0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Хидросалпнгс
« Отговор #40 -: Юни 07, 2009, 00:13:38 am »
tanj74,
в повечето случаи хидросалпингсът не може да се види на УЗ,освен ако не е много голям както беше при мен или в момент, в който тръбата отново се изпълва с течността.Моят съвет към теб е да си направиш ЦС преди да започнеш 3-я си опит.
Хидросалпингсът е възпалителен процес,тръбата в която се намира е пълна с течност и я прави непроходима.Освен това тръбата е тотално увредена и единственото,което може да се направи е да се отстрани.При неотстранен хидросалпингс съществува опасност от пръсване на тръбата,особено ако е с големи размери,което от своя страна води до по-големи усложнения.

Елина, аз също не разбирам защо си толкова уплашена от инвитрото.Разбери,че тръба с хидросалпингс не ти дава шанс нито за нормално зачеване нито за инвитро.cambozzola  ти е казала и за пластиката(а тя здраво се е напатила).
Успех мила!!!!!
« Последна редакция: Юни 07, 2009, 00:15:50 am от me4kata »
*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
« Отговор #41 -: Юни 07, 2009, 00:51:44 am »
.....
Хидросалпингсът е възпалителен процес....

Това означава ли, че поддържаш висока телесна температура, както е при всички възпалителни процеси?  :oops:
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #42 -: Юни 07, 2009, 01:41:40 am »
.....
Хидросалпингсът е възпалителен процес....

Това означава ли, че поддържаш висока телесна температура, както е при всички възпалителни процеси?  :oops:

Не.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
« Отговор #43 -: Юни 07, 2009, 01:56:01 am »
Благодаря за отговора Евро! Това което ме притеснява е, че февруари правих цветна снимка - нямаше хидросалпингс. Предстои ми ин витро, и много се страхувам да не се поучи това чудо по време на симулациите, защото до колкото разбрах вероятността е доста голяма! Та ако има болки, температури и други подсказки ще е добре да ги знаем. Дано да не се случва  :)
*
« Отговор #44 -: Юни 07, 2009, 02:07:08 am »
Iffi.13,
защо да има вероятност по време на стимулацията от поява на хидросалпингс
*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
« Отговор #45 -: Юни 07, 2009, 02:13:43 am »
Значи, това което обясни докторката по време на обучението беше, че въпросните лекарства въздействат на всички хормони, съответно жлези и течности в организма и също, че доста често се случва (това няма да се случи на нас) след хубава цветна снимка преди ин витро, по време на самата стимулация да се направи хидросалпингс. Много ме притеснява това защото тръбата която ми остана е супер нагъната и "задоволително пропуска контрастно вещество". Не ми се иска да има провал заради това, че не съм я махнала, но пък и реални причини за това на този етап няма... Ох...
*
« Отговор #46 -: Юни 07, 2009, 02:17:08 am »
Iffi.13,
защо да има вероятност по време на стимулацията от поява на хидросалпингс
Аз също четох, че от стимулации може да се получи хидросалпингс.И сега ако може някой да обясни, дали това твърдение е вярно.Благодаря предварително.Също така имам съвсем конкретен въпрос- ако имам направена хидротубация и резултата е напълно проходими тръби и след това имам 2 силни стимулации, има ли вероятност да съм се здобила със хидросалпингс?
за да не спамя ще редактирам.
me4kata много ти благодаря за успокоителните думи  :flower:.
« Последна редакция: Юни 07, 2009, 02:47:58 am от tanj74 »
*
« Отговор #47 -: Юни 07, 2009, 02:40:49 am »
Iffi.13 ,
благодаря за отговора

tanj74 ,хидросалпингсът може  да се получи и при Синдром на хиперяйчникова стимулация.При нея се получават отоци и други усложнения.Това,че ти е проведена силна стимулация ,не значи че си получила тежка хиперстимулация,която да доведе до появата на хидросалпингса.(ох така го написах,че и аз се обърках  :lol: )
Тежката хиперстимулация се получава рядко,все пак сме под постоянен надзор от страна на лекарите.

Момичета-кокичета,я се успокойте,че  osi_6 Почивайте и си мислете за хубави неща!
Стискам ви  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: и ви пожелавам УСПЕХ!!!!

