0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ще коментирате ли графиката ми?
« -: Октомври 21, 2008, 10:37:35 am »
моля вижте ми графиката :) Защо не ми отчита овулация този месец?Дали е възможно да съм я изпуснала???
[/url][/url]
*

veni_I_koci

• 609
  • Няма невъзможни неща, когото има желание за тях.
Re: Ще коментирате ли графиката ми?
« Отговор #1 -: Октомври 21, 2008, 15:15:04 pm »
Мила здравей колко ти е дълъг цикъла по принцип, защо не мериш БТ, продължавай със тестовете без да спираш се някой ще отчете може да е по късно ОВ, на календара кога са ти фертилните дни?

« Отговор #2 -: Октомври 21, 2008, 17:21:36 pm »
Досега не съм мерила БТ, цикъла ми варира между 25 и 28 дни. По Календар фертилните дни са ми 18,19,20 и 21.10.
Овулацията трябваше да стартира около 18, най-късно 19.10.
Никой тест не отчита ОВУ. Правих паралелни - Клиър и OWEU.
Ама нищо :( Вчера даже контролната черта ми беше бледа. И на двата теста.
[/url][/url]
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Октомври 23, 2008, 14:43:33 pm »
Само с тест за О. няма как да си сигурна дали наистина има О., дори и да е (+).

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #4 -: Ноември 05, 2008, 13:45:53 pm »
А има ли начин да съм сигурна?
Денис, още едно въпросче - преди ОВУ разко спада БТ нали?
[/url][/url]
*

veni_I_koci

• 609
« Отговор #5 -: Ноември 05, 2008, 14:24:29 pm »
Здравей миличка, според мен за миналия ти цикъл най вероятно ОВ е била преди 11 затова тестовете са били винаги отрицателни, за по старите ти графики мисля че нито веднъж не сте уцелили момента на бебеправенето, според календара кои са ти фертилните ни за този месец, а колко дни е средната продължителност на циклите ти някъде около 25-26 дни нали, най добре си купи  две кутиики с тестове за ОВ и ще ги почнеш по от рано към 8-9 ден например и ще ги правиш до отрицателен както се правят тестовете, ако видиш че БТ се понижава слагаш сърце в графиктата и така, аз ще те следя и ще коментирам пак, ако имаш въпроси питай не се притеснявай, ако мога ще помогна.

« Отговор #6 -: Ноември 05, 2008, 14:52:39 pm »
Ами преди календарът изчисляваше ОВУ на 11 ден, когато бях въвела 27 дни.
Обаче и аз гледах че ми е по-скоро 24-25 дни МЦ и сега изчислява на 9ти ден.
Ще започна тестовете от 8 ден и ще ги правя 5 дни. Пък все трябва да отчете + :)
Вени много мерси за съпорта :)
Аз мислих че сърце се слага когато БТ се повиши, но сега вече започвам да си нагласям картинката :)Благодаря на всички :)
[/url][/url]
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #7 -: Ноември 06, 2008, 07:42:10 am »
А има ли начин да съм сигурна?
Денис, още едно въпросче - преди ОВУ разко спада БТ нали?
Да с тест+БТ
Не е задължително Бт преди О. да падне.
Ако от нач. на МЦ имаш ниска БТ тя може да се държи хоризонтална, да мине О. и едва след 3-4 ден след О. да се повиши.
Но графиката става 'разбираема' едва след като е минало О. - в дните около О. е доста неясна, така че по графика не може да се разбере какво да се О.
Може БТ да падне и  да няма О.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #8 -: Ноември 06, 2008, 11:15:16 am »
А пък хората си мислят че бебеправенето е проста и лека работа - все едно щракваш с пръсти и става.
Лощото е че май ОВУ ще бъде в дни, в които съм на път :( тази вечер заминавам и ще си попълня стойности в понеделник.
Но започвам с тестовете за да установя кога наистина имам ОВУ и дано поне следващия месец уцелим. :oops:

