0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
Re: Въпроси и отговори по храненето - 3
« Отговор #780 -: Юни 02, 2009, 20:13:18 pm »
Аз започнах с 1/4 жълтък за около седмица, после минахме на 1/2 пак за около седмица, после 3/4 и накрая цял. Сега вече сме на етап цял, но ми се вижда много да давам по цял жълтък през ден.
« Отговор #781 -: Юни 02, 2009, 20:29:16 pm »
Ми не е малко, но щом при Вас се налага....то има и други източници на желязо, но предполагам Ви е рано за въвеждането на тези храни и затова ти е казала направо за жълтъка....не знам.
Примерно в зелените - спанак, коприва, лапад има желязо....лещата също съдържа доста желязо (около 4 пъти повече от това в телешкото и около еидн път повече от грах, боб и др.)
« Отговор #782 -: Юни 02, 2009, 23:33:53 pm »
Според мен цял жълтък за тази възраст е много. Ние на 11 месеца ядем по 3/4 жълтък през ден. Хемоглобина на вашата възраст го лекувахме първо с капки малтофер, после с хомеопатия, понеже малтофера не им понесе.

*
« Отговор #783 -: Юни 03, 2009, 02:54:18 am »
Елма и според мен е много този жълтък за вас. Аз започнах с 1/8 скоро и още сме на 1/6. А хемоглобин от жълтък едва ли ще качиш. За бисквитките в млякото вечер - мисия безуспешна, също и оризовата каша. Сега  за махане на нощното хранене ми помогна чая на Хип "Лека нощ". През нощта вместо мляко давам чай, като намалям количеството гранули във водата. Ами за 10 дни вече изкарват поне 5 часа без да се събудят. На фона на буденето на всеки час е огромно постижение за нас. Пробвай ако искаш така, дано и при вас да помогне.
*

elma

• 1289
« Отговор #784 -: Юни 03, 2009, 12:06:39 pm »
И на мен ми се вижда много, определено няма да й давам повече от 1/2 жълтък през ден. А скоро ще започнем със спанака и копривата, дано даде резултат. Освен на супичка как мога да й ги приготвям?
Иначе и Вики се буди на всеки 30-60 минути нощем. Единствено млякото я успокоява за да продължи да спи :?. Чая "Лека нощ" на Хип ми го препоръча и една позната, каза че нейното момченце е започнало да спи по цяла нощ откакто го дава и е много доволна.
*
« Отговор #785 -: Юни 03, 2009, 12:19:21 pm »
И аз давам от този чай "Лека нощ" от месец и половина, но невиждам ефект пак си ядем в 2-3ч,  будим се на 2,5-4ч. Но си мисля че при нас проблема в никнещите 4 зъба накуп.  :?

*

elma

• 1289
« Отговор #786 -: Юни 03, 2009, 14:46:13 pm »
Искам да попитам за чайчето...
Отскочих да купя чай "Лека нощ" на Хип, но в магазина ми дадоха "Успокояващ чай от 2-ри месец", съдържа маточина, лайка и липов цвят. Пише, че действа успокояващо и удължава съня. Сега обаче се поразрових - ми то си имало друг чай "Лека нощ", но от 4-ти месец. Кой от двата ползвате вие? Май не съм взела правилния? Какви са съставките на този "Лека нощ", ако давате от него и ви е под ръка?
*
« Отговор #787 -: Юни 03, 2009, 15:20:00 pm »
Елма, и аз имах проблем със запичането от кашите.
Давах оризова каша с пюре ябълка и круша, или само круша, и пак си беше запечена.
Проблема си реших с каша от Елда. Купих такава на Хип/безглутенова, без добавена захар и  т.н. -препоръчвана от 4-ти месец/
Слагам по равни части оризова и елда, АМ и пюре и вече нямаме никакъв проблем.

П.С.
Вече може да си си решила проблема, ама сега влизам в темата :oops:
*

elma

• 1289
« Отговор #788 -: Юни 03, 2009, 17:01:33 pm »
Благодаря ти, Fifa!
За съжаление проблема със запичането си стои. Аз също съм взела от елдата на Хип и гледам всеки ден да вмъквам от нея. Понякога с АМ и плод, друг път само с плод, понякога слагам по лъжичка-две във вечерното мляко. Вече давам от другите каши през ден, като заменям следобедното хранене с плод, но ефект няма...
*
« Отговор #789 -: Юни 03, 2009, 18:27:02 pm »
Elma, Имам каталога с продуктите на Хип този който си взела и аз го давам в каталога се води успокоителен чай, но на опаковката пише Лека нощ за след 2-ри месец е, номера му е HR3725. В каталога чета че има още един който разхлабва и нормализира съня, съдържа ябълка и маточина и е за след 4-ти месец и се води Чай от ябълки и маточина (и захар съдържа нали небило полезно да се дава толкова рано захар  8O ), номера му е HR3805.
И в двата има маточина, едва ли този втория има кой знае какво по успокоително действие, липата и лайката също действат успокояващо. Но нека mimi26 да каже кой от двата ползва.
« Последна редакция: Юни 03, 2009, 18:28:42 pm от Малина »

