Ох, момичета, не знам още колко пъти трябва да се повтори едно и също нещо. Тук не става дума просто за четене в Интернет, а за информация извлечена от медицински източници, клинични изследвания и т.н. Не си ги говорим тези работи ей така, чули-недочули, чели-недочели, нито си измисляме. Разбирам колебанията ви, обаче си отговорете на един въпрос - "тръби ли е по-важно да имате или бебе?" Мисля отговорът е ясен.
Знам, че някои лекари правят ин витро процедури без да се погрижат за проблема хидросалпинкс. За мен лично е недопустимо. Това, че при някои се е получило, въпреки хидроса е просто чиста проба късмет, а не медицинско доказателство, че хидроса не пречи и може да се игнорира. В библиотеката има доста добра статия защо трябва да се изолира хидросалпинкса преди АРТ. Има си обосновка, подкрепена с клинични наблюдения и съответните изводи. Прочетете я -
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=583&Itemid=26Повярвайте ми, знам колко е трудно да вземете такова решение. Обаче разберете, че рискувате много ако не изолирате хидросалпинкса. Не разбирам как е възможно да знаете, че има риск да провалите процедурата с тази диагноза и още да се колебаете. Ама докторът казал, че може. Ами извинете, ама при толкова проучвания и доказателства, да ви имам и доктора, дето ги твърди тия работи. Съжалявам, че го казвам, но ми писна да си мълча и да чета поредните безумия просто. Трябва да се научат тия доктори да следват напредъка на медицината. И аз имах хидросалпинкс, отстраниха ми тръбите и в момента дъщеря ми спи до мен. Ако бях решила да си оставя прословутите безполезни тръби, кой знае още колко щях да чакам за това дете.
В една друга тема някой беше написал нещо много вярно - трябва да имаме доверие в лекарите си, но нека не бъркаме доверието със сляпа вяра. При толкова много информация за мен е недопустимо да правим компромиси, само защото този доктор казал така, нищо че практиката отдавна е доказала другото - в световен мащаб!!!
Мислете с главите си и успех!