0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Цветна снимка и микробиология?
« Отговор #20 -: Февруари 24, 2006, 10:34:22 am »
Здравей Теди, пожелавам ти всичко да е наред!
Бих искала да споделя и моя опит.
При мен, на прегледа се установи, че имам анаеробна инфекция във влагалището и някакво възпаление. Веднага започнах да пия 2 антибиотика.И понеже бързахме за снимката, я направихме на следващия ден. Т.е. докато пиех антибиотиците. При мен снимката беше много болезнена, но докторът ми каза,че силните болки идват от възпалението.
Мисълта ми е, че ако са излекувани наличните инфекции или възпаление предварително, може би ще се спести болката и снимката ще е само малко неприятна.
В този смисъл смятам, че микробиологията преди снимка е задължителна.
*

tedi91

• 275
  • Аз обичам моя съпруг!
« Отговор #21 -: Февруари 25, 2006, 21:28:41 pm »
Благодаря Ви за помощта!!!
И аз се надявам всичко да е наред.На 28.11.2005г.правих лапаромиомектомия в МД.Оперира ме доц.Доганов-та той тогава каза,че трьбите ми пропускат добре,но са силно нагьнати.Реших да направя снимка,защото разбрах,че след коремни операции често се получават сраствания.
Благодаря за подкрепата  :thankyousign:

« Отговор #22 -: Февруари 26, 2006, 00:29:13 am »
Zdraveite, momi4eta i mnogo se izvinqvam, 4e pi6a na latinica, no nqmam izbor v momenta.
Predi vreme pisah, 4e ot 1 godina se opitvame da imame bebe, no ne se polu4ava. Ot 4 meseca si merq temperaturata. No tova e drug vypros. Jiveq v Canada, a tuk e mnogo trudno da polu4i6 sre6ta pri lekar i se 4aka sredno okolo 2 meseca. Hodih pri edin ginekolog i toi sled nikakvi pregledi, nikakvi izsledvania, mi nazna4i 2 meseca Serophene. Ocenkata mu be6e vyz osnova na temperturnite mi grafiki, koito nikak ne bqha katastrofalni. Az ne se doverih i se opitah da manerq ginekolog "s Vryzki", poneje navsqkyde po sveta taka stavat ne6tata, koiot da mi obyrne vnimanie. Napravi mi pregled na magareto, nazna4i mi hormonalni izsledvania i cvetna snimka. imame spermograma, no 6te nau4im rezultata na 8 mart:)
Na men ne mi nazna4i mikrobiologia, dori sled kato mu kazah, 4e imam leko vyzpalenie. Toi kaza, 4e e ot sapuna i mi kaza da izpolzvam samo 2-3 pyti v sedmicata samo Dove, bez parfum. Oba4e sled 2 dena syrbeja mi se zasili i ima mirizma, koqto ne sym imala dosega nikoga i mislq, 4e sa gybi:( Osven, tova predi sedmica vzemah silni antibiotici, 2 navednyj, poneje se borih s edna stoma6na bakteria. Zna4i, moje da sa gybi, sega sym na samole4enie s Gyno-Pevaril (vaginalni) i Canesten za mazane. No, kakvo da pravq, snimkata mi 6te e sle 2-3 sedmici, ako imam gybi, opasno li e? Kajete, mola, kakvo da pravq!
Imam i drug vypros: Koga to4no se pravi snimkata? Na men mi kazaha ot radiologiata, 4e na pyrvia 4ist den smed menstruaciata. A za hormonite, mai mi kazaha 5-ti, 6-ti den sled menzisa.
Izvinqvam se otnovo za latinicata, tazi ve4er trqbva da opravim problema. Tolkova bezza6titna se 4uvstvam s taza kanadska zle organizirana bezplatna zdravna sistema:(
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #23 -: Февруари 26, 2006, 08:34:52 am »
Снимката за проходимост се прави от 6 до 10 ден от цикъла, задължително трябва да е чиста микробиологията, за да не се качи нагоре инфекцията. Хормоните най- добре да се пуснат на 2-3 ден от цикъла, не е късно и 4-5. Късмет!!!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #24 -: Февруари 26, 2006, 19:00:16 pm »
Merci, Mini!

Пиши на кирилица! Има КРЕДОР горе в ляво.
*

tedi91

• 275
  • Аз обичам моя съпруг!
« Отговор #25 -: Февруари 28, 2006, 11:21:12 am »
Момичета,отивам на снимката!!!
Страх ме е не от процедурата,а от резултата.
Стискайте палци!
По-кьсно ще ви кажа резултатите.

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #26 -: Февруари 28, 2006, 11:27:12 am »
Всичко ще е наред. :lol:
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #27 -: Февруари 28, 2006, 13:18:36 pm »
Цитат на: tedi91
Момичета,отивам на снимката!!!
Страх ме е не от процедурата,а от резултата.
Стискайте палци!
По-кьсно ще ви кажа резултатите.

:balk_602:  :balk_602:  :balk_602:  :crossfingers:  :crossfingers:  :crossfingers:
Стискаме, стискаме и чакаме добри новини по-късно.  :grouphug2:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

kamii

« Отговор #28 -: Февруари 28, 2006, 14:21:53 pm »
А за снимката само недоизлекувани гъбички пречат ли? Стигам до извода вече, че при мен не могат да се излекуват - как да я направим тая снимка тогава
« Отговор #29 -: Февруари 28, 2006, 17:10:59 pm »
Цитат на: kamii
А за снимката само недоизлекувани гъбички пречат ли? Стигам до извода вече, че при мен не могат да се излекуват - как да я направим тая снимка тогава

по-добре да се излекуват и тогава...не рискувай да правиш снимката с гъбичките, за да не се разпространи инфекцията по-нагоре.Поне така знам от четене и от мнения не само на момичетата, но и на лекари.
*

Anonymous

« Отговор #30 -: Март 01, 2006, 11:16:02 am »
Направих снимката!!! :balk_62:
За щастие всичко е наред.И двете трьби пропускат.Лявата е идеална,дясната има малко стеснение,но пропуска.
*

tedi91

• 275
  • Аз обичам моя съпруг!
« Отговор #31 -: Март 01, 2006, 11:19:52 am »
Милички,не сьм гост.
tedi91 сьм :D

« Отговор #32 -: Март 01, 2006, 11:23:13 am »
Честито за хубавия резултат!

:hello:
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #33 -: Март 01, 2006, 12:06:12 pm »
Браво Теди91  :)  Сега вдигай високо глава и продължавай напред в търсене на причините докато си събрала инерция. Дано да ги намериш още днес дори. Успех!!!  :balk_21:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
« Отговор #34 -: Март 01, 2006, 12:31:15 pm »
Теди, радвам се за хубавия резултат! Желая ти успех и много скоро preggo
Житейски закон е:
Когато една врата се затваря,
друга се отваря пред нас.
Трагичното обаче е,
че човек гледа само към затворената врата
и не обръща внимание на отворената.
*

tedi91