0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Нисък естрадиол и успешна бременност?
« -: Октомври 19, 2008, 13:36:45 pm »
Момичета, добрата новина е, че имам положителен тест :bfp:

А притеснението ми е, че забременяването стана по време на цикъл, когато естрадиолът по време на овулацията ми беше 150, при 3 фоликула... Тогава се подготвяхме за инсеминация, но моя д-р я отмени, точно поради недобрите стойности на Е.

Тъй като вече имам два мисед-а, се притеснявам, че това може да бъде поредната неуспешна бременност.

Искам да ви попитам, дали при някоя от вас се е случвало подобно нещо и как е приключила бременността?

Благодаря ви и стискайте палци (утре съм на първия преглед)!
*
Re: Нисък естрадиол и успешна бременност?
« Отговор #1 -: Октомври 19, 2008, 15:23:32 pm »
Принципно всичко е възможно, аз съм едно такова "изключение".
Забременях с естрадиол 350 и то на 3-ти ден от цикъла. Точно в този цикъл доцент ми беше поставил диагноза "намалена яйчникова дейност". Е имах овулация на 19-ти ден и резултат от един сладкиш вече на 24 месеца.
А за миседите правила ли си изследвания някакви ,имунологични, генетични например?
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

« Отговор #2 -: Октомври 19, 2008, 15:37:03 pm »
Принципно всичко е възможно, аз съм едно такова "изключение".
Забременях с естрадиол 350 и то на 3-ти ден от цикъла. Точно в този цикъл доцент ми беше поставил диагноза "намалена яйчникова дейност". Е имах овулация на 19-ти ден и резултат от един сладкиш вече на 24 месеца.
А за миседите правила ли си изследвания някакви ,имунологични, генетични например?
8O Как така Е2 е 350 на 3 ден от цикъла? Аз на 10  не мога да стигна до 300.
 Това нормално ли е?На 19 ден колко ти е бил Е2?
« Отговор #3 -: Октомври 19, 2008, 16:46:26 pm »
Имам си всичко - Хашимото, НК клетки, антифосфолипиден синдром, от време на време висок пролактин, хиперинсулинемия, генна мутация и т.н. НК клетките последно ми бяха 20% (след вливане на интралипид). А сега - след положителния тест, трябва да следвам препоръките на Конова за имуновенин и фраксипарин...
Твоят естрадиол от 350 въобще не е нисък (нали трябва да е 200-300 за една качествена яйцеклетка)... Моят е изследван на самия ден на овулацията и по-принцип няма данни за качествена яйцеклетка.
« Отговор #4 -: Октомври 19, 2008, 17:01:02 pm »
Имам си всичко - Хашимото, НК клетки, антифосфолипиден синдром, от време на време висок пролактин, хиперинсулинемия, генна мутация и т.н. НК клетките последно ми бяха 20% (след вливане на интралипид). А сега - след положителния тест, трябва да следвам препоръките на Конова за имуновенин и фраксипарин...
Твоят естрадиол от 350 въобще не е нисък (нали трябва да е 200-300 за една качествена яйцеклетка)... Моят е изследван на самия ден на овулацията и по-принцип няма данни за качествена яйцеклетка.
Marveda , и аз този месец трябваше да правя инсе. На 10 ден Е2 беше 276,30 при фоликул 21 мм.Имах още 2х11мм фоликула. Док. отмени инсето.

*
« Отговор #5 -: Октомври 19, 2008, 17:17:38 pm »
Интересно ми е защо ви отменят инсетата, при все, че имате фоликули, а по естрадиола ви съдя, че имате поне по една годна яйцеклетка? Все пак сте ходили на прегледи, имали сте някаква, макар и минимална стимулация, н-р с клостилбегит, нали?
Marveda, честито! Успех утре на прегледа! Дано всичко е наред!

« Отговор #6 -: Октомври 19, 2008, 17:27:21 pm »
Привет Фаталуоман... Отоговорих ти и на другите въпроси в другата тема...
Моите 3 фоликула бяха между 15-20 мм и се предполагаше да имам доста висок естрадиол, обаче не.. Това ми се случи и по-предния месец и нямам обяснение защо?
Твоят не е толкова нисък, пък и ти имаш 1 доминантен фоликул, така че естрадиолът според мен си отговаря, но щом така е преценил д-ра - ок...
Имам някаква надежда все пак... Бях писала на Албена от клиника Якентро в Солун, тъй като смятах да правя активна имунизация (преди да разбера, че съм бременна).. та тя ми писа, че при тях инсетата се правят предимно на стимулация с Фемара (аз бях на такава) и по принцип тя дава нисък естрадиол, но това не значело, че яйцеклетките не са качествени, за да се докаже това трябвало да се направи пункция. Нисък естрадиол не значи некачествена яйцеклетка, според нея.. Та затова имам надежда
Благодаря ти Душка!
« Отговор #7 -: Октомври 19, 2008, 20:09:12 pm »
Интересно ми е защо ви отменят инсетата, при все, че имате фоликули, а по естрадиола ви съдя, че имате поне по една годна яйцеклетка? Все пак сте ходили на прегледи, имали сте някаква, макар и минимална стимулация, н-р с клостилбегит, нали?
Marveda, честито! Успех утре на прегледа! Дано всичко е наред!
Според мен, защото един качествен фоликул и Е2 между 250 и 300 правя и без стимулация.Този месец бях на стимулация от 3 до 7 ден - Клостилбегит(4 МЦ), 8 и 9 ден - Фостимон 75, за 10 ден беше предвиден Мерионал 150 , но така и не го сложих.Ако тръгнем да чакаме малките фоликули да пораснат , големия ще стане на киста.Може би разликата в размерите на фоликулите го възпря.Трябваше да влея и Имуновенин , което допълнително щеше да оскъпи процедурата на един фоликул.
 Marveda , даваш ми надежда за този месец!