0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Предимплатационна диагностика
« -: Октомври 24, 2008, 15:42:52 pm »
Здравейте момичета,
Интересувам се от изследването Предимплатационна диагностика на ембрионите.
Моля ви който е правил изследването да сподели как протича то ,каква е цената ,къде?
Предварително благодаря
*
Re: Предимплатационна диагностика
« Отговор #1 -: Октомври 24, 2008, 17:24:41 pm »
Мисля, че го правят в Малинов!Виж в техния сайт!!!
*
« Отговор #2 -: Октомври 24, 2008, 18:27:21 pm »
В Център София (Владимиров) също е обявен в сайта www.ivf.bg, но няма цени. Можеш да се обадиш по телефона.
« Отговор #3 -: Октомври 24, 2008, 18:50:53 pm »
Благодаря ви ,viki_vat,Miriam  :D
« Отговор #4 -: Октомври 24, 2008, 20:31:14 pm »
АЗ правих ИКСИ с преимплантационна диагностика през февруари при д-р Стаменов. Изследваха 8 ембриона и струваше 1500 лв.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
« Отговор #5 -: Октомври 24, 2008, 20:56:31 pm »
АЗ правих ИКСИ с преимплантационна диагностика през февруари при д-р Стаменов. Изследваха 8 ембриона и струваше 1500 лв.
Само преимплантационната диагностика? И отделно плаща процедурата или това е крайна цена. И моля те кажи защо се наложи да я правите?
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
« Отговор #6 -: Октомври 24, 2008, 21:17:04 pm »
1500 лв. беше цената на преимплантационната генетична диагностика. ИКСИ-то струваше 2100 лв. Отделно се плащат стимулиращите инжекции.
При мен се наложи,защото имам генетичен проблем.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
« Отговор #7 -: Октомври 24, 2008, 21:21:58 pm »
1500 лв. беше цената на преимплантационната генетична диагностика. ИКСИ-то струваше 2100 лв. Отделно се плащат стимулиращите инжекции.
Благодаря ти за бързия отговор. Чудя се дали да искам да ми направят. Ако си поискам съм сигурна, че няма да ми откажат, въпросът е имам ли нужда и ще ми помогне ли това. Имам вече 4 неуспешни опита :(
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #8 -: Октомври 24, 2008, 21:27:25 pm »
Благодаря ти за бързия отговор. Чудя се дали да искам да ми направят. Ако си поискам съм сигурна, че няма да ми откажат, въпросът е имам ли нужда и ще ми помогне ли това. Имам вече 4 неуспешни опита :(

Нищо не ти пречи да говориш с док затова. Стискам палци този опит да е последният и да е успешен.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #9 -: Октомври 24, 2008, 21:31:49 pm »
Нищо не ти пречи да говориш с док затова. Стискам палци този опит да е последният и да е успешен.
[/quote]
От половин година чакам за преглед при Владимиров. Именно заради тази диагностика. Аз съм пациент на Щерев, а там не правят такава. През всички останали кръгове на АДА съм минала безрезултатно.
« Отговор #10 -: Октомври 24, 2008, 23:18:09 pm »
eterna ,
прочетох в сайта на клиника Щерев,че през 2000 г. са извършили
биопсия на бластомери и PGD чрез FISH (преимплантационна генетична диагностика).
Няма ли никакъв начин в клиника Щерев да се извърши тази диганостика,след като са я правили през 2000 г.?
Какво препоръчват на хора с генетичен проблем - да отидат в друга клиника ли?

*
« Отговор #11 -: Октомври 25, 2008, 21:27:00 pm »
eterna ,
прочетох в сайта на клиника Щерев,че през 2000 г. са извършили
биопсия на бластомери и PGD чрез FISH (преимплантационна генетична диагностика).
Няма ли никакъв начин в клиника Щерев да се извърши тази диганостика,след като са я правили през 2000 г.?
Какво препоръчват на хора с генетичен проблем - да отидат в друга клиника ли?

Малинка, на последния ни разговор докторката ми каза, че няма повече с какво да ми помогне. Ти това как го разбираш? Аз не съм специалист по репродуктивна медицина, но 90 % от изследванията, които съм правила са по моя инициатива. Последно правих лапаро пак по моя инициатива. На въпроса ми дали това ще помогне да се уточни проблема, докторката ми отговори, че на нея най-лесно и било да ме среже. После увърта без да каже нещо конкретно, но ме извика за лапарото. Просто всичко с "клизма" или чрез самоинициатива става при Щерев. Иначе са мноооогооо любезни.
« Отговор #12 -: Октомври 25, 2008, 21:57:48 pm »
Етерна, кой е лекуващият ти лекар в Щерев?

