0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Оргаметрил и забременяване
« -: Октомври 12, 2008, 10:01:39 am »
Здравейта момичета,
незнам дали пускам темата в правилния раздел, предварително се извинявам ако съм сгрешила.
От близо година вече пия Оргаметрил, от 16 до 25 ден на цикъла по предписание на лекарката ми, по 2 на ден, последния месец каза по 3 хапчета. Пия го, за да не се образуват кисти, предразположена съм, периодично хващаме по някоя, оперирана съм преди 5 години. Въпроса ми е пречи ли ми препарата в случай че в момента искам да имам бебе или ми помага за регулиране на цикъла? Искам да чуя и вашите мения..

*
Re: Оргаметрил и забременяване
« Отговор #1 -: Октомври 13, 2008, 10:53:54 am »
Не ти пречи. Спокойно.
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #2 -: Октомври 13, 2008, 12:44:34 pm »
Оргаметрилът е лекарство с множество странични ефекти, предписва се за лечение, не за профилактика. Ако искте бебе трябва да го спреш - дори в листовката ще прочетеш, че са несъвместими. Обсъдете друг препарат - Дуфастон например.
Не казвам, че не можеш да забременееш, пиейки Оргаметрил, а че няма да е безопасно за плода.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
« Отговор #3 -: Октомври 14, 2008, 10:37:05 am »
Оргаметрилът е лекарство с множество странични ефекти, предписва се за лечение, не за профилактика. Ако искте бебе трябва да го спреш - дори в листовката ще прочетеш, че са несъвместими. Обсъдете друг препарат - Дуфастон например.
Не казвам, че не можеш да забременееш, пиейки Оргаметрил, а че няма да е безопасно за плода.

Боже.....изрично питах за това, дали ми пречи ( пак съм аз, но от друг профил) :wink:
Каза ми , че не ми пречи, а като забременея ще пия Утрогестан. Ще прочета листовката на всяка цена по-задълбочено.
Мисля че е време да потърся мнение на друг лекар.... :( Благодаря ви.
« Отговор #4 -: Октомври 20, 2008, 10:12:14 am »
Момичета, искам да попитам и още нещо....аз ще отида при друг лекар съвсем скоро.
Въпроса е, за да ми каже трябва ли да пия Оргаметрил или не, в норма ли са ми хормоните, трябва да ми назначи изследвания. Но при положение, че вече 1 год сигурно го пия този Оргаметрил, биха ли били реални резултатите, или трябва да се изчака известно време да се попречисти организма? :ask:Този месец не го довърших, много ми е лошо от него.....незнам бъркам ли или не, но това лекарство няма да го пия повече :(