са  си мои изследваняи, които аз съм искала и плащала в клиниката -но като трябва да  ги получа и изнеса от нея -се гледа лист по лист какво ми се копира (!) и дава ."

Май имаме нужда от нова  тема -именно за това кога и какво имаме право да получим от направените  ни изследвания.
« Последна редакция: Октомври 28, 2008, 09:11:53 am от nimika »

« Отговор #26 -: Октомври 28, 2008, 11:23:21 am »
Да може би е добре да се пусне нова тема.
В клиника Щерев съм получвала всички изследвания и епикризи от лапароскопия,хистероскопия и хидротубация.Разбира се аз изрично моля секретарката да ги преснима на ксерокс.Имам оригинали на епикризите.
Съгласна съм ,че нямам протоколи от стимулациите ,което е леко странно.
Но като гледам как е в другите клиники май навсякъде е така.
« Отговор #27 -: Октомври 28, 2008, 12:28:11 pm »
Май трябва да се пусне нова тема наистина...тук ставаше дума все пак за прединплатационната диагностика, с която явно твърде малко хора са наясно за да дават разяснения.
По-другия въпрос с документите в клиниките - в Малинов на секретарки ,сестри, акушерки и всякакви други е забранено да дават и дори да преснимват документи и казват , че имат такова нареждане и който си иска документите да разговаря с доктора. А пък аз след десетки разговори и обещания да си получа документите или някаква епикриза не получих нищо до ден днешен от клиниката. Иначе да би трябвало да е като във всяка една болница, където като приключат с теб каквито и да било процедури били те някяви манипулации, опрации или лечение - автоматично ти пишат епикриза и ти си я взимаш, ако ще и още 5 пъти да ходиш поред там - всеки път след приключване на съответната процедура ти пишат документа и ти го дават. предполагам , че има закон за това и затова задължително го правят. Но в частните инвитро клиники явно това не важи, интерсно защо ли?!

« Отговор #28 -: Октомври 28, 2008, 14:00:37 pm »
Здравейте,
Намерих повече информация по въпроса за предимплатационната диагностика
Лекуващия ми лекар потвърди ,че в клиника Щерев не се извършва предимплатационната диагностика в момента.
Друга новина е ,че самата процедура е рискова.
Има риск ембриона да не се имплантира след като му се пробие обвивката и му се извади бластомер.
Също така съществува възможност за фалшив резултат -положителен или отрицателен.
Лекуващия ми лекар каза,че диагностиката се прави само при доказани генетични проблеми-тоест генетика трябва да каже ,че стерилитета се дължи на генетичен проблем и е необходима предимплатационната диагностика.

marina15 не мога да повярвам ,че е възможно това да се случва в клиника Млинов.
В края на краищата епикризата е твоята застраховка срещу евентуални проблеми след операцията в следствие от лекарска грешка.Може би тряба да си по-настойчива да си я вземеш от д-р Стаменов.
« Отговор #29 -: Октомври 28, 2008, 14:18:10 pm »
Не съм правила операции там, просто сравнявах с това което се прави по болниците по принцип.

........Друга новина е ,че самата процедура е рискова.
Има риск ембриона да не се имплантира след като му се пробие обвивката и му се извади бластомер.
Не съм чувала за такава опастност -питала съм др.Стаменов и др. Владимиров и именно затова се чакат ембриона да нарастне и да стане на поне 8 клетки и тогава се смята, че като се вземе 1 клетка от него в този случей-това не нарушава неговата структура на този етап и той не би трябвало да има проблем да продължи да се развива. До скоро не се правеше в клиниките в Бг,зашото нямаше техника и консумативите бяха доста скъпи и не се намираха. Сега вече няколко клиники - при Стаменов и при Владимиров имат техника и вече се прави тази процедура, разбира се струва колкото струва самото инвитро - 1500-2000 лева и естествено оскъпява и затова се препоръчва само при евентуален риск от генетични аномалии.