« Отговор #48 -: Юни 07, 2009, 12:26:59 pm »
sixsens благодаря ти за споделеното, правилно си разбрала че ми предстои лапаро при Д-р Александров.Знам всичките недостатъци на пластиката на тръбата и точно за това искам съвети от вас за да мога да реша и смело да му кажа направо да я маха, за да храня после напразни надежди.Наистина няма гаранция при инвитрото но няма гаранция за никой и естествено забременяване.Просто живота е такъв гаранции няма и незнаеш какво ще ти поднесе.
cambozzola не си ме разбрала мила правилно.Аз не испитвам ужас от инвитрото, по-скоро изпитвам ужас от неуспешно такова както всяка една от нас.Естествено надежда винаги трябва да има но и страха си го има от неуспеха.Казвам го защото новото което радбрах е че при отстранени тръби яйчниците не се кръвоснабдяват добре което от своя страна водело до не толкова добри яйцеклетки и оттям може да окаже  праблем за успешна процедура.Това е .Не че ме е страх от инвитрото, просто се опитвам да навържа плюсовете и минусите за да мога да взема правилното решение в моя случай, за да дам по-голям шанс за последвало инвитро.
Чела съм че хидросалпингса има моменти в които тази течнаст може да се разлее така да се каже  и в даден момент да даде вид че такъв няма.Но при стимулация да реагира и отново да се напълни тръбата.Незнам доколко е вярно обаче това твърдение.За моят док имаше такива съмнения още  при ехографския преглед и на цветната снимка се потвърди.
Между другото също съм чувала че при хидросалпингс има болки от страната или и двете където се намира.А аз болки не съм имала до сега.След цветната снимка мисля че ме боли сега от време на време но преди това не.

Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
« Отговор #49 -: Юни 07, 2009, 13:24:47 pm »
Iffi.13, Евро вече ти е отговорила за температурата, но да споделя моя опит - имам 2 изследвания на НК клетки в последните 2 години, които бяха над нормата 19% и 21%. След премахването на хидросалпингса (открит впоследствие), Стаменов ми препоръча да пусна още едни имунологични, защото, според него, е възможно това възпаление да е причинявало завишения брой НК клетки - резултатът от миналия месец е 11%. Знам, че НК клетките не са константа, но си мисля, че не е случайно.
Елина, никакви болки не съм имала, макар че имах двустранен хидросалпингс. Проблемът е, че преди да ми го открият, направих 5 (пет) броя ин витро, 4 от които стимулирани, в 2 реномирани клиники - и двамата лекари твърдяха, че биха видели хидрото на УЗ. Нали се сещаш през какво съм минала? Теориите за това, че яйчниците не се кръвоснабдяват добре при премахнати тръби не са доказани, дори и да се реагира малко по-трудно на стимулация в такива случаи (пак не е доказано), това е далеч по-добре, отколкото да правиш опит след опит, обречени на неуспех.
Лично аз не бих разчитала на пластика, а и мисля, че си попаднала в добри ръце - говори с лекаря си, обсъдете нещата подробно и ти пожелавам до 1 година да гушкаш 1-2 мъника!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #50 -: Юни 07, 2009, 13:44:48 pm »
Благодаря ти мила представям си как се чувстваш след тези неуспехи.Не искам и да си помисляч дори че при всички тези опити не са ти правили цветна снимка а са разчитали да видят евентоален хиздросалпингс само на узи  8O
И аз мисля че съм попаднала на правилния човек< поне се надявам.И наистина ще му се доверя и както вървят нещата може да му кажа направо да я маха а не да се опитва всячески да я спасява.Но ще му мисля докато не са ми се обадили  osi_12
Желая ти късмет мила  :bighug:

*
« Отговор #51 -: Юни 07, 2009, 20:02:39 pm »
elina0102 ,
аз също не съм имала никакви болки,а моя хидросалпингс наистина е бил огромен,защото ме приеха веднага по спешност.
Не се притеснявай и за отговора на яйчниците и качеството на яйцеклетките.При първия ми опит имах 14 фоликула,а при втория - 21 фоликула със 17 качествени яйцеклетки.Проблема за моите неуспехи се оказа друг.

