Първите стъпки, както и поредицата на Трейси Мъроуни ги купих от една книжарница на Графа, като тръгнете от Попа в посока Славейков и вървите от лявата страна и подминете аптека Ремедиум, там е книжарницата, но не знам името.
Лейди, пак от нормално миришещ си картон имаме и една друга поредица на която на последната страница има очички, а на всички предни има изрязани дупчици и така на всяка страница има по някакво животинче/човек с големи релефни и мърдащи очичики - Хитрото петле, Лакомият мечо и т.н. Симона им се радва, знае всички животни. Също има и едни мънички, със странична пластмасова дръжка - или са с приказка, или някаква историйка в двуредови стихчета - и тях и ги обича, разнася ги насам натам. Пак от същата книжарница са купувани. Но тези, които цитирах в горния си посат, харесвам повече.
За книгите на старо - наистина в София са на безбожни цени. Докато съм си купувала много запазени книги от други градове на съвсем прилични цени. От Варна имам страхотни попадения - например почти нови 6 тома на Виктор Юго по 2лв за том, докато в София само за един том ми искаха 14лв. А на Джам намерих една книга, която тя не можеше да открие в Сф, за смешните 0.50лв.