« Отговор #30 -: Октомври 28, 2008, 14:41:25 pm »
marina15
благодаря за информацията  :D
*
« Отговор #31 -: Октомври 28, 2008, 17:06:10 pm »
Малко и аз ще се отклоня от темата, но съм изненадана от факта, че нямаш никакви документи.Имам копия от изследванията ми и от лапароскопията.
« Отговор #32 -: Октомври 29, 2008, 00:01:51 am »
Е пък вие що си давате оригиналите , момичета? Аз като си плащам за изследването - си искам оригинална епикриза и подобни. А копие давам в клиниката, където ми искат съответното изследване. Дори и като кандидатствах по здравна каса - пак не си дадох оригиналите, макар че докторката в ЗК каза, че за това може да не ме удобрят. Е, удобриха ме! А пък по въпроса за протоколите - ами то не е сложно да си пишеш всеки ден какви са ти били лекарствата и какъв е резултата от прегледа.
Не исках да спамя по темета, че беше за друго, но ........ така се получи  :lol:
« Отговор #33 -: Октомври 29, 2008, 09:34:18 am »
Да така е, ама след като ти се случи е ясно, че ще взимаш други мерки, преди време успях от там да си измъкна само имунологичните и да си ги преснимам на бързо докато се чудеха да ми дават или д ане ми ги дават документите, но виж протоколи така и не можах да взема от там. Ако не настоявах с въпросите за хормоните и тях нямаше да знам какви са ми, доктора ми казваше добре са или не са много добре и измисляше как да ги оправи, но не знаех какви са точно. Предполагам, че от известно време се прави така, преди 1-2 години намаше такива проблеми-всичко си даваха...

« Отговор #34 -: Октомври 29, 2008, 10:32:25 am »
На мен до сега абсолютно нищо не са ми отказвали. Имам копие от всеки направен хормонален, имунологичен, генетичен тест. Самите протоколи от инсеминации и инвитро нямам, но съм си водила календар с лекарствата които взимам, и съм си взимала копия от изследванията на хормони, казвали са ми колко фоликула и яйцеклетки имам, така че общо взето разполагам с информацията от протоколите. Винаги когато съм отишла на регистрация, и съм казала че искам копие от нещо, веднага ми се прави.

« Отговор #35 -: Октомври 30, 2008, 11:21:18 am »
Това е някак смешно да се ходи с тефтера и да се записва, а не да се издават официални документи от клиниката , какви процедури си провел и какви са били резултатитеот тях. Да не говорим че на лични записки едва ли в друга клиника ако отидеш ще погледнат сериозно. Затова гласуваме доверие на тези доктори, а не да ги дебна и да си водя записки ,в които бих могла и да сбъркам нещо, аз не съм медицински работник, моята професия е инженерна. Когато си поискам окончателната епикриза или медицинско становище след поредната процедура би трябвало да ми бъде издадена такава - просто така е редно,не мислите ли?!

« Отговор #36 -: Октомври 30, 2008, 12:05:08 pm »
съгласна съм с теб Marina15 .От нас се изисква техническа спецификация за всеки продукт ,а в клиниките не ни дават такава за техните
Засега не ми изглежда толкова голям проблем липсата на протоколи, може да е малко индианска история ,но ще пиша тефтерчета  :)
По-важното е ,че съм открила един млад ,амбициозен,съвестен и много способен лекар и мисля ,че заедно ще стигнем до успеха  :D
« Отговор #37 -: Октомври 30, 2008, 12:27:03 pm »
Друга новина е ,че самата процедура е рискова.
Също така съществува възможност за фалшив резултат -положителен или отрицателен.

само да вметна, че в Германия го смятат това иЗследване За МНОГО опасно и го правят само при докаЗан ген. проблем. каЗвам предварително, че те тука много обичат да се преЗастраховат.

Вьпреки това се смята че полЗата от него доста малка, а рискьт доста голям.
« Отговор #38 -: Октомври 30, 2008, 12:54:44 pm »
Възможно и да рисково-наистина съм чувала да се твърди, но не от специалисти, че е възможно да се увреди ембриона, но явно че тези методи са нови и не са достатъчно безопасни все още, или поне не е измислено друго. Тази диагностика всъщност предотвратяваще иначе също така рисковата амниоцинтеза, като даваше подобна информация, но значително по-късно и ако въоще се стигне до този етап.