Отстраняването на тръбите не влияе  на кръвоснабдяването на яйчниците,защото тръбите не са свързани с яйчниците,тръбите само докосват яйчниците посредством своите "власинки".Яйчниците се кръвоснабдяват от разклоненията на коремната аорта.
« Последна редакция: Юни 07, 2009, 20:06:06 pm от me4kata »
« Отговор #52 -: Юни 07, 2009, 21:15:11 pm »
Благодаря ти me4kata  
А това че са те взели по спешност-след снимката като се прибрах и започнах да си пълня главата с мисли дали този хидросалпингс може да се окаже опасен всъщност за здравето ми?Пропуснах да питам док и сега седя и се чудя.На снимката ви пише значителен хидросалпингс но док не спомена нещо за лапаро по спешност.

*
« Отговор #53 -: Юни 07, 2009, 22:00:14 pm »
Елина,
не се притеснявай толкова,явно при мен нещата са били по-належащи.Довери се изцяло на преценката на д-р Александров,важното е че е открит и че ще се действа по проблема.
Стискам ти палци и ти пожелавам много,много късмет и успех!
« Отговор #54 -: Юни 07, 2009, 22:06:24 pm »
Благодаря ти мила  :bighug:

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #55 -: Юни 08, 2009, 01:30:34 am »
Благодаря за отговора Евро! Това което ме притеснява е, че февруари правих цветна снимка - нямаше хидросалпингс. Предстои ми ин витро, и много се страхувам да не се поучи това чудо по време на симулациите, защото до колкото разбрах вероятността е доста голяма! Та ако има болки, температури и други подсказки ще е добре да ги знаем. Дано да не се случва  :)
Здрави тръби не се увреждат от стимулациите, щом ЦС е О.К. значи си О.К.
Рискови фактори са предишни операции, възпаления, ифекции (хламиди, микоплазми)...
Успех и много късмет!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #56 -: Юни 08, 2009, 01:40:52 am »
хидросалпингсът може  да се получи и при Синдром на хиперяйчникова стимулация.При нея се получават отоци и други усложнения.Това,че ти е проведена силна стимулация ,не значи че си получила тежка хиперстимулация,която да доведе до появата на хидросалпингса.(ох така го написах,че и аз се обърках  :lol: )
Тежката хиперстимулация се получава рядко,все пак сме под постоянен надзор от страна на лекарите.
Мечке , я дай повече инфо за това .
Аз преди време имам правена една персуфлация, която никъде не се прави вече и една хидротубация , която показа проходими тръби.
 След трансфера , обаче получих хиперстимулация. На преглед след около месец предложих на док. да направим ЦС , но той каза , че ако има хидросалпингс ще се види на ехографа. 8O
*
« Отговор #57 -: Юни 08, 2009, 01:53:12 am »
Фаталче,
хиперстимулацията води до тотален хормонален дисбаланс,който от своя страна води до повишаване пропоскливостта на съдовоклетъчните мембрани и течността от клетките и съдовете преминава в паренхимните органи(тъкани,подкожие,бял дроб,сърце,фалопиеви тръби и коремна кухина).
Така,че Фаталче(доколкото си спомням след последната ти пункция ти имаше някакви усложнения,поправи ме ако бъркам) направи си ЦС или хидротубация(което практикува твоя лекар от двете),поне за твое успокоение,защото хидросалпингсът не винаги може да се хване на ехограф.
« Отговор #58 -: Юни 08, 2009, 02:02:46 am »
Фаталче,
хиперстимулацията води до тотален хормонален дисбаланс,който от своя страна води до повишаване пропоскливостта на съдовоклетъчните мембрани и течността от клетките и съдовете преминава в паренхимните органи(тъкани,подкожие,бял дроб,сърце,фалопиеви тръби и коремна кухина).
При мен хиперстимулацията се прояви на 4 ден от ЕТ като се подух цялата - ръце ,крака ,вкл. езика, корема ми беше огромен и много твърд.Не можех да дишам и повръщах безспирно.  Приеха ме в болница и там се установи асцит и много уголемени яйчници. Асцита доколкото знам е точно такава течност , нещо като конденз се получава , в коремната кухина.
 Заговори се дори за пункция на течността , но в последствие тя се абсорбира.
Ще се стягам за ЦС.
*
« Отговор #59 -: Юни 08, 2009, 02:13:43 am »
Точно така Фаталче,правилно си разбрала за асцита.При това положение има вероятност(колкото и малка да е) и да си се обравела с хидросалпингс.Искрено ти пожелавам да не е така.