първо за да те успокоя малко искам да ти кажа, че съм чела за доста случаи с диагноза 'кухо яйце' и с препоръка за абразио, които в последствие се оказват успешни бременности..
така че съм съгласна с deep да не избързваш с абразиото..
при мен аборта настъпи късно вечерта ., изписаха ми Дуфастон за задържане .., но на сутринта почти нищо не се виждаше с ехограф и имах около 6 часа за да реша дали да се подложа на абразио или не. за това време изчетох доста мнения по темата, които успях да намеря в интернет. действително някои д-ри смятат, че е най-добре организма сам да се изчисти/чесно казано и аз в началото бях на това мнение/ ., но след като прочетох и за случаи на много тежки инфекции, получени в резултат на недостатъчно добро изчистване и неустановяване на това от страна на лекарите прецених, че ще съм най-спокойна ако направя абразио. в последствие разбрах, че ако се направи добре не е чак толкова опасна манипулация, и че дори в някои щати на САЩ я практикували преди инвитро, тъй като лигавицата на матката се обновявала и след това., вгнездяването ставало по- лесно .., ако няма други проблеми разбира се ..
относно резултатите от хистологията мога да кажа, че още в самото начало ми казаха да не се надявам да разбера нещо за причината, защото почти никога не се установявала такава/това ми го каза сестрата в болницата/, инак и аз до последно се надявах да разбера нещичко.
пак от четене на различни теми в интернет разбрах, че причините за спиране на растежа могат да бъдат най-различни, но като цяло ако проблемите настъпвали до 6-7 г.с. означавало, че има много сериозни дефекти в развитието ембриона .., тялото на жената успява да ги регистрира и преценява, че няма нужда да продължава да поддържа една непълноценна бременност/но имало и случаи, в които тялото на жената по някакви причини не успява да ги регистрира, мисля че това се означава с missed abortion-задържан аборт, но не съм сигурна много!/
отностно причините лично на мен най-много ми допадна
тази класификация и по нея аз лично съм започнала да търся причината за моя аборт .., като съм оставила сериозните изследвания-генетични и имунологични за накрая ..
ще се радвам ако съм успяла да помогна с нещо ..