Много гадно, че заминавам :(
[/url][/url]
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #9 -: Ноември 07, 2008, 06:57:24 am »
О. настъпра 12 до 48 час след (+) тест. Понякога  кекс 2-3 дори 5 дни  преди О. може да довече до бременност. Божа работа  :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #10 -: Ноември 10, 2008, 10:31:55 am »
Въпреки че и днес е отрицателен теста, ще метнем кекс във фурната :) Взела със си отпуска днес за да сготвя нещо вкусно, което да е силен афродизиак :) имам леки болки в яйчника, но сигурно е заради предстоящата ОВУ :)
[/url][/url]
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #11 -: Ноември 11, 2008, 18:56:47 pm »
Мятай го - плувците трябва да са там и да чакат.
О. е след (+) тест : 12 до 48 час...не забравяй

ТУК  :wink:

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #12 -: Ноември 11, 2008, 21:04:42 pm »
почваме тази вечер..но много ме боли десния яйчник. Едно време така започна ендометриозата и сега се притеснявам. В четвъртък съм на доки. Никога не ме е боляло освен когато се разболях :( Но няма да се откажем от опитите де :) Стискайте палци :)
[/url][/url]
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #13 -: Ноември 12, 2008, 08:11:49 am »
Стискаме.  :D
 И не мисли за лоши неща - болките никога не са 100% показателни. Много момичета ги боли преди О. и нямат ендометриоза.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #14 -: Ноември 12, 2008, 09:17:53 am »
Днес теста е отрицателен - с бледа втора черта. Повече не трябва да правя, нали?
Болките и подръпването си продължават и утре ще разбера какво е.
Днес вечерта ще си сложим сърчице :)
[/url][/url]
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #15 -: Ноември 12, 2008, 11:35:11 am »
моля вижте ми графиката :) Защо не ми отчита овулация този месец?Дали е възможно да съм я изпуснала???
аМИ според мен все още не е настъпила :),все пак са само 12 дни след първият ти ден,продължавай да мериш БТ всяка сутрин, :D,а и след настъпване на ову БТ трабва да е с разлика от 0,4 - до 1С° т.е. ако тази сутрин е 36,4 то утре трябва да е около 37,тогава се разбира че е настъпила ову,при теб такава разлика няма,за това си мисля че те първа ще се случи
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
« Отговор #16 -: Ноември 12, 2008, 15:13:08 pm »
Ще меря, ама тестовете са положителни вчера и отрицателни днес :) А МЦ не ми е 28 дни а средно около 24-15. Затова може би ОБУ ми е по-рано.
[/url][/url]
*

veni_I_koci

• 609
« Отговор #17 -: Ноември 12, 2008, 15:32:28 pm »
Миличка това което казва Fibo не е напълно вярно поне според мен, не е задължително когато си в ОВ, БТ да се повиши рязко, тя може да си остане същата и да си в ОВ по БТ не се разбира че си в ОВ, само чрез тестовете за ОВ може и то пак не е сигурно дали ще има ОВ. До 7 дни след ОВ БТ трябва да се повиши чак тогава може да се каже че е имало ОВ, но разбира се има и случай в които БТ се покачва и в деня на самата ОВ така че всичко е индивидуално.
Днес ти е 13 ден, според теста днес си в ОВ така че сърцата да са нелице, след ОВ, ЛФ е средно 14 дни така че този цикъл ще е някъде около 26 дни, тогава най рано можеш да направиш и тест за бременност и ти пожелавам да е с наситена втора черта.Целувки и успех.

« Отговор #18 -: Ноември 12, 2008, 17:08:58 pm »
мерси мила Вени :) Ще си следя БТ и дано да се повиши и след някоко дена - втора чертичка на теста :)
[/url][/url]
« Отговор #19 -: Ноември 14, 2008, 10:05:39 am »
Здравейте момичета!
Вчера бях при доки, който каза, че всичко е ОК:)Ще си направя пълна кръвна картина и някои хормони ще изследваме за мое успокоение както се казва  :lol:
Молбата му обаче е да не меря БТ и ОВУ, а да се успокоя и бебето ще стане. Какво е вашето мнение?
[/url][/url]