*
« Отговор #790 -: Юни 03, 2009, 21:57:49 pm »
Елма, аз ползвам този който е от втория месец. Вече мога да се похваля с първия ни непрекъснат сън от 22 до 7 на Дани. Криско се буди само 2 пъти. Според мен това се дължи не толкова на успокояването от чая, колкото успешното заместване на млякото с него посреднощ. Иначе и ние само с мляко се успокоявахме на всеки час (понякога и на половин час). Вече явно свикнаха да не ядат и това е постижение.
« Отговор #791 -: Юни 03, 2009, 22:22:09 pm »
Мими26, честито!  Понеже аз си мислех, че само нашата девойка иска да хапва час по час през нощта, се радвам, че не сме сами, а най-вече, че има преборване на положението.  Само да те попитам, момчетата по прицип ли пият чай, или само този?  Нашето момиче не пие много течности (освен сок, който е сладичък и май затова), и не проявява интерес към чая.  Бях се замислила да опитам със сок, разреден с вода и да разреждам постепенно докато остане само вода, но така като ви чета май ще настоявам с чай.  И без друго сок не и давам, щях да си преглътна принципа, за да опитаме да поспим повече просто, че започва да ме застига умората след 8 месеца с нито една нощ непрекъснат сън.  Така де, честито :)!
*
« Отговор #792 -: Юни 03, 2009, 22:32:12 pm »
Аз сок досега не съм им давала, през деня пият основно вода, давам чай отскоро към 17ч когато се будят, защото бяха свикнали и тогава на мляко докато се кърмихме (допреди 10 дни). Само този чай давам, като пез нощта вече е доста разреден, на 150млл слагам половин лъжичка. До това съотношение стигнахме за 10тина дни. Преди това съм пробвала с разредено мляко, но не стана номера, познаваха и докато не дам истинско - рев.
Дано и при вас има ефект.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #793 -: Юни 04, 2009, 02:12:10 am »
Искам да попитам за чайчето...
Отскочих да купя чай "Лека нощ" на Хип, но в магазина ми дадоха "Успокояващ чай от 2-ри месец", съдържа маточина, лайка и липов цвят. Пише, че действа успокояващо и удължава съня. Сега обаче се поразрових - ми то си имало друг чай "Лека нощ", но от 4-ти месец. Кой от двата ползвате вие? Май не съм взела правилния? Какви са съставките на този "Лека нощ", ако давате от него и ви е под ръка?
Ни Лека нощ - ни Добро утро, от месеци пием чая на Хип (Лека нощ), но непробуден сън нямаме. И аз го разреждам само за боя вече. :)

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #794 -: Юни 04, 2009, 02:50:56 am »
Този "Лека нощ" дали действа при емоционални,вечно въртящи се, ревливи момченца? :D
Аз сефте чувам за него 8)
*
« Отговор #795 -: Юни 04, 2009, 11:27:54 am »
Това за спането през ноща си е до бебета или дечица.Нашите са такива още от третия месец спят през цялата нощ.Не съм давала вода или друго за да заместя хранене през ноща то ефекта ще е същия пак щяха да се будят за водата или чая.За кашите давам само на слънчо и то предимно с банан и витамините другите така и не ги харесаха,а отделно си ядът намачкан банан,ябълка и т.н.
*
« Отговор #796 -: Юни 04, 2009, 11:47:22 am »
asi73,  ме е изпреварила и е напълно права, всичко около спането си е до дете. Ели, спря да се храни нощем на около 10 месеца, но пак се будеше и и давах биберона и заспиваше, преди това сме се кърмили на по 3 часа... Сега малкия като навърши 4 месеца и му преминаха коликите и спи по цяла нощ детето, т.е. по 7-8 часа, вярно че той е на АМ, но все пак си мисля че е до дете и характер. А с Ели какви ли не работи пробвах, почнах към 12 вечерта да давам нарочно АМ и да и слагам бисквитки вътре, че да се засити и да спи, но нямаше никакъв ефект, чайчетата също. Така, че не се мъчете, те сами ще се откажат по някое време. А между другото, поне при Елена сега в период на зъбоникнене пак се буди нощем и иска да пие мляко, та съм имала нощи в които бебето спи, а тя ми се буди на 2 часа да яде, при това се буди с рев и не млъква докато не и се даде...

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
« Отговор #797 -: Юни 04, 2009, 11:49:44 am »
Този "Лека нощ" дали действа при емоционални,вечно въртящи се, ревливи момченца? :D
Аз сефте чувам за него 8)
Вера, за моите ли говориш  :lol:
На моите подейства, не вярвам да е само от факта че щъкат по цял ден и се измарят. Те си щъкат от 2 месеца, но откак давам взеха да поспиват поне по 4 часа непрекъснат сън. Може би свикнаха че вече няма мляко и няма за какво да се будят за един гол чай  :wink: Едно е да се будят на половин час, друго е по 2 пъти на вечер най-много.
*

elma

• 1289
« Отговор #798 -: Юни 04, 2009, 12:15:13 pm »
Едно е да се будят на половин час, друго е по 2 пъти на вечер най-много.
Точно!
И при нас е такъв проблема. Иначе ако си се будеше само за храненето - давам на детенце да си хапне, ако иска и до 2 години даже :D
Но идеята е с този чай да намалим количеството на успокоителното :wink: /в нашия случай минимални количества АМ за да продължи да спи/...Нали не върви да дадем 20 пъти по 30мл АМ през нощта :( Та поне да заменим АМ с чайче, ако се излъже детето /защото Виктория тази нощ отказа чайчето/ за някое от хапванията...

И едно въпросче извън темата за нощното хранене :): Педиатърката ми каза, че след като съм заменила напълно обедното хранене не е необходимо да въвеждам новата храна с по 2-3 лъжички и постепенно да увеличавам, а да давам направо цяло хранене. Сега сме на етап пуешко. Та се чудех мога ли да дам направо цяло обедно хранене? Пуешкото в цялото й хранене е около 14-15гр.
*
« Отговор #799 -: Юни 04, 2009, 13:16:18 pm »
Елма, нова храна се въвежда постепенно, винаги започваш с 2-3 лъжички. Можеш да добавяш към вече въведено, например малко пуешко (10 гр) към зеленчуците, като увеличаваш количеството на пуешкото всеки път (с по 5 гр). Така пак си имаш цяло хранене, но с малко количество от новата храна.