« Отговор #13 -: Октомври 25, 2008, 22:45:39 pm »
На нас ни направиха скоро предимплантационна диагностика при Д-р Стаменов подари открит генетичен проблем след неуспешно инвитро. 1500лв. Малко съм учудена от това "Чудя се дали да искам да ми направят" : тази диагностика се прави при намерен генетичен проблем с евентуална възможност за успех при ин витро или икси. Диагностиката не е универсална и може да се направи с консумативи за конкретни хромозоми при транслокация например.
« Отговор #14 -: Октомври 26, 2008, 00:34:00 am »
Аз мисля ,че ако има генетичен проблем ,който налага предимплатационна диагностика и клиника Щерев не разполага с необходимата апаратура трябва да се продължи лечението в друга клиника.
Етерна открихте ли нещо при лапарото?Аз също направих лапаро и открихме ендометриоза в минимална форма.
*
« Отговор #15 -: Октомври 26, 2008, 15:57:39 pm »
Аз мисля ,че ако има генетичен проблем ,който налага предимплатационна диагностика и клиника Щерев не разполага с необходимата апаратура трябва да се продължи лечението в друга клиника.
Етерна открихте ли нещо при лапарото?Аз също направих лапаро и открихме ендометриоза в минимална форма.
ами това, което си знаехме -  проблем с тръбите,което не е причина за неуспех. Сега ще пусна първо цитогенетични изследвания и ще говоря с Владимиров за преимплатационна диагностика. Между другото от Щерев ми отказаха да ми дадат ксерокопие на стимулационните протоколи. Това за мен е много гадно...след десетките хиляди лева, оставени в поликлиниката и аптеката им. Посъветвайте ме какво да правя.
« Отговор #16 -: Октомври 26, 2008, 16:50:30 pm »
eterna. според мен са ти отказали ,защото всяка клиника си пази метода по ,който стимулира жените.
Не,че лекарствата не са едни и същи навсякъде.
Моя съвет е да  си водиш записки за цялата стимулация.Някои жени си документират всичко докато се стимулират ,за да подпомогнат следващата стимулация ако е текущата е неуспешна.
При успех може да споделиш записките си със други жени ,които са тръгнали по твоя път.
*
« Отговор #17 -: Октомври 26, 2008, 21:54:16 pm »
eterna. според мен са ти отказали ,защото всяка клиника си пази метода по ,който стимулира жените.
Моя съвет е да  си водиш записки за цялата стимулация.Някои жени си документират всичко докато се стимулират ,за да подпомогнат следващата стимулация ако е текущата е неуспешна.
При успех може да споделиш записките си със други жени ,които са тръгнали по твоя път.
Вече знам, но каква им е логиката - не разбирам. Единственото, което ми идва на ума е че искат да ме задържат като източник на средства, а не са истински загрижени какво ще става с мен. "КАКВО ТУК ЗНАЧИ НЯКАКВА СИ ЛИЧНОСТ" в борбата за трупане на пари и слава. Разочарована съм до дъното на душата си... :(
*
« Отговор #18 -: Октомври 27, 2008, 11:38:52 am »
Докато бях пациентка на МЦРЗ редовно си водех записки, включая и по време на двете ми иксита - ден по ден, какви инжекции, колко, какви стойности са били хормоните, пункция, трансфер и т.н. И аз бях чувала, че не дават ксерокопие на досието, затова имам второ /алтернативно/ в къщи  :lol:
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

« Отговор #19 -: Октомври 27, 2008, 12:38:39 pm »
Прединплатационната дигностига е отделно по желание на пациентите или при установени генетияни проблеми. В чуждите клиника я препоръчват след 2-ри или 3-ти неуспешен опит. Цената е според консумативите и панела, в който се включват подбор от изследвания по преценка на екипа или желанията на пациента.

Да съгласна съм ,че може би е така, защото и при Стаменов не дават никакви документи и колкото и да молиш и да чакаш да ти се напише епикриза - това са безрезултатни усилия, не ти дават никакъв документ. Знам го от личен опит и половин година молби и разговори с др.Стаменов и обещания не съм получила до момента никакъв документ от клиника Малинов,добре че поне имам от предищни клиники.
По принцип исках ги преведа,за да направя консултации със специалисти в клиники в чужбина, но уви ще трябва да се ходи на място и да се обяснявам, ако ми повярват, ако не всичко отначало и така докато стигнем до успешна бременност. 

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание